E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon'un gizli belgelerini sızdıran kişinin kimliği belli oldu---

Pentagon'un gizli belgelerini sızdıran kişinin kimliği belli oldu

Pentagon'un gizli belgelerini sızdıran kişinin kimliği belli oldu
13 Nisan 2023 - 20:45 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) başta Ukrayna'daki savaş olmak üzere birçok güncel konuya ilişkin "gizli" askeri belgelerini sızdıran kişinin kimliği ortaya çıkarıldı

ABD'de, Ukrayna savaşı olmak üzere birçok güncel konuya ilişkin Amerikan ordusuna ait bilgiler içeren gizli belgeleri sızdıran kişinin kimliği açıklandı.

NTV'den Hüseyin Günay'ın paylaştığı bilgilere göre, Pentagon’daki çok gizli belgeleri bir Ulusal Muhafız olan Jack Teixeira isimli kişinin sızdırdığı tespit edildi.

Teixeira'nın kısa süre içerisinde tutuklanması bekleniyor.

SIZDIRILAN BELGELER

Geçtiğimiz günlerde, üzerinde ABD Genelkurmay Başkanlığı'nın arması bulunan, Ukrayna-Rusya savaşı, istihbaratın Rusya, İsrail, Kanada, Güney Kore, Çin ve İran nükleer programına ilişkin faaliyetleri dahil önemli konulara ilişkin askeri ve istihbarat bakımından güncel bilgiler içeren belgeler sızdırılmıştı.

Twitter ve Rus Telegram kanallarında yapılan sızıntıların, ABD'nin diplomatik kriptolarının sızdırıldığı 2010 WikiLeaks skandalı ve 2013'te dijital izleme faaliyetlerinin sızdırıldığı Snowden krizi kadar önemli olduğu belirtiliyor.

Birçok Amerikalı uzman WikiLeaks ve Snowden ifşaatlarına karşın yeni sızıntının öneminin, paylaşılan belgelerin güncel bilgiler içermesinden geldiğine işaret ediyor.

Pentagon'dan 'gizli belge' soruşturması

 

Portekiz'in NATO'ya gönderdiği gizli belgeler çalındı

 

Biden'ın 'çok gizli' Kiev ziyaretinin perde arkası

 

ABD'de Kongre liderlerin evlerinden çıkan 'gizli belgeleri' inceleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yazar tosun 14 Nisan 2023 11:46

    Bay Kemal sizinkiler gibi devletin imkanını kullanmıyorya.Kiralıyorsa kendi imkanlarıyla kiralıyor.Bundan sana ne!

  • adige 14 Nisan 2023 08:51

    Allah allah Bay Kemal gibi saati bilmem kaç yüzbin dolarlık jet kiramamaşmi kandilden Pensilvanyadan alıp...seçim çalışması yaprken