E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNobel ödüllü ekonomist yatırıma devam dedi---

Nobel ödüllü ekonomist yatırıma devam dedi

Nobel ödüllü ekonomist yatırıma devam dedi
16 Aralık 2020 - 14:25 borsagundem.com

Korona virüs sürecinin en önemli anlatısı olan geride kalma korkusunun etkisi geçmekte olsa da borsalar aşıyla birlikte güçlü bir toparlanma geçirebilir. Robert Shiller bu nedenle ayı piyasası pozisyonuna dönmeyeceğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nobel Ödüllü Ekonomist Robert Shiller borsalarda geride kalma korkusunun kaybolmaya başladığı konusunda uyarıyor. Shiller dünya korona virüs pandemisinin yeni dalgasına girerken 23 Mart’tan bu yana devam eden tarihi rallide piyasalardaki geride kalma korkusu fenomeninin halen birincil anlatı olduğunu da sözlerine ekledi.

Küresel borsalardan elde edilen büyük getirilerin geride kaldığını düşünse de Nobel ödüllü ekonomist ayı piyasası pozisyonuna dönmeyeceğini açıkladı.

Shiller CNBC’ye verdiği röportajda, “Borsa aşırı değerlenmiş durumda. Ancak bir yatırımı değerlendiremeyeceğim kadar yüksekte değil” ifadelerine yer verdi.

Nobel ödüllü ekonomist aşı iyimserliğinin yükselmesiyle birlikte ekonominin dönüm noktasına ulaşacağının altını çiziyor. Yale Üniversitesi Profesörü Shiller, “Eğer aşı işe yararsa temel bir değişim gerçekleştirmiş olacağız. Bu sadece psikolojik bir değişim olmayacak” dedi.

Shiller, uzaktan yapılabilen mesleklerin Kovid-19 kısıtlamalarının kalkmasının sonrasındaki dönemde de diğer mesleklere göre daha fazla kabul edilebilir olacağını belirtti. Ünlü ekonomist yeni oluşacak ekonomik ortamın etkisiyle otomobil gibi eşyalara ya da dışarıda yemek yemek gibi aktivitelere olan talebin azalacağını öngörüyor. Bununla birlikte Shiller göçün 2020’deki en büyük teknoloji momentum hareketlerini destekleyeceğini de ifadelerine ekledi.

Ancak ünlü ekonomist bir aşının hayatı ne kadar çabuk normale döndüreceği konusunda ortak iyimserlik düzeyine ilişkin endişe duyuyor. “Aşıdan mucize bekliyorlar” diyen Shiller virüs korkularının en azından bir yıl daha süreceğini öngörüyor.

Buna karşın söz konusu korkular hisse senetleri üzerinde büyük bir ağırlık hissettirmeyebilir. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir dönemden geçildiği için tahmin yürütmenin fazlasıyla zor olduğunun altını çizen Shiller borsaların mart ve nisan aylarında virüs nedeniyle oluşan olağanüstü endişeleri atlatacağına inanıyor.

Davranışsal iktisat üzerine çalışmalarıyla Nobel alan ve anlatıların ekonomi üzerindeki etkisine dikkat çeken Shiller, “İnsanlar Büyük Buhran’dan konuşuyordu. Bu önemli bir anlatı” ifadelerine yer verdi.

Noel Baba borsaya gelmezse ayı piyasası mı olacak?

 

Buffett’ın ikinci adamından balon uyarısı

 

Vodafone yöneticiler kaçmasın diye bir maaş ikramiye verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)