E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOncosem Onkolojik Sistemler’inin halka arzına onay çıktı---

Oncosem Onkolojik Sistemler’inin halka arzına onay çıktı

Oncosem Onkolojik Sistemler’inin halka arzına onay çıktı
15 Aralık 2022 - 18:58 borsagundem.com

Sağlık sektöründe önemli yatırımlarla büyük başarılara imza atan Oncosem Onkolojik Sistemler borsaya girmeye hazırlanıyor

Faaliyet gösterdiği her alanda büyük başarılara imza atan Oncosem Onkolojik Sistemler halka arz zincirine eklenen son halka oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2008 yılında kurulmuş, Oncosem Onkolojik Sistemler’inin izahnamesini onayladı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre halka arzda, şirket ortağı Erol Çelik’e ait 2.000.000 TL nominal değerli paylar satışa konu edilecek. Bir nominal pay için belirlenen rakam ise 17.50 lira.

Halka arz ile birlikte Oncosem, 19.900.000 TL değerindeki mevcut sermayesini 3.950.000 TL artırarak, 23.850.000 TL'ye yükseltecek.

KENDİ ALANINDA UZMANLAŞMIŞ

Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka açılıyor. Yatırımcılarla Borsa İstanbul’da buluşmaya hazırlanan Oncosem, kemoterapi ilaç hazırlama sistemleri üretiminde Türkiye’de sektör lideri.
26 yıllık sektör deneyimi ve 2007 yılından bu yana onkoloji alanında yürütmekte olduğu çalışmalar ve edinilen tecrübeler neticesinde, 2013 yılı sonu itibariyle tamamı yerli, ulusal ve uluslararası tüm kalite belgelerine sahip, yüksek teknoloji otomatik kemoterapi ilaç hazırlama cihaz ve setlerinin üretimi gerçekleştiriliyor.
Türkiye’de kemoterapi tedavisi gören 2 hastadan birinin kemoterapi ilaçları Oncosem’in ürettiği sistemlerde hazırlanıyor.
COVID-19 Pandemi döneminde de Ar-GE ekibinin yoğun çalışmaları neticesinde çok kısa süre içerisinde, COVID-19 antikor ve antijen hızlı test kitlerini üreterek, piyasaya arz etme başarısını gösterdi. Şirket, onkoloji ürünleri ile birlikte, yaklaşık 30’un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 
Merkez Oncosem Türkiye olmak üzere, Oncosem UK, Oncosem Almanya, Oncosem Ukrayna şirketlerimizle, ayrıca Ukrayna, Kazakistan, SarayBosna, Özbekistan’da, ülkelerin ulusal onkoloji yapılandırma programları kapsamında çalışmalar yürütüyor.

BULLS GİRİŞİM SERMAYESİ İÇİN STRATEJİK YATIRIM

Yüzde 90 hissesi Erol Çelik’e ait olan şirketin yüzde 5 oranındaki payı da Lydia Yatırım Holding A.Ş.’nin iştiraki EC Yatırımlar Holding’e ait. Son dönemde başarılı yatırımlarla ismini duyuran Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın ise yüzde 5 oranında payı bulunuyor. 
Enver Çevik’in %92,60 oranında sahibi olduğu Lydia Yatırım Holding’in felsefesi ise milli ve yerli bakış açısını günümüz küresel ekonomik dinamikleriyle birleştirerek büyümeyi sürekli kılmak. 21.yüzyılın beraberinde getirdiği yeni dünya düzenini, iş yapış modeline entegre etmeyi hedef edinen Lydia Yatırım Holding, insanı odak noktasına almış durumda. Lydia Yatırım Holding’in yenilenebilir enerji gayrimenkul, finans, medya, ulaşım, sağlık ve teknoloji alanlarında yatırımları bulunuyor.
Bulls Girişim’in, yatırım politikalarının merkezinde ‘sürdürülebilirlik’ yer alıyor. Yatırım yaptıkları girişim şirketlerine finansal destek yanında kurumsallaşma, organizasyonel dönüşüm, gelecek stratejilerinin oluşturulması gibi birçok alanda da fayda sağlayan Bulls Girişim, yeni kurulmasına karşın girişimcilik eko sistemine hızlı bir giriş yaptı. Mikro mobilite, spor, sürdürülebilir yenilikçi enerji, sağlık ve sağlık teknolojileri alanında yatırımları bulunuyor. Bulls Girişim’in ortakları arasında Lydia Yatırım Holding ile Sermaye Piyasaları ve girişimcilik eko sisteminde 25 yıllık tecrübesi bulunan Kemal Akkaya’da yer alıyor.
Bu arada, Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı kısa bir süre önce de yenilenebilir enerji alanında daha önce hiç kullanılmamış olan, ortamdaki (hava, su, gaz, yağ) nem ve ısı değişiminden (gizli ve atık ısıdan) yüzde yüz yerli ve patentli teknolojisi ile enerji ve su üreten RePG Enerji’ye yatırım yapmıştı.

SPK, EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arzına onay verdi

 

Borsa İstanbul 7 hisseyi daha VBTS kapsamına aldı

 

Borsa İstanbul'da yeni yılda 36 hissenin pazarı değişecek

 

SPK, 15 internet sitesi hakkında hukuki işlem başlattı

 

Doğu Aras Enerji yüzde 273 oranında bedelsiz için harekete geçti

 

Borsa İstanbul'dan 2 yatırımcıya 1 ay süreyle tedbir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.