E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÖnce arda ayrıldı, şimdi Sabancı Barcelona’ya sponsor olmayacak---

Önce arda ayrıldı, şimdi Sabancı Barcelona’ya sponsor olmayacak

Önce arda ayrıldı, şimdi Sabancı Barcelona’ya sponsor olmayacak
25 Haziran 2019 - 09:00 borsagundem.com

Sabancı Holding iştiraklerinden Lassa Barcelona'ya 2015 yılında 4 yıllığına sponsor olmuştu. Lassa ile birlikte Gillette ve Audi’nin de yeni dönemde Barcelona ile sponsorluk konusunda ayrılacağı iddia ediliyor.

CÖMERT YILDIZ / BORSAGUNDEM.COM

Türk şirketlerinin yurtdışındaki sponsorluk anlaşmalarından en dikkat çekeni Sabancı Holding iştiraklerinden Lassa olmuştu. 2015 yılında dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olan İspanyol devi Barcelona ile 4 yıllığına anlaşma imzalayan Lassa, yeni sezonda olmayacak. İspanyol Palco23’e göre Türk şirketi Lassa ile birlikte Gillette ve Audi’nin de yeni dönemde Barcelona ile sponsorluk konusunda ayrılacağı iddia ediliyor. Edinilen bilgiye göre 3 şirket, yılda 15 milyon euro yani 17 milyon dolar sponsorluk bedeli ödüyor.

Lassa’nın yeni sezonda olmamasının nedenleri ise Türk Lirası’ndaki aşırı değer kaybı, ekonomide yaşanan olumsuz hava ve bir imzaların atıldığı dönemde yani 2015’te Arda Turan’ın Barcelona forması giymesi, şu anda ise Başakşehir kadrosunda yer alması gösteriliyor.

4 BRANŞTAKİ İLK MARKA OLMUŞTU

Forbes’a göre Barcelona, 247 milyon dolarla en fazla sponsorluğa sahip kulüplerin başında geliyor.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın yedinci büyük lastik üreticisi Brisa'nın markası olan Lassa, 2015’te FC Barcelona arasında 4 yıl sürecek isim ve forma sponsorluğunu anlaşması imzalamıştı.

Anlaşma kapsamında Lassa, FC Barcelona'nın 4 branşta tüm salon takımlarının isim ve forma sponsorluğunu üstlenen ilk marka olmuştu.

Barcelona’nın kalesi Camp Nou’daki toplantının ev sahipliğini Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, Brisa Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bayman, Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay ve Barcelona Başkan Yardımcısı ve Pazarlama ve İletişim Bölümü Başkanı Manel Arroyo yapmıştı. .

Bu sponsorlukla Lassa markası 4 yıl boyunca Barcelona aracılığıyla 1 milyar kişiye erişilmesi bekleniyordu.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)