E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar bardağın dolu tarafını görüyor---

Piyasalar bardağın dolu tarafını görüyor

Piyasalar bardağın dolu tarafını görüyor
05 Temmuz 2023 - 08:22 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Bardağın dolu tarafını görmeyi seven piyasalar seçim sonrasında Mehmet Şimşek’in ekonominin başına geçmesini ve uygulanan politikalarda makule dönüşü kısmen fiyatlamakta. Atılan ilk adımların beklentilerin şimdilik altında kalmasına rağmen, devamlılığın gelecek olması, Kur tarafındaki yükselişin bir sürede daha devam edecek gibi görünmesin ve global konjektürü de dikkate aldığımızda bu dönemde portföy çeşitlendirmesini yapılmasını uygun görmekteyiz.

Yılın ikinci yarısı için ekonomi yönetiminden beklenenler; Politika faizinin beklenen enflasyon seviyesine kadar yaklaştırılması, tıkanan swap kanallarının açılması,  Makro ihtiyati önlemler ve regülasyonlarla sıkışmış olan kredi arzının artması için bankacılık sektörünü rahatlatacak adımların devamı, piyasadaki kısıtlayıcı kontrol ve düzenlemelerin kaldırılmasına yönelik takvimin açıklanması, iç talebi ve de dolayısıyla döviz talebini sınırlandırmak üzere adım atılması ve kamu maliye dengelerini iyileştirecek tedbirler, düşüş trendinde olsa da hala yüksek seyreden enflasyon ki kur artışı nedeniyle beklentiler yeniden yükselmiş durumdadır, yeni ekonomi yönetiminin önündeki en önemli gündem maddeleri olacaktır.

Bu beklentiler dahilinde portföy çeşitlendirmemizde; Önceliği Hisse senetlerine vermekteyiz ki hem çarpanların ucuzluğu, hem kur artışının dolayısıyla enflasyona karşı korunmanın hem de belirsizliğin kalkması oynaklığında azalmasına imkan verecektir. Rasyonaliteye dönüş adımları ile birlikte kurunda yukarı gitmesi, Ağustos ayının ikinci haftasından itibaren 2Ç23 mali tablolarının gelecek olması ile hisse senetlerinde temmuz ayında başlayan pozisyonlanma, aylık verilerinin oldukça güçlü geldiği;  Havacılık(Ulaştırma), Otomotiv, Beyaz Eşya ile Gıda ve Teknoloji perakendesi şirketlerinin ön planda olmasına imkan tanıyacaktır.

Kurlardaki baskının azalması da döviz yatırımcısının ilgisini çekecektir, Enflasyonun üzerinde asgari ücret ve düşük reel faiz politikasına devam edilmesi ile TL dolara karşı son bir ayda %23’e yakın değer kaybetmiştir. TCMB’nin politika faizi konusunda adım adım ilerleyecek olması ve Merkez Bankası’nın dövize müdahaleyi bırakması, enflasyon beklentilerindeki yükselişle birlikte değerlendirildiğinde döviz içerikli enstrümanların da portföye koymaktayız.

FED ve ECB’nin enflasyonu kontrol altına almak faiz artışlarına devam edeceklerini açıklamaları ons altındaki yükselişi durduran ana etmen. Özellikle FED’den 2023 sonuna kadar 2 tane 25 baz puanlık artış beklentisinin bulunması ons altın yatay banda ama kur artışı beklentisi de gram altına yarayacaktır ve portföyümüze gram altında ekliyoruz.

Mevduat faizlerinin %40’lar seviyesine gelmesi de sabit getiriyi seven yatırımcılar için iyi fırsatlar sunmaktadır. Normalleşme adımlarının devam etmesi ile birlikte mevduat faizlerinin yılın ikinci yarısında gerileme beklemekteyiz.

Metal fiyatları düşüşte

 

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

 

Altın, Fed tutanakları öncesi dar bir aralıkta sıkıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)