E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKüresel altın talebi arttı---

Küresel altın talebi arttı

Küresel altın talebi arttı
01 Kasım 2022 - 08:29 borsagundem.com

WGC'ye göre merkez bankalarının rekor alımları küresel altın talebini artırdı.

Dünya Altın Konseyi (WGC), merkez bankalarının altın alımlarının 2022 üçüncü çeyrekte 399 ton, 20 milyar dolar, ile rekor seviyeye çıkmasının altın için küresel talebi artırdığını öne sürdü.

Mücevher için altın talebinin de güçlü olduğunu, altın para ve külçeye de yatırımcıların ilgisinin devam ettiğini belirten WGC, Borsa Yatırım Fonları'nın altın pozisyonlarının ise azaldığına işaret etti.

WGC bugün yayınladığı çeyrek dönem raporunda Borsa Yatırım Fonları'nın altın pozisyonlarını azaltmalarının üçüncü çeyrekte spot altın fiyatını yüzde 8 aşağı getirdiğini, bu fiyat düşüşünün mücevher amaçlı altın talebini artırdığını da vurguladı.

Üçüncü çeyrekte küresel altın talebinin 2021'in aynı dönemnine göre yüzde 28 artarak 922 tohdan 1181 tona yükseldiğini belirten WGC, Eylül'de sona eren 12 ayda altın talebinin pandemi öncesi seviyelere toparlandığını da ifade etti.

Üçüncü çeyrekte yapılan alımlarla merkez bankalarının Eylül'de sona eren 12 ayda altın alımlarının 673 ton ile rekor kırdığına dikkat çeken WGC, en çok altın alan merkez bankaları arasında Türkiye, Katar ve Özbekistan'ın olduğunu vurguladı.

Altında Fed baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)