E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFinans hisselerini boğa piyasası bekliyor---

Finans hisselerini boğa piyasası bekliyor

Finans hisselerini boğa piyasası bekliyor
07 Nisan 2021 - 13:12 borsagundem.com

Sene başından bu yana hızla yükselen küresel finans hisseleri Archegos kriziyle birlikte durakladı. Ancak teknik veriler finans hisselerini yıllarca sürecek bir boğa piyasasının beklediğini gösteriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel finans hisseleri yılın başından bu yana güçlü bir yükseliş gerçekleştirdi. S&P 500’teki finans hisseleri yıl başından bu yana %17’lik bir artış göstererek endeks ortalamasının iki katına çıktı. Bununla birlikte geçtiğimiz hafta Archegos Capital’a ilişkin haberler finans hisselerinin bundan sonraki süreçte nasıl bir yol çizeceğine ilişkin endişeleri de beraberinde getirdi.

Miller Tabak Baş Borsa Stratejisti Matt Maley konuyla ilgili CNBC’ye yaptığı açıklamalarda finans hisselerinin ralli sonrasında kısa bir süre zayıflık geçirebileceğini öngörüyor. Maley finans hisseleri için, “Birkaç hafta öncesinde fazlasıyla aşırı alım pozisyonundalardı” dedi. Baş stratejist, “Göreli Güç Endeksi’ne(RSI) haftalık bazda baktığınızda hisselerde hala fazlasıyla alım olduğunu görürsünüz. Bu aşırı alım seviyelerine en son ulaşıldığı üç seferde bu seviyelerde çalışması ve yeniden yükselmesi uzun zaman almıştı” uyarısında bulunuyor.

S&P 500 Finans Hisseleri Endeksi Ocak 2018’den bu yana RSI verilerinde 72’yi gösteriyor. RSI endekslerinde 70 ve üzerindeki herhangi bir değer aşırı alım durumunu işaret ediyor.

Buna karşın Maley uzun vadede finans hisselerinin durumunun olağanüstü derecede iyi olduğuna dikkat çekti.

Maley, “50 haftalık hareket ortalamaları 200 haftalık hareket ortalamalarına oldukça yakın hale geldi. Diğer bir deyişle haftalık bazda altın kesişim noktasına haftalık bazda fazlasıyla yaklaşıyoruz. Altın kesişimler günlük bazdaki grafiklerde boğa piyasası göstergesidir. Ancak bu haftalık bazda olduğunda çok daha büyük bir şeyi işaret eder. Aslına bakılırsa bu tip kesişimleri 2012 yılından bu yana görmedik” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği verilere göre altın kesişim (golden cross) borsalarda kısa vadeli hareket ortalamalarının uzun vadeli ortalamalarla kesişmesini ifade eden bir borsa terimidir. Söz konusu kesişim piyasa uzmanlarınca boğa piyasasını işaret eden bir durumdur.

Baş stratejist 2012 yılında tecrübe ettikleri altın kesişim için, “O günlerde büyük bir ralliye şahit olmuştuk ve altın kesişim gerçekleştiğinde bu ralli sonrasındaki birkaç yıl boyunca da uzamıştı” açıklamasında bulundu.

S&P 500 Finans Hisseleri Endeksi Haziran 2012’den Ağustos 2015’e kadar fiyatları neredeyse iki katına çıkardı. Maley endekste altın kesişim oluşup oluşmaması konusuna dikkat ederken hisse grubundaki zayıflıktan faydalanarak hisse toplamak istediğini belirtti.

Faber, Türkiye'de yatırım fırsatlarını değerlendiriyor

 

Yatırımcılar FED politikalarını yanlış anlıyor

 

Avrupa'da hizmet sektöründe iyileşme yeterli mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sonra bekle07 Nisan 2021 15:02

    Evet çok doğru ama bir eksik ile,boğa piyasaları 3. Çeyrekde bekliuor 6 ay tasırım dersen sıkılmadan al burdan.