E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPaçacı: İYİ Parti masadan kalkmadı, kaldırıldı---

Paçacı: İYİ Parti masadan kalkmadı, kaldırıldı

Paçacı: İYİ Parti masadan kalkmadı, kaldırıldı
04 Mart 2023 - 13:51 borsagundem.com

6'lı masa krizinde Meral Akşener'in sanılanın aksine masadan kaldırıldığını söyleyen İYİ Partili Cihan Paçacı, Akşener'in zamanında feragat ederek kendi adaylığını koymadığını ancak kazanma ihtimalinin de olduğunu belirtti

İYİ Partili Paçacı, "Masa eğer Kemal Bey'in adaylığı konusunda dağılma veya dağılmama noktasında ise bu anlayış yanlıştır. Biz masadan kalkmadık, belki kaldırıldık diyebiliriz." açıklaması yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, partisinin Altılı Masa kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Paçacı, parti genel merkezi ek binasında partili belediye başkanlarıyla düzenlenen toplantı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir süre önce Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Paçacı, görevine döndüğünü belirtti.

Yaşanan gelişmeler konusunda henüz bir değerlendirme yapmadıklarını belirten Paçacı, "Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı. Altılı Masa'da Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda farklı düşünenler olabilir. Bu farklı düşüncenin 'altılı masa'nın dağılması şeklinde yorumlanmaması gerekirdi. Ama maalesef öyle yorumlanıyor. Altılı masa sistem değişikliği amacıyla kurulmuş bir masadır. Yani herhangi bir partinin genel başkanını seçmek için kurulmuş bir masa değildir. Biz öyle gördük, öyle algıladık. Dolayısıyla bizim itirazımız şahısların kendisine değil seçimin kazanılmasına yöneliktir." ifadelerini kullandı.

Seçimin çok kritik ve hayati olduğunu dile getiren Paçacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaybedilen bir seçimin telafisi yok. İYİ Parti olarak hassasiyetimiz bu noktada. Bunun için en fazla oyu olan, kazanma ihtimali yüksek olan aday dedik. Sayın Genel Başkan'ın ifadeleri aslında kurumsal bir yapının yansımasıdır ve kişisel değildir. İYİ Parti'nin temel görüşüdür. Bilinen bir husustu. Yani bir sürpriz yok burada. İYİ Parti iki yıldan bu yana kazanacak aday diyor. Kazanacak adaydaki anlam, kazanma ihtimali en fazla olan ismin aday gösterilmesidir. Onun için de 'Bu seçimi mutlaka kazanmamız gerekli' anlayışından kaynaklanıyor. Yoksa kişilerle hiçbir ilgisi yoktur bu meselenin."

Altılı masanın dağılıp dağılmadığı sorusuna Paçacı, "Masa eğer Kemal Bey'in adaylığı konusunda dağılma veya dağılmama noktasında ise bu anlayış yanlıştır. Biz masadan kalkmadık, belki kaldırıldık diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir feragat örneği göstererek cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını dile getirdiğini söyleyen Paçacı, şunları kaydetti:

"İYİ Partinin görüşü belliydi. İYİ Parti sürpriz yapmadı. İYİ Parti uzun süredir kazanma ihtimali yüksek olan aday üzerinde ısrarcı oldu. Genel Başkan çok büyük bir feragat örneği göstererek 'Türkiye'nin önünü açacağım ve ben aday olmayacağım' dedi. Bütün bunlar bu seçimin kazanılmasına yönelik hassasiyetimizden kaynaklanmaktadır. Yoksa herkes cumhurbaşkanı olmak ister. Genel Başkan'ımızı da kazanma ihtimali yüksek bir aday olarak görüyorum. Buna rağmen feragat etti." (Ekonomim.)

CHP’li belediye başkanları: Kılıçdaroğlu’nun yanındayız!

Akşener: Yavaş ile İmamoğlu'nu önerdik

Akşener'in açıklamaları dünya basınında geniş yankı buldu

Kılıçdaroğlu: Biz ülkeyi siyasal operasyonlarla yönetmeye talip olmayacağız

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ışın özdemir06 Mart 2023 02:12

    bir insanın geçmişine bakacaksın onun hakkında krar vermek kolay olur.sanki kafasına taş vurdullar aklı başına geldi.biryıldır bütün yorumcular söyledi hiçmi aklın yoktu düünemedin .şimdi kumar masasından kalktın,sendemi aldatıldın?yoksa bahçeliyemi özendin. -7 (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6) 

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA05 Mart 2023 23:43

    Meral Akşener ve 7 masa büyük bir oyun oynamaktadır. Bence hedef saşırtma yaptılar bir dümen dönmektedir.Bence böyle bir ayrılma olmayacaktır.ABD 7 masaya baskı yapıp yine birleştireceklerdir.Bunların hepsi numara.

  • Yorum05 Mart 2023 08:19

    Yalnız şu durum AKP nin isteyipte bulamayacağı bir senaryo

  • Yorum05 Mart 2023 12:39

    Şöyle bir durum daha var siyaset ve karar vericiler bilimden uzak olunca ALLAH dünyasını nasıl şaşırtıyor gördük son felaketlerle

  • AHMET ÖZBİLEN05 Mart 2023 10:56

    Bunu yüce ALLAH yaptı adamın ister ise dünyası nı  şaşırtır.

  • Alp04 Mart 2023 21:48

    SATAN BIR DAHA SATAR...BU KADININ YAPAMAYACAGI SEY YOKTUR..MHP NIYE BUNU KOVALDIGI BELLI OLDU...SIMDI KALDI.........ORTADA..BU BIR DERSTIR INSANLARA..BUNLAR ONCE SAHDJYETI..KISLIGI...DURUSTLIGU OGREMELERI GERKIR...HERTURLU AHLAKDIZLIN ADINI.SIYASET KOYMUSLAR

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL04 Mart 2023 23:02

    Ne demek satan diğerleri asıl senin dediğini yapıyorlar.İyi parti HDP ile ortak olmak istemiyor.ali babacan azınlıklara özertlik vereceğiz, Anayasadan Türk dilini ve Türk lüğü çıkartacağız diyor yakında ATATÜRK ü de anayasadan çıkartmayacakları ne malum.Buna iyi parti bizim bilmediğimiz dana neler neler olacağını öğrendiği için ortaklığı bitirmiş olabilir.

  • Bik04 Mart 2023 20:23

    İyi Parti, anketlere göre aday belirlemek kafasındaysa  5 partinin oyu Millet İttifakının 2/3'ünü oluşturuyor. Meral Akşener, 5 partiyi yok sayarak kendi adayını belirlemek istiyor. Olay masaya sol partilerin katılımı ve HDP'nin aday çıkarmamasıyla sonuçlanacak. 2 turlu seçimle yeni Cumhurbaşkanı belirlenir.

  • Cem04 Mart 2023 21:49

    Yude 60 reis yuzde 30 kilictar oburleri xaten aparat.

  • NUSRET ALİBEYSOY04 Mart 2023 15:19

    Bence artık iyi partiye giden gerçek ve vatansever milliyetci ülkücüler MHP de toplanmalıdır.

  • Sabuha04 Mart 2023 14:58

    Kazanacak aday demesi kadar komik tutarsız Bi açıklama olamaz Mansur yavaş bartisi olmadan Bi seçim kazanamaz kerem imamoğluda öyle partisi olmadan İstanbulda %10 un üstünde oy alması imkansızdır denemesi bedeva mesela muharrem ince in seçimde alacağı sonuca bakın ne demek istediğimi anlarsınız muharrem ince CHP nin içindeyken aldığı oy da ortada taş yerinde ağırdır lafını kulağınıza küpe edin ve kazanacak aday safsatasıyla bu ülkenin insanıyla dalga geçmeyin

  • Ekonomist vural04 Mart 2023 14:23

    Sonuc önemli.birlikte olabilmekte bir sanatdir.sistem ve ittifakla swcime girerken kazanacak aday dayatmasi boraz komik olmadimi.sizce sayon pacaci.

  • Xyz04 Mart 2023 14:13

    Tüm Türkiye biliyordu belediye başkanlarının aday olmayacağını hatta kılıçtaroğlunun aday olacağını tüm masadaki herkes biliyordu iyi parti bilmiyordu öylemi nasıl olabilir bu şimdiye kadar son toplantıya kadar beklemenin amacı neydi

  • sözün özü04 Mart 2023 20:54

    DIMBIL. Ali BABACAN iha siha kapatacağız demiyor.....Seçim malzemesi yapıp kutsallaştırılmasın ..... Rekabet olsun ki daha iyi yapanlar da olabilir... Yanlışlık ve kayırma varsa bakacağız, gerekiyorsa  dokunacağız diyor.....KAPATACAĞIZI SEN UYDURUYORSUN

  • Güvenç04 Mart 2023 17:04

    Brro kanal işi yapıp eline yüzüne bulaştıran rantçılardan mı bahsediyorsun

  • FİNANS DÜNYASI04 Mart 2023 15:27

    İyi partinin oy potansiyeli % 37 olmuş chp nin oy potansiyeli % 23 düşmüş neden chp yi kafaya oturtsunlar söylermisin.

  • Baran04 Mart 2023 15:20

    Boşuna bir yerlerini yırtma chp bir rant partisi olmuş milletvekilleri ve genel başkanları 50 seneye yakın olarak partiye girmişler bir vizyonları bir başarıla da yoktur fakat partideki koltuklara yapışmış kalkmıyorlar.partisine faydası olmayanın bu ülkeye hiç bir faydası olamazzzzzzzzzzz

  • DIMBIL04 Mart 2023 15:17

    Seni neresi rahatsız etti belkide bilmediğimiz bir şeyler istendi akşenerden o da yapmamış olabilir .mesela ali babacan yakınlarda basında haberlerine rastladık biz iktidara gelince siha ve tiha üreten baykar makinayı dokunup kapatacağız, kürtlere özertlik vereceğiz bu nedir kürdistan ın önünü açmak değil mi, anayasadan Türk dilini ve Türklüğü kaldıracağız.sundan sonrada ulu önder ATATÜRK anayasadan çıkartılar ise ne olacak.bunlaramı oy verelim.

  • ALİ KODUŞ04 Mart 2023 15:09

    Bence iyi oldu 12 seçime girmiş kazanamamış 13 seçimimi kazanacak.bana söylermizin bu ülkeye kemalin ne verceği var.bizleri vizyon ve projelerini sunsun ve ikna etsin.hep lak lak.var olanları yıkmala gelecekler imiş adamın eline verirler böyle 6 masayı.gizli gizli kandilin savunanlar ile ittifaklar bune yahu.

  • AHMET ÖZBİLEN04 Mart 2023 15:07

    Bunu yüce ALLAH yaptı.Çünkü yüce ALLAH bu ülkenin daha da ileri gitmesini istemektedir.