E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPerakendecileri Erbil korkutuyor---

Perakendecileri Erbil korkutuyor

Perakendecileri Erbil korkutuyor
12 Haziran 2014 - 05:47 borsagundem.com

İŞİD'in Musul ve Kerkük'teki işgalinin ardından bu bölgede mağaza yatırımları bulunan firmalar tedirginlik yaşamaya başladı

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Musul ve Kerkük’ün bazı bölgelerini ele geçirmesi, bölgede mağaza yatırımları bulunan perakende firmalarını da tedirgin etti. Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberinde, perakendeciler olayların şiddeti ve süresi neticesinde mağazaların kapanabileceğini söylüyor. En büyük endişe ise olayların Kuzey Irak bölgesine sıçrama ihtimali...

‘Şantiye ekibini Kerkük’ten çektik’
Vahap Küçük LC Waikiki

“Bizim Irak’ta Erbil, Süleymaniye ve Duhok’ta mağazalarımız var. Bölge sorumluları arkadaşlarımız önceki gün oradaydı. Bize aktardıklarına göre o bölgelerde sorun yok. Ancak Kerkük’le ilgili endişeler var. Kerkük’e biz de mağaza kuruyorduk. Bu olaylar nedeniyle şantiye ekibini geri çektik.”

‘Musul mağazamız kapandı’
Talha Çilek / Çilek

“Şu anda Erbil’deki mağazamızda herhangi bir sıkıntı yok. Fakat uzun vadede (şehrin ele geçirilmesi durumunda) olumsuzluklar yaşayabiliriz. Örneğin, Musul’daki satış noktamız yaşanan olaylar sırasında açık kalmıştı. Fakat olayların şiddeti ve süresi neticesinde daha fazla direnemedi ve kapandı.”

‘Endişeyle izliyoruz’ 
Memduh boydak / istikbal

“Musul’daki iki mağazamızdan haber alamıyoruz. Şimdi Erbil’e doğru göç başlamış. Bu da yaşam koşullarının zorlaşacağını gösteriyor. İşler orada zaten bir süredir yavaş gidiyordu. Ancak sözkonusu güvenlikse ticaret en son planda kalır. Bekleyip göreceğiz. Endişeyle izliyoruz ve üzülüyoruz.”

‘İrtibat kurmaya çalışıyoruz’
Abdullah Kiğılı  / Kiğılı

“Mağaza ekibimizle sabahtan bu yana irtibat kurmaya çalışıyoruz. Ama bağlantı sağlayamadık. Orada yaşananları tam olarak anlamak lazım. Şu an görüşme yapamadığımız için bilgi alamadık. Neler yaşandığını öğrenip ona göre ne yapacağımıza karar vereceğiz.”

‘Erbil’e mutlaka etkisi olacaktır’
Murat İzci /KDM AVM Danışmanlık

“Sabahtan bu yana bölgedeki haberleri takip ediyoruz. Bizim Irak’ta Basra bölgesinde AVM’miz var. Ancak yaptığım görüşme sonucunda bu olayların orada herhangi bir olumsuz yansıması yok. Ancak Erbil’e etkisi olacaktır. Erbil’de AVM projemiz var. Bu proje olumsuz bir durumda ertelenebilir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)