E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar alımı tercih etti---

Piyasalar alımı tercih etti

Piyasalar alımı tercih etti
03 Temmuz 2023 - 08:53 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Geçtiğimiz hafta ABD’den gelen büyüme verisinin %1,4’ten %2,0’ye revize edilirken PCE verilerinde görülen yumuşamanın etkisiyle risk iştahı arttı.

ABD endeksleri %1,45 seviyesine yakınsayan yükselişle cuma günkü işlemlerini tamamladı. Haftalık bazda ise %2 değer kazancını gördük. ABD vadeliler ise pozitif konumda yer alıyor.

Avrupa endeksleri %1’in üzerinde değer kazancıyla seansı sonlandırdı.

Asya endeksleri an itibariyle elektrikli araç üreticileri önderliğinde yükselişle fiyatlanıyor. Yükselişte Tesla’nın teslimatlarını %63 artırması önemli rol oynadı. Makroekonomoik gündeme baktığımızda ise Çin’de resmi pmi verisi 50 seviyesinin altında 49 olarak gerçekleşti. Hizmet PMI ise 53.2 seviyesinde olmasına rağmen momentum kaybetti.

BIST100 Endeksi son işlem gününü 26.25 (% 0.46) puanlık yükseliş ile 5.759 seviyesinden kapattı. Bayram tatili nedeniyle yarım gün seans yapıldığı için işlem hacmi düşük kaldı. Çimento hisselerindeki primler dikkat çekerken döviz kurlarındaki çıkış sürüyor.

Hafta özelinde ABD’den istihdam ve küresel PMI verilerini takip edeceğiz. İçeride ise enflasyon verisi gündemimizde yer alacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Metal fiyatlarında talep baskısı

 

TCMB rezervlerinde artış

 

Günün önemli şirket haberleri 03/07/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)