E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York Borsası rekora göz kırpıyor---

New York Borsası rekora göz kırpıyor

New York Borsası rekora göz kırpıyor
07 Nisan 2021 - 16:46 borsagundem.com

Ekonomik toparlanmanın etkisiyle haftaya rekorla başlayan New York Borsası güne yeni bir yükselişle başladı. Nasdaq Endeksi ise tahvil faizlerinin yükselişiyle düşüş gösterdi. Yatırımcılar FED’in Mart ayı toplantı tutanaklarını bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. New York Borsası hafta başında ulaştığı rekor kapanışın ardından bir kez daha rekor seviyesine yaklaşıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %024 yükselişle 33.512,12 puanda, S&P 500 Endeksi %0,11 artışla 4.078 puanda, Nasdaq Endeksi ise %0,27 düşüşle 13.661,47 puanda işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0072 yükselişle %0,665 oranında değerleniyor.

New York Borsası korona virüs krizinin ardından gelen güçlü ekonomik toparlanma verileriyle birlikte rekor seviyede işlem gördüğü hafta başının ardından Salı günü yatay bir seyir izlemişti. Nasdaq Endeksi’yse Salı gününü küçük bir kayıpla bitirmesine rağmen Şubat ayındaki rekor kapanışından yalnızca %2,8 oranında uzakta kaldı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi geçtiğimiz ay 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin ani yükselişi nedeniyle düşüş gösterdi. Teknoloji hisselerindeki geleceğe dair yüksek fiyat kazanç oranlarının enflasyonun yükselmesiyle birlikte aşınması ihtimali yatırımcıları teknoloji hisselerinden ekonomik açıdan hassas olan değerinin altındaki hisselere yöneltti. Tahvil faizlerindeki düşüşse Nasdaq Endeksi’nin yeniden toparlanması için ortam sağladı.

Tahvil faizleri geçtiğimiz gün bir kez daha 14 ayın zirvesinden geriledi ve enflasyon endişelerini azalttı. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Çarşamba günü bir kez daha %1,7’nin altında değerleniyor. Yatırımcılarsa ABD Merkez Bankası’nın Mart ayında gerçekleştirdiği para politikası toplantısının tutanaklarını değerlendirmeye hazırlanıyor.

Öte yandan ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ülkenin dış ticaret açığı, şubatta bir önceki aya kıyasla yüzde 4,8 artışla 71,1 milyar dolara çıkarak rekor seviyeye ulaştı. Analistler, dış ticaret açığının şubatta rekor seviyeye yükselmesini, ABD'deki ekonomik faaliyetin ticaret partnerlerine göre daha hızlı toparlanmasının bir sonucu olarak yorumladı.

ABD’de mortgage faizleri yükseldi

 

Finans hisselerini boğa piyasası bekliyor

 

Yatırımcılar FED politikalarını yanlış anlıyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)