E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kasırga sonrası kazançlarının bir kısmını geri verdi---

Petrol kasırga sonrası kazançlarının bir kısmını geri verdi

Petrol kasırga sonrası kazançlarının bir kısmını geri verdi
28 Ağustos 2020 - 09:45 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Laura kasırgasının az zararla atlatılması ve rafinerilerin zarar görmemesiyle hafta içerisindeki kazançlarının bir kısmını geri verdi

Petrol fiyatları, Laura kasırgasının Louisiana ve Texas’ı enerji altyapısını etkileyecek bir zarar vermeden geçmesi sonrası, bir miktar düştü, fakat dördüncü haftasını da kazançla geçmeye hazırlanıyor.

Ekim vadeli petrol kontratları, New York piyasasında, Perşembe günü %0.8 aşağıda kapandıktan sonra varil başına 43 doların altına indi. Laura kıyılara geldiğinde Louisiana’nın gördüğü en güçlü kasırgalardan biriydi, ancak sonrasında tropikal fırtınaya dönüştü.

Kasırga binlerce insanı etkileyen elektrik kesintilerine ve likit doğalgaz ile kimyasal ürünler üreten tesislerin zarar görmesine neden oldu, ancak Texas’ın güney doğu liman bölgesi ve ABD’nin en büyük rafineri tesisinin aralarında bulunduğu ham petrol rafinerileri en kötü senaryodan kurtuldu.

ABD'nin Körfez Sahili'nde Laura kasırgasından dolayı petrol üretiminin %80’den fazla azalması ve günlük 3 milyon varil rafine kapasitesinin durmasının etkisiyle, hafta başında ABD’de benzin ve petrol fiyatları yükselmişti. Ham petrol, Amerikan stoklarının art arda beşinci haftada da düşmesiyle, bu hafta yükseldi.

ING Bank emtia stratejisti Warren Patterson, “Petrol altyapısının zarar görmemesiyle ve kapatılan üretimin gelecek günlerde geri dönmesiyle birlikte petrolün şu an bulunduğu ve alıştığımız dar aralıkta işlem görmeye devam etmesi zor görünüyor” dedi ve “Rafineriler tarafından gelecek talep hızlı bir şekilde toparlanacaktır” diye ekledi.

Laura kasırgasının geçmesiyle beraber yatırımcıların gözleri tekrar koronavirüse ve küresel enerji talebinin toparlanma hızına çevrildi. İngiltere’de dizel yakıt satışları pandemi öncesi seviyenin %11 altındayken, Hindistan’ın kamyon filosunun yarısı hala atıl durması bu tür yakıtların tüketimi için karamsar bir görünüm ortaya koyuyor. Çin’de ise altyapı projeleri ve toparlanma çabalarıyla enerji talebinde küçük bir yükseliş bekleniyor.

Ekim vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Singapur saatiyle 10:35’te %0.2 düşüş yaşayarak varil başına 42.94 dolar seviyesine geldi. Kontrat bu hafta %1.4 yükseldi.

Ekim vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures piyasasında, Perşembe günü %1.2 düştükten sonra %0.1 daha düşerek varil başına 45.06 dolar seviyesine geriledi. Daha çok işlen gören Kasım kontratı ise %0.1 düşerek varil başına 45.01 dolar seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)