E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPakistan uçağında VIP krizi---

Pakistan uçağında VIP krizi

Pakistan uçağında VIP krizi
22 Şubat 2014 - 00:15 borsagundem.com

AK Parti'den istifa eden Çetin Pakistan'a gidecek THY uçağında VIP koltuğuna oturtulmayınca direniş başlattı. Uçağın kalkışı 3 saat 5 dakika gecikti

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 20.00’da Pakistan’a hareket etmesi gereken THY uçağında 3 saat 5 dakika VIP krizi yaşandı. Hürriyet'in haberine göre AK Parti’den ayrılan İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, milletvekillerine tanınan hak nedeniyle oturması gereken VIP koltuğun kendisine verilmemesi üzerine direniş başlattı.



THY yetkililerinin çağırdığı polisler de milletvekilinin dokunulmazlığı nedeniyle çaresiz kaldı. Bu sırada kabinde gerilim yaşandı. Kabin görevlisi Çetin’i indirmek için defalarca anons yaptı. Olay yerine gelen güvenlik görevlileriyle milletvekili arasında bağrışlar yaşandı. Uçaktaki yolcular İslamabad’a hareket etmek için uzun süre anlaşma sağlanmasını beklediler. Olayın sosyal medyada duyulması üzerine THY yetkilileri Çetin’e istediği koltuğu vererek uçağı saat 23.05’te havalandırdılar. Çetin, “Mesele basit bir koltuk meselesi değil, arka koltuk, ön koltuk meselesi değil. Mesele hukuk meselesi. Bir linç hadisesi bu. Milletvekiline bu yapılıyorsa tamamen ideolojik saplantıların Türkiye’yi nereye götüreceğinin göstergesidir” dedi.

Çetin, olay sırasında twitter hesabından gelişmeleri şöyle duyurdu:

“AKP’den istifamdan sonra, vekillik özlük haklarıma muhalif THY’den keyfi uygulamalara maruz kalıyorum. Hukuk hala varsa hakkımı ararım. Uçakta perondan ayrıldıktan sonra bir yolcu inecek diye anons yapıldı, sonra kapı açıldı ve ‘Valizinizi çıkardık buyurun inin’ dediler. ‘Benim inmek niyetim yok’ dedim. ‘Polisle mi çıkaracaksınız mümkün değil’ dedim; benle beraber bütün yolcular ideolojik bir tavırla bekletiliyor.”

Çetin, uçaktan cep telefonuyla gazetecilere yaptığı açıklamada ise uluslararası uçuşları “ihlal ettiği” gerekçesiyle polisler tarafından indirileceği ve adliyeye sevk edileceği bilgisi aldığını ve daha sonra kendisinin uçaktan indirilmesiyle ilgili yazı okunurken kayda olacağını söylemesi üzerine, konuşmanın yarıda kesildiğini ve polislerin dışarıda beklediğini söyledi.
Üç gündür uçuşlarında zorluklar çıkarıldığını dile getiren Çetin, uçakta boş yerler olduğu halde sürekli olarak ertelendiğini ve uçuş sisteminin kendisini vekil olarak tanımadığını savundu.
Çetin’in danışmanı son günlerdeki gelişmeleri şöyle anlattı:

“THY Salı günü sistemde bütün girişler olmasına rağmen upgrade işlemini yapmayarak sistemin hata verdiğini söyledi ve gitmesi gereken uçakta değil 2 saat sonra ekonomide uçtu. Dün havaalanında Muhammed beye özel upgrade işleminin yapılmadığını, sistemin kasıtlı olarak bloke edildiğini söylediler. Bunun üzerine Meclis Başkanı, Maliye Bakanı ve THY Genel Müdürüne durumu ve bir an önce bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini bildiren yazılar yazılarak anlattılar. Dün ve bugün rezervasyonda upgrade işlemini yaptırıp sistemden onay almamıza rağmen kısa süre sonra birileri sisteme girip upgrade işlemini iptal etti.”
Uçakta Türkçe Olimpiyatlarına giden başka milletvekillerinin de bulunduğu öğrenildi.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xx22 Şubat 2014 23:02

    ya normal insan gbi ekonomi sınıfında gitseniz ne olur incilerinizmi dökülür avrupada vekiller evine metroyla bisikletle gidiyor ne var bunda

  • tekin22 Şubat 2014 10:23

    İdeolojik saplantıdan dolayı thy yakında zarar ederse hiç şaşırmam.

  • asıl sen22 Şubat 2014 03:24

    daha ahlaksız, ahlaksızlığı gördüğü halde menfaat için ses çıkarmayanlar olabilir

  • sen22 Şubat 2014 02:59

    bu memleketin başbakanına ahlaksız diyenden daha ahlaksız kim olabilirki.

  • meddah22 Şubat 2014 01:06

    tayyip korku imparatorluğu, baskı imparatorluğu kuracam sanıyor, biz Allahtan korkarız yanlızca sen de kimsin be? hele ahlaksızlardan hiç korkmayız...

  • hacı22 Şubat 2014 01:00

    fetullah güleni de tasvip etmem ama en azından yıllardır bu ülkede bir emek vermişler. peki tayyip napmış? Rizeli hemşerilerini zengin etmiş, paramızı çalmış... bence gülen daha ahlaklı bir adamdır, Erdoğan riyakarın önde gideni...

  • hacı22 Şubat 2014 00:58

    iyiki de cemaatin muhalifliği varmış, bu akp ne sahtekar diyorduk da kimse inanmıyordu, şimdi herkes gerçek yüzünü gördü tayyibin

  • dikten paralele cevap 22 Şubat 2014 00:57

    he ya istediğiniz kimse sesini çıkarmasın siz de malı rahat rahat götürün, mal koyunları kandırın...

  • muhammed bey22 Şubat 2014 00:53

    Bakın bu da Muhammed Beyin kendi açıklaması, hangisinin doğru olduğuna karar verin, sadece havuz medyasından beslenmeyin: "Ben istifa ettikten sonra 3-4 sefer uçmaya kalktığımda sistem sizi tanımıyor ile karşılaştım. Tamam milletvekili olduğunuz gözüyor, biletiniz burda gözüküyor fakat size bilet kesmeye kalktığımızda ekonomiye atıyor ya da bir sonraki uçağa atıyor demeye başladılar. İlk Ankara'ya gidişte oldu bu, İzmir milletvekili İlhan İşbilen ile giderken bize iki uçak kaçırttırıp 3.cü uçağa bindirdiler. Şöyle diyorlar tamam ilhan bey gidebilir, fakat sizi sistem görmüyor. Bekliyoruz, sağa - sola telefon ediyoruz. Telefon gelecek derken efendim uçuş vakti geçti kapı kapandı bir sonraki uçağa binin. Bu sırada İlhan beyde götürmediler arabada beklettiler. Oda uçuş ertelendi deyince indi geldi. İkinci uçağa aldık dediler. Bu seferde upgreatini yapamıyoruz, sistem sizi görmüyor, sizi ekonomiye atıyor halbuki uçak boş. Neyse ona da binemedik, üçüncü uçakla uçtuk. Faka beni yine bütün milletin önünde rencide edecek şekilde en arkada uçurttular. Daha sonra Ankara'dan gelirken yer yok dediler. Ben yine arka taraf oturdum fakat baktım ön taraflar boş. Bugünde İstanbul'dan Pakistan'a gidiyorduk, vekil arkadaşlarımla 3 gün önce biletlerimizi aldık. Habire telefon ediyoruz, Ulaştırma Bakanlığı'na, Meclise, Meclis Başkan yardımcısına, Cemil beyin de bundan haberi var. Diyorum ki beni uçaklarda yer yok diye bekletiyorlar. Sonra da yer yok diyorlar. Bu nasıl oluyor? diyorum. Olamaz böyle bir şey özlük haklarınıza aykırı dediler. Neyse uçağa bindik, sonra beni normal vatandaş gibi ekonomide yerimi aldılar. Sonra ben ön tarafta iki yerin boş olduğunu gördüm. Sırf araştırmak için ya dedim buralar niye boş? Pilotlar dinlenmek isterse diye bıraktık dediler. Pilotlara sorar mısınız böyle kısa bir uçuşta dinleniyorlar mı? Pilotlar yok biz gerek duymuyoruz geçemeyeceğiz dediler. Bunun üzerine uçak amiri, kabin amiri ve yer amiri tamam vekilim geçebilirsin iki tane boş yer var dediler. Ben oraya geçtim uçak perondan ayrıldı. Uçak tam pistin başına gelirken uçak birden durdu. Daha sonra pilot bey bir yolcumuz inmek istiyor diye anons etti. Daha sonra yerden sivil bir arkadaş geldi vekilim çantanızı uçaktan çıkardık buyurun inin dedi. Ya ben inmek istemiyorum. İnmek istediğime dair bir şey demedim. Saat 20.00 uçağı 22.30 oldu hala bekletiliyor. Beni uçaktan polis ile çıkartacaklarını söylediler. Uçağın aşağısına polisleri getirdiler. Benimle başkalarına gözdağı vermek için beni kullanıyorlar. Ben uçaktan inmedim koltukta oturuyorum. Uluslararası uçuş kurallarını ihlal ettiğim için beni uçaktan indireceklermiş öyle söylüyorlar."

  • zülfikar22 Şubat 2014 00:53

    Vekilimize büyük saygısızlık yapılmış. Ton Ton amca sen de bir AKP elemanısın galiba. O koltuğu hak etmiyorsun..

  • paralell22 Şubat 2014 00:41

    devlet içinde yapılanmış terör örgütü yapısı istemiyoruz. hizipçi, grupçu istemiyoruz. normal vatandaşı ötekileştiren, ne idiüğü belirsiz amaçlara hizmet eden yapılanma ülkede temizlensin.