E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrgeneral Özel'den flaş açıklamalar---

Orgeneral Özel'den flaş açıklamalar

Orgeneral Özel'den flaş açıklamalar
30 Mayıs 2014 - 05:54 borsagundem.com

Genelkurmay Başkanı tatbikatta konuştu: Ülkeler enformasyon hatta sosyal medyayla şekillenen renkli değişim ve mevsim devrimlerine maruz bırakılmakta

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, “Ülkeler, enformasyon hatta sosyal medya ile şekillenen renkli değişim ve mevsim devrimlerine maruz bırakılmaktadır. Dost ve düşmanın, mavi-kırmızı renk kodlarıyla kesin ayrılabildiği tehdit ortamı bugün yerini çok değişkenli bir ortama bıraktı” dedi.

Efes 2014 Tatbikatı’nda konuşan ve göreve başladığından bu yana en kapsamlı mesajlarından birini veren Özel, şunları söyledi:

DİNİ, ETNİK İSTİSMAR

“20. yüzyılın sonu, 21. yüzyılın başında meydana gelen olaylardan sonra yeni dünya düzeninde farklı tehditler ortaya çıkmıştır. Konvansiyonel tehdit azalmışsa da terörizm ve siber faaliyetlerin kötü niyetli kullanılması ile çok sayıda asimetrik tehditlerin ortaya çıktığına tanık olmaktayız. 20. yüzyılın gözle görülen askeri tehditlerine, gözle görülmesi zor olan çok boyutlu askeri tehditler eklenmiştir. Bu nedenle Soğuk Savaş dönemi stratejilerinin artık geçersiz kaldığı görüşü gittikçe güç kazandı. Bu durum savunma kavramlarını giderek karmaşık ve çok boyutlu hale getirdi. Bu gelişmeler de silahlı kuvvetlerin yeni yeteneklere sahip olması gerekliliğini ortaya çıkardı.

Ekonomik manipülasyonlar, ülke içi dini ve etnik hassasiyetlerin istismarı en önemli tehdit algılarını oluşturmaktadır. Ülkeler öncelikli olarak askeri tehditle değil, güvenliğe doğrudan etkisi olan ekonomik, sosyal ve enformasyon tehditleri ile karşı karşıya kalmaktadır. Güvenlik olgusunun sadece güvenlik güçlerinin görevi olmadığı gerçeğinin dikkate alınarak ulusal güvenlik stratejilerinin günümüz şartlarına uygun belirlenmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.”

8 BİN 500 ASKERLE TATBİKAT

İzmir Seferhisar’da düzenlenen TSK’nın en kapsamlı tatbikatı Efes-2014, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla dün yapıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Özel ve kuvvet komutanlarının da katıldığı tatbikatta havadan, karadan ve denizden düşman olarak belirlenen hedeflere gerçek mühimmatlarla atışlar yapıldı. Tatbikatta bordo bereliler olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı birliklerince lazerle işaretlenen hedefleri, modernize edilmiş F-16 ve F-4 savaş uçakları ile Cobra helikopterleri vurdu. TSK’nın tüm unsurlarını bir araya getiren, kuvvetler arası işbirliğinin en üst seviyede test edildiği tatbikata toplam 8 bin 500 personel katıldı. Tatbikatta 100 obüs ve top, 50 uçak, 40 gemi, 70 bot, 40 helikopter, 60 tank ve 1100 askeri araç kullanıldı. 5 Mayıs’ta başlayan büyük tatbikat 5 Haziran’da sona erecek. Tatbikatı 24 ülkenin askeri temsilcileri de izliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş30 Mayıs 2014 09:45

    Eeee o zaman zorunlu askerlik kalksın zorunlu internet gelsin en azından milletin parası boşuna harcanmamış olur.Ayrıca da pkk ilede internet aracılığı ile mücadele edersiniz doğudaki kapalı yollarıda böylece açar güvenliğisağlamış olursunuz.Nasıl akıl ama---vallahi bana ait değil---

  • tcpeker30 Mayıs 2014 09:28

    doğuda pkk yol kesiyor internet üzerinden mi yapılıyor yol kesmeler ?

  • birol30 Mayıs 2014 06:29

    Allah rahmet eylesin.basïnïz sagolsun.komutanïm.