E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP’li belediye başkanları: Kılıçdaroğlu’nun yanındayız!---

CHP’li belediye başkanları: Kılıçdaroğlu’nun yanındayız!

CHP’li belediye başkanları: Kılıçdaroğlu’nun yanındayız!
04 Mart 2023 - 12:07 borsagundem.com

CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sona erdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ve Yavaş'ın toplantının ardından bir süre daha Kılıçdaroğlu ile özel görüştüğü öğrenildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili dün yaptığı “Noter masasına dönüşmüştür.” açıklamasının ardından CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanı, bugün parti genel merkezine geldi.

Belediye başkanları, saat 13.00’te başlayacak olağanüstü MYK toplantısı öncesi Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Görüşmeye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise bölgede deprem sonrası yürütülen çalışmalar nedeniyle toplantıya katılmadı.

ÖZEL GÖRÜŞME

Bu arada Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın toplantının ardından bir süre daha Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile özel görüştüğü öğrenildi.

BAŞKANLARDAN AÇIKLAMA

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, partiye gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Neler söyleyeceğimiz belli. Genel Başkan’ımızı destekliyoruz. Fikrimizde en ufak bir değişiklik olmadı. Mücadeleye devam edeceğiz demokrasi yolunda.” dedi.

“İYİ Parti Genel Başkanı Akşener altılı masadan ayrıldığını açıkladı, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Büyükerşen, “Talihsizlik” yanıtını verdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Sayın Genel Başkan’ımızla görüşeceğiz. Biz başından beri ortak karar alıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır. Tam desteği kendisine vereceğiz bugün. İnanıyorum ki sonuç istediğimiz gibi olacak. Her şey çok güzel olacak.” görüşünü dile getirdi.

Akşener'in açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Albayrak, “Anlayamadım, biz de bir anlam veremedik. ‘Ekrem Bey ve Mansur Bey’i göreve davet ediyorum.’ açıklaması bana göre çok yanlış, düşündürücü. Sanıyorum bugün temaslardan sonra bazı şeyler daha netleşecek” ifadelerini kullandı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: “Bu toprakların hasret kaldığı yepyeni bir dönem başlıyor… Gençlerimizin hayal kurabildiği, tüm farklılıkların zenginliğe dönüştüğü, düşüncelerin özgürlükle yeşerdiği, doğanın zulüm görmediği bir gelecek çok yakın. Bu geleceğin peşindeyiz.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan tam destek

“Ülkemizin büyük bir felaket yaşadığı bugünlerde, sevgiye ve saygıya ihtiyacımız var. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu adalet yürüyüşünde asla yalnız bırakmayacağız. Millet İttifakı'nın bir ve beraber olmasını diliyoruz.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: “Ülkemizin büyük bir felaket yaşadığı bugünlerde, sevgiye ve saygıya ihtiyacımız var. Sayın Kılıçdaroğlu’nu adalet yürüyüşünde asla yalnız bırakmayacağız. Millet İttifakı'nın bir ve beraber olmasını diliyoruz.”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: Halkın iktidarı...

“Halkımızın umudu Millet masası. Durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Halkın iktidarını kuracağız. Hep birlikte güçlenerek soframızı genişleteceğiz. Kazanacağız. Kazanan halkımız olacak. Millet ittifakımızın bir ve beraber olmasını diliyorum. Seninleyiz Kemal Kılıçdaroğlu”

Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu, 'Kılıçdaroğlu'nun yanındayız'

“Güçlü ve azimli bir şekilde ülkemizin aydınlık yarınları için çalışmaya devam edeceğiz. Geleceğe emin adımlarla ilerlememizi sağlayan birlik ve beraberlik duygumuzla Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün: “Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında birbirimize güvenerek, kol kola girerek adalet, huzur ve refahın hakim olduğu aydınlık yarınları birlikte kuracağız. Ülkemizin geleceği, Millet İttifakı’nın başarısı için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanındayız. Yarınlar bizim.”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak: “Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. Hep birlikte kazanacağız.

Kılıçdaroğlu: Biz ülkeyi siyasal operasyonlarla yönetmeye talip olmayacağız

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin açıklama

Akşener'in açıklamaları dünya basınında geniş yankı buldu

Akşener: Yavaş ile İmamoğlu'nu önerdik

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )05 Mart 2023 12:57

    Vatandaş menfaatleri tek umrumda.Refafı ve yaşantısı avrupalı gibi olmalı... Kanunlarımız deprem yönetmeliği kanunları gibi. Deprem yönetmeliğine göre ev yaparsan denetlersen, incelersen, analiz edersen evlerimiz aslında deprem kuşağıda olsak yıkılmayacak seviyeye gelcek. Anayasamız yasama yürütmede öyle. Tamamen siyasilerin elinden kurtulursa avrupalı devlet seviyesine gelebiliriz, İnsanlarımızın bireylerin yaşantısı diyorum... çekirdek aile en fakir insan yaşantımız gelecektır diyorum... O bakımdan siyasiler üzerien düşeni yapamıyor. Kendi menfaatlerine savaşıyor. Meral hanım, bu seçim, ve 2. seçimde kendi aday olursa alacağı oy ? yada oluşacak tabloda, hatta iyi parti seçim sonrasında ? nasıl adım atar ? Halk ne der ? muhalif cephe %60 larda ve kendi içinde ayrı bir sonuç oluşursa, Birilerinin siyasi hayatı unutulmaz olacak. Yüzsüzlükdür siyaset, sen kendi aile yaşantına bak sadece ibren o olsun.

  • KEMAL TABANCASIBÜYÜK05 Mart 2023 11:06

    Meral Akşener harikiri yaptı, fakat ekrem imamoğlu ve mansur yavaş ise onu resmen yüzüstü bıraktılar ve ihanet ettiler.bunlardan bu ülkeye hiç bir fayda gelmez.

  • Şahsenem diyaroglu 04 Mart 2023 23:25

    O kadar çok troll dolmuş ki burası,hep aynı şeyi yazmışlar, Allah Teâlâ sayın Kılıçdaroğlu na yardım etsin, Kılıçdaroğlu nun ceddi elinden tutsun yolunu açık etsin

  • FİNANS DÜNYASI05 Mart 2023 11:08

    chp milletvekili sezgin tanrıkulu biz iktidara gelince masum teröristleri öldüren siha ve tiha yı üreten Baykar Makinayı kapatacağız onlarda yurtdışına kaçacak demiş idi.Bana inanmıyor isen internette haberleri bulabirsin.Ben bu chp ye asla oy vermem.ha hdp ha chp benim için.

  • AHMET ÖZBİLEN05 Mart 2023 10:59

    ALLAH neden yardım etsin  ki,   söylermisin böylelerine sabah başka akşam başka söyleyene. Bunun ne özelliği var tamamen HDP ve CHP boynuz kulağına geçmiş tam aynı özellikte insanlar birbirlerini tamamladı.

  • baran04 Mart 2023 23:37

    aLLAH DOĞRULARA YARDIM EDER.  HER ALLAH IN GÜNÜ YALAN VE İFTİRA İLE İNSANALRI GERİP ÇİRKİNLEŞEN ARSIZURSUZ TİPLERE ALLAH NEDEN YARDIM EDECEKMİŞ?  ŞİMDİYE KADAR REZİL ETTİ.  BUNDAN SONRA PERİŞAN EDER. VELEKV Kİ KAFAYI DEĞİŞTİRMEZ İSE.

  • Taha04 Mart 2023 23:21

    MHP ye geleceksiniz eninde sonunda AmaMERAL AKSENER asla... allahina yskin bize uzak olsun digen bahceliye selam olsun..

  • Hoca04 Mart 2023 21:48

    İyi parti oyları olmasa bunlar belediye başkanı değil köyde aza olamazdı... bunlar kim Cumhurbaşkanı adaylığı kim.

  • Yt04 Mart 2023 18:32

    Kemal İmamoğlu fırsatını bulduğu an seni ilk durakta satar ha sende onu satarsın deniz baykalı sattığın gibi size ülkemi teslimedilir Allah korusun

  • ALPTUĞ04 Mart 2023 18:23

    MANSUR sana verdiğim oya nalet olsun kadıncağız seni göreve TÜRK MİLLETİ adına davet etti iyi parti adına değil ANKARA lı sana bundan sonra pek hoş bakmayacak tekrar aday ol bakalım ne kadar oy alacaksın beypazarında soluğu alırsın.

  • Atakan04 Mart 2023 18:05

    ke MAl aday olma inadı bırak ısrar etme İyi bir adam olabilirsin ama Devlet idare edecek kapasiten yok çevrende vekil olmak için sana gaz veren 0,0001 oy oranı olan partilere aldanma millet seni biliyor bouma uğraşma

  • Seyfettin Yılmaz can04 Mart 2023 16:44

    Yahu buraya yorum yapan arkadaşlar,bu kadar kırmaya dökmeye ne gerek var biraz daha medeni insan lar gibi yorum yapsanız olmaz mı sonuçta CHP nın de sevenleri yokmu, sadece efendi olun , sanki troll müşsünüz gibi geliyor bana Laaaaaaan

  • YUSUF KALEKAPISI04 Mart 2023 14:50

    Bu belediye başkanlarımı kemal seni cumhurbaşkanı yapacak biz istemez isek halk olarak sen ve belediye başkanlarının hepsi hiç bir şey değilsiniz.

  • Basit Sorular 04 Mart 2023 14:25

    1- İP out HDP in KK aday  yeni masası yurt dışında mı kurgulandı ? Yoksa İP kendi mi şu ana kadar oyun oynadı ?  2- Yeni masanın yeni anayasa teklifi örtülü federatif anayasa mı uniter mi ?  3- HDP hangi garanti altına alınmış sözler karşılığında KK yı destekliyecek  ? 4- Eğer herşey yeni masanın planladıkları gibi giderse IMF ne kadar neyin karşılığı kredi verecek ? 5- İktidar değişir ve yeni anayasa kabul edilirse HDP nin yeni dönemde istekleri dayatmaları neler olacak ? Yerine getirilmezse ne olacak, yerine getirilirse ne olacak ? Yeni anayasadan sonra atı alan çoktan meksika sınırını geçmiş olacak mı ? Realite : Herkesin kendi başının çaresine bakması mecbur bırakılan zor dönemlerde o ülkeyle ilgili büyük oyunlar rahatça ve masrafsızca  hayata geçirilir.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ04 Mart 2023 14:53

    HDP ne garanti alacak bağımsız kürdistan devleti kandil de böyle demiyor mu duran kalkan biz kemal in helalleşmelerine karnımız tok.biz bağımsız Kürdistan devleti istiyoruz demiyor mu.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI04 Mart 2023 14:43

    Bunlara gerek yok ki.ali babacan ne dedi basına çıkıp biz iktidara gelince tiha siha kızılelma teröristleri öldürün ve bunları üreten Baykar Makinaya dokunup kapatacağız, Anayasadan Türk dilini ve Türlüğü çıkartıp Kürtlük gibi azınlıkları sokacağız, Kürtlere özertlik vereceğiz yani kürdistan ın alt yapısını oluşturacağız belki ATATÜRK demi anayasadan çıkartılacak bundan başka bilmediğimiz ve bizimle paylaşımlar mı baskılarmı var diki meral akşener de masadan ayrıldı.ülkemiz için hayırlı olur belki.yoksa bu 7 masa lı günleri dahi hayal edemiyorum.

  • ALİ KODUŞ04 Mart 2023 13:53

    Bu işi Meral Akşener bozmadı bu işi yüce ALLAH bozdu.Eğer bunlar iktidara gelsin ülkeyi bir sene sonra arasanız yerinde bulamazsınız.Bir tane başarıları var mı ancak abd nin fonladı basın ve yayın organlarının ile internet üzerinden algı operesyonları var.

  • Türkoğlutürk 04 Mart 2023 13:48

    Enflasyon yüzde 200 olduğu dönemde Parti'nin oylarını arttiramayan kişi aday oluyor,etrafındakilerde yürü kim tutar seni diyor.ikinci ekmelettin vakadiy.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM04 Mart 2023 14:44

    Onlar osturuk gazı ile otturuk gazına bizimi millet asla gelmez.kuru ekmek yerler asla vatanından vazgeçmezler.bu seferler milliyetcilik duygularımız ön planda olup bunları sandığa gömeceğiz.

  • AHMET ÖZBİR04 Mart 2023 13:21

    İSTİKRARI yedirmeyeceğiz, ülkemizi ağlatmayacağız. 6'LI MASA KAOSA YOL ALSA'cıların haline bakar mısınız, bu zihniyete C.Başkanlığı makamını verir misiniz, asla. Öyleyse REİS'le DEVAM inşallah diyeceğiz, KÜRESEL GÜÇ oluşumuzu PERÇİNLEYECEĞİZ.

  • Ali04 Mart 2023 12:58

    Sımsıkı sarılalım diyor başkanlar doğru Cumhur ittifakı nın etrafında sarılalım bolunmeyelim

  • Ekonomist vural04 Mart 2023 12:47

    Su akar yolunu bulur.Hayırlısı olsun.

  • vatandaş gözüyle04 Mart 2023 12:37

    kemal aday olursa  chp  kadar dahi oy alamaz ,bu kişinin başarısı ne on kusur yıldır sıfır, belediye başkanlığı seçimleri ittifakla kazanıldı kemal in rolü sıfır ,ülkeye yazık olacak ve erdoğan yine kazanır kına yakarlar.

  • AHMET ÖZBİLEN04 Mart 2023 12:20

    Arkasında olsanız ne olacak olmasanız ne olacak bu sistemde iyi partinin oylarını almadan asla seçilemeyeceğini kendiside biliyor.