E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNot üzerindeki baskı 2019'da da devam edebilir---

Not üzerindeki baskı 2019'da da devam edebilir

Not üzerindeki baskı 2019'da da devam edebilir
19 Kasım 2018 - 16:25 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, gelişmekte olan piyasa ülkelerinin kredi notları üzerinde baskının 2019'da da devam edebileceğini belirtti

Fitch Ratings, gelişmekte olan piyasa ülke kredi notları üzerinde baz boyunca etkili olan baskının sürdüğünü, ABD para politikasının sıkılaştırılmasının, ABD Doları'nın güçlenmesinin ve global ticaret,
büyümeye yönemik risklerin 2019'da hissedilmeye devam edileceğini bildirdi.
Gelişmekte olan piyasa kırılganlıklarının Fitch'in ülke kredi notu görünümlerine ve son not eylemlerine yansıtıldığını belirten Fitch Ratings, 15 ülkenin görünümlerinin 'negatif' olduğununu ve bunlardan sadece 3'ünün gelişmiş Piyasa olduğunu vurguladı. 2018'de 2 ülkenin görünümlerinin negatife revize edildiğinı hatırlatan Fitch, bunların Arjantin ve Türkiye olduğunu da belirtti.
"Global ekonomik ortamın genel olarak ülke kredi notu kalitelerini destekleyici olmaya devam etti. Emtia fiyatlarında 2016'dan bu yana süren toparlanmanın gelişmekte olan piyasa ihracatçılarını büyüttü" değerlendirmesini yapan Fitch, sıkı finansal şartlar ve ticari korumacılığın sonucu olarak 2018'de birçok gelişmekte olan piyasa için büyüme tahminlerini düşürdüğünü vurguladı.
Fitch, ABD Doları'nın daha fazla değer kazanması ve sıkı global finansal şartların gelişmekte olan piyasalara sermaye akışının cesaretini kırmasının muhtemel olduğunu da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)