E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinO ilçe -27.8'i gördü---

O ilçe -27.8'i gördü

O ilçe -27.8'i gördü
18 Aralık 2015 - 12:56 borsagundem.com

Sibirya soğuklarının etkisi altında bulunan Ardahan'ın Göle ilçesinde dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 27.8 derece oldu

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya soğukları, en çok Ardahan'da etkili oluyor. Dün gece ölçülen en düşük sıcaklıklar, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'ın Göle'de 27.8, Çıldır'da 24.4, Hanak'ta 20.9, Kars Havalimanı'nda 20.8, Erzincan Otlukbeli'nde 19.3, Kars Selim ve Erzurum Tekman'da 18.5, Erzincan Refahiye ve Ardahan Merkez'de 18.4, Kars'ta 17.1, Erzurum'da 13, Erzincan'da 7.4, Muş'ta 6.6, Iğdır'da 2 dereceyi buldu. 

Türkiye'nin en soğuk kenti Ardahan'da TIR, kamyon, pikap, minibüslerin yakıt depolarıyla, içme suyu şebekeleriyle sayaçlarında donmalar oldu. Sürücüler taşıtlarını çalıştırabilmek için tenekelerde ateş yakarak önce yakıt deposunu ısıttılar. 

Buzlanma giderildikten sonra güçlükle çalıştırılan bazı taşıtlara akü takviyesi yapıldı. Şoförler, yakıt depolarında meydana gelen donma yüzünden perişan olduklarını belirttiler. Şoförler, "Her sabah kalkıyoruz araba donmuş, çalışmıyor. Doğu çok zor bir memleket. Kışın yaşamak çok zor. Eve ekmek götürmek için binbir zorluk ve çile çekiyoruz" diye konuştular.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)