E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPasifik Teknoloji’den stratejik dev yatırım: TİTRA Teknoloji’yi satın alıyor---

Pasifik Teknoloji’den stratejik dev yatırım: TİTRA Teknoloji’yi satın alıyor

Pasifik Teknoloji’den stratejik dev yatırım: TİTRA Teknoloji’yi satın alıyor
23 Şubat 2024 - 19:40 borsagundem.com

Halka açık, sektörün önemli aktörü Pasifik Teknoloji’nin, "%51 hisseli, 478 milyonluk dev satın alma" kararı KAP’ta duyuruldu. “Türkiye’nin geleceğine yatırım" TİTRA Teknoloji, insansız hava sistemlerinin öncü şirketi.

BORSAGUNDEM.COM

Kısa bir süre önce bireysel ve kurumsal yatırımcılardan gelen büyük bir taleple başarılı bir halka arza imza atarak Borsa’ya giren, 'sektörün yükselen yıldızı' Pasifik Teknoloji (#PATEK), Türkiye’nin geleceğini yönelik kritik yatırımlarına bir yenisini ekliyor. Dev satın almanın adresi TİTRA Teknoloji.

Çatısı altında bulunan Destel Bilişim, Ditravo, Icredible ve Destel Connect gibi şirketleri ile siber güvenlikten yazılıma, IT/donanımdan teknolojik altyapı hizmetlerine kadar çeşitli alanlarda geniş ve güçlü bir hizmet yelpazesine sahip olan Pasifik Teknoloji’nin 'stratejik adım'ı TİTRA Teknoloji, sektörün önemli bir markası; insansız sistemler, akıllı sağlık, akıllı şehirler, siber güvenlik, yazılım çözümleri ve yapay zeka alanında teknoloji üretirken, sunduğu dayanıklı, küresel çapta rekabetçi ürünlerle öne çıkıyor.    

Şirket, ALPİN İnsansız Helikopter, DELİ Kamikaze İHA, PARS Gözcü İHA, CİCARE8 Helikopter ve TİTRA Sürü Yazılımı projieleriyle Savunma ve Havacılık’ta  güçlü bir performans sergileyen TİTRA Teknoloji’yle ilgili önemli gelişmeyi KAP’a yollanan açıklamayla duyurdu.

İŞTE DEV SATIN ALMA

Pasifik Teknoloji'den yapılan açıklama şöyle:

Şirketimiz Yönetim Kurulu 23.02.2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, TİTRA Teknoloji A.Ş.'nin %51 hissesini, hazırlatılan değerleme raporu kapsamında tespit edilen 478.197.000 TL bedel ile satın almaya ve hisse devir sürecinin başlatılmasına karar vermiştir.

TİTRA (www.titra.com.tr), Türkiye'nin ilk insansız helikopteri olarak envantere alınmış Alpin ile adını duyurmuş olup, askeri ve sivil kullanıma uygun insansız hava araçları sistemleri, akıllı sağlık sistemleri, akıllı şehirler, yapay zekâ, siber güvenlik teknolojileri, büyük veri (big data) analizi gibi alanlarda inovatif projelerini devam ettirmektedir. TİTRA çatısı altında bilişim alanında entegratörlük ve saha bakım hizmetleri, envanter yönetimi gibi alanlarda da kurumsal müşterilere ve çeşitli kamu kurumlarına hizmet sunmaktadır.

Gerçekleşecek satın almayla birlikte; Pasifik Teknoloji çatısı altında sunulan ürün ve hizmetlere, TİTRA bünyesinde sunulan ürün ve hizmetler eklenecek olup, Şirketimizin sunduğu ürün ve hizmet yelpazesinde önemli büyüklükte bir genişleme ortaya çıkacaktır.

Ayrıca toplantıda, şirket faaliyetlerinin icrasında görev almak üzere, TİTRA Teknoloji A.Ş.'nin kurucu ortağı olan Muhammed Selman DÖNMEZ'in Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş.'nin Genel Müdürü olarak atanmasına karar verilmiştir.

Bu konudaki çalışmalar ve sürece ilişkin gelişmeler yatırımcılarımızla ve kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilecektir.

TÜRKİYE’DE GELİŞTİRİLMİŞ İLK İNSANSIZ HELİKOPTERDE TİTRA TEKNOLOJİ İMZASI

Savunma ve Havacılık alanındaki faaliyetleri ve öncü konum hedefiyle zirveye yürüyen Titra Teknoloji tarafından geliştirilen ALPİN İnsansız Helikopter dikey (VTOL) ve tam otonom iniş-kalkış yeteneğine sahip, önceden tanımlı harita üzerinde insansız bir şekilde görevini icra edebilen bir hava platformu. 2019 yılında geliştirilmeye başlanan ALPİN kendisine atanan görevleri tam otomatik olarak yerine getirebilme yeteneğinin yanında Türkiye’de geliştirilmiş ilk insansız helikopter olma özelliğini taşıyor. Keşif, gözetleme, istihbarat ve lojistik destek gibi görevlerini yerine getirebilen ALPİN, böylece hem askeri hem de sivil operasyonlar için kullanılabiliyor.

PASİFİK TEKNOLOJİ’DEN REKOR GETİREN PROJE

İstanbul Bilişim Vadisi Teknopark’ta yer alan Pasifik Teknoloji, inovatif yazılım ve donanım çözümleri sunarak, şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerine katkı sağlamayı hedefleyen bir teknoloji ve AR-GE şirketi. Yazılımdan donanıma, teknolojik altyapıdan siber güvenliğe kadar, farklı alanlarda geniş bir hizmet yelpazesine sahip olan Pasifik Teknoloji, bağlı ortaklıkları olan Ditravo, Destel Bilişim, Destel Connect, Icredible, Pasifik Group BV ve dış hizmet alımı aracılığıyla faaliyetlerini gerçekleştirmekte.

Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda “teknolojiyi tasarlar” misyonuyla hareket eden Pasifik Teknoloji, hem sefer sayılarında hem de gelirlerde rekor artışlar sağlayan TCDD yolcu bilet satış platformu ve gelir paylaşımı modeli gibi projelerle kısa zamanda önemli başarılara imza attı. 2023 yılında, low code platform ve blockchain teknolojileri alanında iCredible şirketine, siber güvenlik alanında Hollanda merkezli Imperum BV’ye yatırım yapan Pasifik Teknoloji, büyüme yaklaşımı ve yatırımcı bakış açısıyla belli bir seviyeye gelmiş girişimlere dahil olmayı ve potansiyel fırsatlara odaklı iş geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Şirket yetkilileri, “Sektörün yükselen yıldızı Pasifik Teknoloji, yeni stratejik yatırımlar ve iş birlikleri ile global bir başarı öyküsü yazmak için daha fazlasını gerçekleştirmeye hazır” diyor.

Borsa İstanbul'da gong Pasifik Teknoloji için çaldı

Pasifik Teknoloji ilk işlem gününe tavanla başladı

Pasifik Teknoloji halka arz sonuçları belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 111,40
En Yüksek: 117,50
En Düşük: 106,90
Değişim 4,21 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,00
İşlem Hacmi 571.770.444
Toplam Adet: 5.102.453
Ağırlıklı Ort.: 112,08
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )26 Şubat 2024 12:09

    Deniz üzerinde otomatık hava yolu taşımacılık sistemleri geliştirilebilir. Bence bu taz değişik işlere girilmeli. çinde para ver adına tecsilli drone yapsınlar paradan haber ver. biraz marjınal işlere girip orjınal olmak lazım.

  • Borsacı24 Şubat 2024 09:46

    10 tavan yaptıktan sonra atılan KAP lara hep şüphe ile bakarım.

  • Baytar24 Şubat 2024 16:17

    Bak dur öylece.