E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar da detoks aşamasına mı geçiliyor?---

Piyasalar da detoks aşamasına mı geçiliyor?

Piyasalar da detoks aşamasına mı geçiliyor?
02 Şubat 2022 - 08:40 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Büyüme hisseleri artan faiz oranlarıyla ilgili endişelerden büyük ölçüde zarar görürken, yatırımcılar küresel çip sıkıntısının ne zaman hafifleyeceğini ve şirketlerin aşırı yatırım yapma ve bir düşüşe yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya olup olmadığını tartışıyorlar. O yüzden bugüne çipçilerden haberlerle başlamak istedik.

Yonga üreticileri Nvidia Corp , Qualcomm Inc ve Micron Technology Inc hisseleri Advanced Micro Devices Inc'in ardından yükselişteydi. Dün/ bu sabah küresel arz tıkanıklıklarına rağmen yarı iletkenleri için üç aylık güçlü bir talep geldiğini da bir güçlü talep bildirdi. Kripto para birimlerinde son zamanlarda yaşanan düşüşün ardından, AMD ve Nvidia'nın yongaları ile yapılan PC oyun grafik kartları için eBay'de scalper'lar tarafından verilen fiyatlar, perakendecilerde bir yılı aşkın süredir boş olan raf sayısının düştüğüne işaret olarak algılanıyor.

Diğer taraftan ise OPEC kaynakları , talebin bu yıl yeni zirvelere çıkmasını beklemesine ve petrol fiyatlarının en yüksek seviyelerine yakın işlem görmesine rağmen OPEC+'nın Çarşamba günü mevcut ılımlı üretim artış politikalarına bağlı kalacağını açıklıyordu. Brent ham petrol fiyatları ,büyük ölçüde jeopolitik gerilimlerin etkisiyle, geçen hafta ulaşılan yedi yılın en yüksek seviyesi olan 91.70$'dan çok uzak olmayan, varil başına 89$ dan işlem görmekte.

Wall Street'in yıla çalkantılı başlangıcından sonra ABD’de şirket karlılıklarının son çeyreklere göre yavaşlaması yatırımcılara endişelenmek için bir neden daha vermiş görünüyor. Üç aylık kar beklentilerini karşılayamayan Goldman Sachs Group ve kötümser bir tahmin veren Netflix Inc gibi şirketlerden gelen hayal kırıklıkları, hisse senetleri üzerindeki son baskının artmasına imkan verdi.

Ama sonuç olarak Üç Wall Street endeksi de yükselişteydi. Wall Street analistlerinin şu anda FED’den yedi artış mı gelir yoksa beş faiz artırımı yarışındalar. Fed'in desteğini geri çekeceği bir yıldayız agresif bir faiz artırımı beklentisi de büyük olduğundan ve yatırımcılar kendilerini buna göre ve Avrupadaki gerginliğe göre konumlandırmaya çalıştıklarından, son 2 hafta oldukça dalgalı geçti. Sonuç olarak FED hala çok agresif ve Anu Gaggar’ın dediği gibi “piyasalar artık steroid kullanmayacak ve bir detoks aşamasından geçebilir"

Bugünün gündemine baktığımızda; Euro Bölgesi'nde Ocak ayına ilişkin öncü tüketici fiyatları ile Aralık ayına ilişkin üretici fiyatları verileri yayımlanacak. ABD tarafında ise cuma günü açıklanacak istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen ADP özel sektör istihdam Ocak ayı rakamları takip edilecek.

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Günün önemli şirket haberleri 02/02/2022

 

Asya borsaları alış ağırlıklı seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)