E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcı borsa yatırım fonlarına akın etti---

Yatırımcı borsa yatırım fonlarına akın etti

Yatırımcı borsa yatırım fonlarına akın etti
10 Nisan 2024 - 08:13 borsagundem.com

Yatırımcılar, mart ayında borsa yatırım fonlarına 126,5 milyar dolar yatırdılar

Wall Street'ten altına kadar bir dizi piyasanın rekor seviyelere ulaştığı mart ayında yatırımcılar borsa yatırım fonlarına 126,5 milyar dolar gibi yüksek bir miktarda para yatırdı.

Financial Times'ın BlackRock'ın verilerinden derlediği habere göre, satın alma çılgınlığı 2021'den bu yana en güçlü üçüncü aylık rakam oldu.

Manşetteki çarpıcı rakamların ötesinde, 96,6 milyar dolar'lık hisse senedi ETF'lerine yönelik akışların toplamın büyük çoğunluğunu oluşturmasıyla yükselişin başka işaretleri de vardı.

Sanayi sektörüne yatırım yapan sektör ETF'leri mart ayında 1,4 milyar dolar'lık net girişle temmuz 2023'ten bu yana en güçlü performansını sergilerken, onları konjonktürel olarak kabul edilen ve büyük ölçüde iş döngüsüne bağlı olan malzeme (1,3 milyar dolar) ve enerji (600 milyon dolar) sektörleri takip etti.

Buna karşılık, ekim ayından bu yana ilk kez akışlara öncülük etmeyen ve haziran ayından bu yana ilk kez net çıkış yaşayan teknoloji sektöründen 600 milyon dolar çekildi. Özünde defansif bir sektör olan sağlık sektörüne yatırım yapan ETF'ler de 700mn dolar'lık çıkışa dönüştü.

BlackRock'ta Emea bölgesinde iShares için kıdemli makro stratejist olan Laura Cooper, "mart ayında piyasalarda çok açık bir şekilde gördüğümüz yatırımcı coşkusu ETF akışlarında yakalandı" dedi.

Duayen yatırımcı Buffett'tan tahvil hamlesi

 

Yatırımcıların asıl korkusu jeopolitik riskler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serhat 10 Nisan 2024 11:16

    İyı parti son saadet partisi gibi veya deva gibi veya gelecek gibi olacak bence milliyetçi olan adam miliyrtci olur mahsur yavaş sana sahislar oy verdim bundan son sağ parti geç artik buyuk birlik partisi geç ne azında senin milletiyetci ol. Pkk partisi olma baskan

  • İstanbul 10 Nisan 2024 14:55

    Dogru söz niye mi doguda hep pkk oy cıkiyor niye hata yapsa pislik yapsa kötü ne yaparsa pkk oy cikiyır bizimkiler de hata yapsa oy vermiyor arada fark bak hata yapsa oy var biraz düşün artik