E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altın 6 haftanın en büyük düşüşüne hazırlanıyor---

Ons altın 6 haftanın en büyük düşüşüne hazırlanıyor

Ons altın 6 haftanın en büyük düşüşüne hazırlanıyor
19 Ocak 2024 - 08:31 borsagundem.com

Ons altın 6 haftanın en büyük düşüşünü kaydetmeye doğru ilerliyor. Altında haftalık kayıp yüzde 1,3'e yaklaştı.

Ons altın fiyatları, Fed üyelerinin ekonomideki dayanıklılık işaretleri nedeniyle erken faiz indirimi beklentilerini geri çekmesiyle güçlenen dolar ve artan tahvil getirilerinin etkisiyle son altın haftanın en büyük düşüşünü kaydetmeye doğru gidiyor.

Spot altın düne göre yüzde 0,06 kayıpla ons başına 2,020.93 dolardan işlem görüyor. Haftalık kayıp yüzde 1,3'e yaklaştı.

InProved'den Hugo Pascal, yatırımcıların beklenenden daha iyi veriler ve şahin Fed konuşmacılarının ardından faiz indirimi beklentilerini yeniden fiyatlandırmasıyla külçe altının baskı altında kaldığını söyledi. Yeniden fiyatlandırmanın Orta Doğu'daki jeopolitik risklerden kaynaklanan güvenli liman primini dengelediğini söyleyen Pascal, "Altın 2.000 dolar seviyesinin üzerinde tutunduğu sürece metal üzerinde pozitif kalmaya devam ediyorum" dedi.

ABD dolar endeksi DXY gün içinde %0,16 düştü ancak bu hafta şimdiye kadar yaklaşık %1 yükseldi.

Gösterge niteliğindeki 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisi%4,1710 ile son beş haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Analistler ons altın için bugün destek seviyesi olarak 2016 doları işaret ediyorlar. Yukarıda ilk direnç ise 2025 dolar seviyesinde. Aşağı yönlü hareketin hızlanması halinde 2003 dolar hedeflenebilir. Yukarı yönlü hareketin güçlenmesi halinde ise 2031-2033 Dolar aralığına doğru bir hareket olacağı öngörülüyor.

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

 

Nasdaq 100'de tüm zamanların en yüksek kapanışı

 

Altının kilogram fiyatı 2 milyon lirayı aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)