E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOkul öncesi eğitimde ücretlerin tamamı kaldırılıyor---

Okul öncesi eğitimde ücretlerin tamamı kaldırılıyor

Okul öncesi eğitimde ücretlerin tamamı kaldırılıyor
11 Mayıs 2023 - 11:49 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimde valilik komisyonlarınca belirlenen ücretlerin tamamının kaldırıldığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den okul öncesi eğitimde alınan ücretlerle ilgili açıklama geldi.

Ücret alınmayacağını aktaran Bakan Özer, "Türkiye’de okul öncesi eğitimle ilgili Valilik tarafından komisyonlar marifetiyle belirlenen ücretler var. 50 TL 100 TL tam gün eğitim yapan kreşlerde 400 TL 500 TL ve Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine dayalı olarak bu ücretler tahakkuk ettiriliyordu. 2023-2024 eğitim öğretim yılıyla birlikte bu ücretlerin tamamını kaldırıyoruz. Türkiye’nin hiçbir noktasında Ordu’da Hatay’da Malatya’da Cizre’de Silopi de Kars’ta Türkiye’nin neresinde olursa olsun ister tam gün eğitim yapsın isterse yarım gün eğitim yapsın hiçbir adı altında abla yemek taşıma başka ne ad olursa olsun bu adlar altında okul öncesi eğitimlerden kesinlikle ücret alınmayacaktır. Böylece bizler evlatlarımıza ilgili çok önemli bir işi de okul öncesi eğitimle ilgili devrim gibi yapılan gelişmeleri de çok sağlam bir zeminde sürdürebilirliğini sağlamış olacağız." dedi.

Okullar 15 Mayıs'ta tatil

 

Seçim günü okul kantinleri açık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )11 Mayıs 2023 12:23

    Bizler neden okul öncesinde eğitimi bütün çocuklarımıza vermıyoruz ? parası olanlar çocukların gleceğini para gücü ile eğitim alarak değiştiriyor. Bence devlet ve belediyeler çocukları bilgilendirip donatım ve eğitim sahibi yapmalı. zaten yenı nesil nufus azalıyor doğum oranı azalıyor, öyle kalıtelı yetişmeliki yeni bireyler devlet gücü ile, ülkemisin en asli noktalarında donanımlı insanlar olmalı. yoksa yabancı gelsın senı yönetsın modelıne dönece bu ulke. eğitim olmayınca sistem ve ekonomı bu hale geldı.