E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNitelikli yatırımcının yeni gözdesi döviz fonları---

Nitelikli yatırımcının yeni gözdesi döviz fonları

Nitelikli yatırımcının yeni gözdesi döviz fonları
16 Nisan 2024 - 17:05 borsagundem.com

Nitelikli yatırımcılar son bir haftada döviz ağırlıklı fonlara yöneldi. Yatırım fonlarına bir haftada net 66,3 milyar TL para girişi oldu. Bu sürede döviz fonları net 38 milyar TL, para piyasası fonları da net 31 milyar TL büyüdü.

Yatırım fonlarına bir haftada toplamda net 66 milyar TL para girişi oldu. Zeynep Aktaş'ın ekonomim.com'daki analizine göre haftalık süreçte yatırım fonları kapsamında yer alan serbest fonlara net 36,1 milyar TL, para piyasası fonlarına da net 31,78 milyar TL para girişi gerçekleşti.

Aktaş, her iki fonun yatırım fonlarına para girişinden daha fazla büyümesinin sebebini ise yatırım fonu kapsamındaki diğer fonlardan bu iki fona para akışını gösteriyor.

Aktaş'ın konuyla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

Para piyasası fonlarına gelen 31,78 milyar TL'lik para girişi, genellikle düşük riskli ve kısa vadeli yatırımlara yönelik olduğunu gösteriyor. Serbest fonlar arasında ise özellikle Serbest Fon - Döviz'de, 38,52 milyar TL'lik net büyüme dikkat çekici.

Yatırım fonları içindeki büyüme detaylarına baktığımda, serbest fonlar ve belirli alt kategorilerden gelen fonlar önemli bir rol oynuyor. Ancak, tüm kategorilerde büyüme olmadığı gözleniyor.

Getirisi kur artışının üzerinde

Serbest döviz fonları parasını dövizde tutmak isteyenler için alternatif oluşturuyor. Sadece nitelikli yatırımcı tanımına uyan yatırımcıların alabildiği bu fonların getirisi yılbaşından bu yana ortalama yüzde 9,6 oldu. Aynı dönemde dolar/TL kurundaki artış ise yüzde 8,8 olarak gerçekleşti.

Yatırımcı borsa yatırım fonlarına akın etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)