E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPaul Singer: Düşük getiri dönemi uzun sürecek---

Paul Singer: Düşük getiri dönemi uzun sürecek

Paul Singer: Düşük getiri dönemi uzun sürecek
11 Nisan 2023 - 15:30 borsagundem.com

Piyasa uzmanları, ABD ekonomisinin olağanüstü derecede kafa karıştırıcı ve tehlikeli bir dönemden geçtiğinin altını çiziyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi bir dizi sorunla boğuşuyor. Yüksek enflasyon, yüksek faiz oranları, bankacılık krizi ve uzun süredir devam eden resesyon endişeleri, başta yatırımcılar olmak üzere herkes için zorlu bir döneme işaret ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yaşanan tüm bu zorluklar, ABD ekonomisinin ve piyasaların da dengesini bozmuş gözüküyor. Milyarder yatırımcı Paul Singer da, ABD ekonomisinin tehlikeli bir dönemden geçtiğinin altını çiziyor.

Tehlikeli ve kafa karıştırıcı bir dönem

Insider’dan Morgan Chittum’un haberine göre, 2008 Finans Krizi’ni ve Kovid sonrası enflasyon artışını tahmin eden milyarder yatırımcı Paul Singer, ABD ekonomisinin ‘önemli durgunluk riski’ ve ‘uzun süreli düşük varlık getirisi’ döneminden geçtiğini belirtiyor.

Milyarder hedge fonu sahibi Paul Singer, durgunluk riskleri artmaya devam ederken, yatırımcıları finansal varlıklarda uzun süreli düşük getiri döngüsü konusunda uyarıyor.

Elliott Management’ın kurucusu ve dünyanın en önemli para yöneticilerinden biri olan Singer, Wall Street Journal'ın başyazı sayfasına verdiği röportajda, ABD ekonomisinin ‘olağanüstü derecede tehlikeli ve kafa karıştırıcı bir dönem’le karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Fed ve diğer merkez bankaları inatla yüksek enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını artırmaya devam ederken, finansal piyasalar zaten zor olan makro ortamın yanı sıra bir dizi engelle karşı karşıya bulunuyor. Singer, “Değerlemeler hala çok yüksek. Önemli bir durgunluk ihtimali var. Uzun bir süre boyunca finansal varlıklarda düşük getiri, gayrimenkulde ve şirket karlarında düşük getiri, şu an olduğundan daha yüksek işsizlik oranları ve bir sonraki turda da bol miktarda yüksek enflasyon olasılığı görüyoruz” diyor.

Enflasyon daha yüksek oranlarla geri gelecek

Singer, bir durgunluğun ABD ekonomisini vurması halinde ise Fed yetkililerinin enflasyonun yenildiğini düşünerek para politikasını yeniden gevşeteceklerini de sözlerine ekliyor. Ancak Singer, enflasyonun muhtemelen öncekinden daha yüksek oranlarla geri geleceğini öngörüyor. Bu da faiz oranlarının daha uzun süre ve daha yüksek olması gerektiği anlamına geliyor.

Milyarder yatırımcı Singer, 2008 yılında yüksek faizli mortgage krizini ilk dile getirenlerden biriydi ve Kovid-19 salgınının başlangıcında yüksek enflasyon uyarısında bulunmuştu.

Singer, Nisan 2020'de yatırımcılara yazdığı bir mektupta şunları söylemişti: “Mevcut acil durum sona erdikten sonra Fed yetkililerinin para politikasını normalleştirmek için harekete geçmesinin pek olası olmadığını düşünüyoruz. Dünya, para basmanın ardından bariz bir şekilde bir devrilme noktasına yaklaştı. Bu nedenle, fiyatlar ve borç büyümesi, para otoritelerinin derin bir resesyon ve kredi çöküşü pahasına kırılamayacağını anladıkları yukarı yönlü bir sarmal içinde.”

ABD’de kredi sıkışıklığı değil resesyon yaklaşıyor

 

Resesyon endişeleri risk iştahını baskılıyor

 

Açıklanan veriler ekonomi için sert iniş korkularını da artırdı

 

Ekonomistler uyarıyor: ABD’de kredi krizi başladı

 

'ABD ekonomisinin resesyona girmesi bekleniyor'

 

ABD ekonomisi beklentilerin altında büyüdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)