E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Piyasa darbe aldı ancak Fed'e inanmaya hazır ---

Piyasa darbe aldı ancak Fed'e inanmaya hazır

 Piyasa darbe aldı ancak Fed'e inanmaya hazır
13 Kasım 2023 - 08:58 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, piyasalar mercek altına alınıyor

Geçen haftaki büyük toparlanmanın ardından Jerome Powell, perşembe günü faiz artırımının olası olduğunu yineleyerek havayı biraz serinletti. Piyasa darbeyi aldı ancak henüz Fed başkanına inanmaya hazır görünmüyor. Bu arada Çin’de istatistikler ümitsiz bir şekilde cansız kaldı. Tüketici fiyatları Ekim ayında bile düştü; bu, dünyanın ikinci büyük ekonomisinde uzun zamandır beklenen ekonomik toparlanmayla pek tutarlı değil.

Fed başkanı, ABD’deki parasal sıkılaştırma döngüsünün tam olarak bitmediğinin sinyalini verdiğinden dolayı bir sonraki enflasyon ve faaliyet verileri daha önemli olacak.

ABD 10 yıllık getirisi %4,50 civarında istikrar kazanırken, Alman getirisi geçen Mart ayından bu yana %2,60 civarındaki destek seviyesindeki yükselen kanalının dibine indi. Bu hafta piyasanın davranışını yakından takip edeceğiz, zira genişlemenin devam ettiğini teyit etmek ve %3,00’e doğru yeni bir yükseliş serisinden kaçınmak için bu bölgeyi geçmemiz zorunlu. Böyle bir senaryonun hisse senedi piyasasındaki mevcut toparlanmaya zarar vereceği açıktır.

Petrol fiyatlarında bu hafta yoğun bir satış dalgası yaşandı. Haftalık düşüş önemli; Brent ve WTI beş gün içinde %6 düşerek iki göstergeyi sırasıyla 81 ve 76,50 dolara düşürdü. Ruh halindeki bu değişikliğin arkasında iki güç var. Bir yandan İsrail ile Hamas arasındaki çatışma, bölgesel arzı aksatmadığı sürece giderek daha az endişe verici bir bilinmezlik haline geliyor. Öte yandan talep, özellikle bu hafta karışık ekonomik veriler sunan Çin’de bir kez daha endişe kaynağı oldu. Sonuç olarak, petrol üst üste üçüncü haftadır düşüyor ve bu durum OPEC’i fiyatları desteklemek için daha fazlasını yapmaya sevk edebilir.

Bıst100 endeksinde tepki hareketlerinin yeni trend oluşması için gücünün zayıf olduğunu gördük.  Diğer yandan 50 ve 22 günlük gibi kısa ve orta vadedeki iki önemli ortalamanın birbirini aşağı yönde kesmiş olması da olumsuz diğer bir etmen. Haftayı 50 günlük ortalamanın geçtiği yer olan 7794 seviyesinin hemen altında tamamlayan endeks’te, hafta içindeki hareketlerde bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanamaması kısa vadede geri çekilme eğiliminin hızlandırabilir. Endekste güç kaybının devamı durumunda ise 7644 seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz bu seviyenin altında ise 7400 ve 7.300 bandına kadar kısa vadeli güç kaybının devamı beklenebilir. Endeksin 7794 seviyesinin üzerine tekrar çıkması durumunda ise 8180 ile 8400 seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak hedeflenebilir.

ABD’de ekim ayı tüketici fiyatları (Salı) ve üretici fiyatları (Çarşamba) ile Çin sanayi üretimi ve perakende satışları (Çarşamba) bu haftanın ilgi odağı olacak. Bilanço açıklamaları önceki iki haftaya göre biraz daha az kalabalık ancak Home Depot, Tencent, Infineon, Cisco, Vodafone, Siemens AG, Walmart ve Applied Materials gibi bazı büyük isimleri takip edeceğiz.

Yurtiçinde Cari denge, TCMB finansal istikrar raporu, TCMB piyasa katılımcıları anketi, perakende satış ve ciro endeksleri, konut satış istatistikleri ile Hazinenin 5 yıl vadeli sabit kuponlu, 7 yıl vadeli değişken faizli ve 5 yıl vadeli TÜFE’ye endeksi tahvil ile 5yıl vadeli kira sertifikası ihraçları takibimizde olacak.

Fiyat hareketi güçlü hisseler (13/11/2023)

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (13/11/2023)

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (13.11.2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)