E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altında yukarı yönlü trend---

Ons altında yukarı yönlü trend

Ons altında yukarı yönlü trend
26 Aralık 2023 - 15:22 borsagundem.com

Ons altın yılın son haftasında yukarı yönlü trendini devam ettiriyor

Ons altın, Amerikan Merkez Bankası (Fed)'nın gelecek yıl faiz oranlarını düşüreceği beklentileriyle zayıflayan ABD doları ve düşen Hazine kağıdı getirilerinin desteğiyle yükseldi.

Sabah erken saatlerde 2.065,18 dolar seviyesine kadar yükselen ons altın şu sıralarda Cuma gününe göre yüzde 0,48 artışla 2063 dolardan işlem görüyor.

Kinesis Money analisti Carlo Alberto De Casa, Altını destekleyen ana faktör hala güvercin merkez bankaları ve önümüzdeki birkaç yıl içinde düşen oranlar beklentisi. De Casa, jeopolitik gerilimlerin devam ettiğine işaret ederek, altının 2024 yılında 2.000 doların üzerinde kalma ihtimalinin yüksek olduğunu da vurguladı.

Analistler, ons altın için destek olarak 2053 doları işaret ederken, yukarı hareketlerde direncin 2073 dolarda olduğunu belirtiyorlar. Bu direncin geçilmesi halinde 2091 dolar test edilebilir. Aşağı yönlü harekette ise güçlü destek 2033 dolar seviyesinde.

Gram altında tüm zamanların zirvesi

 

Altına yatırım her zaman kazandırır mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)