E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası düşüşle başladığı günü artıda kapadı---

New York borsası düşüşle başladığı günü artıda kapadı

New York borsası düşüşle başladığı günü artıda kapadı
20 Şubat 2019 - 04:15 borsagundem.com

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününde seans sonuna doğru gelen iyi haberlerle toparlanarak sınırlı da olsa kazançla kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı olan ABD borsaları, düşüşle başladığı haftanın ilk işlem gününü yükselişle kapadı.

Seans sonunda gelen yükselişte Walmart'ın satışlarında yükseliş olduğunu açıklamasının yatırımcıya verdiği güven büyük etken oldu. Fed'in, yatırımcıları endişelendiren bilanço daraltma işlemlerini sonlandıracağı açıklamaları ve Washington'da ABD ile Çin heyetlerinin ticaret müzakereleri için bir araya gelmesi ve kapsamlı bir anlaşmaya yakın oldukları umudunu vermesi de Wall Street yatırımcılarını cesaretlendiren faktörler oldu. 

Salı günkü yükselişle birlikte Nasdaq üst üste yedinci gününü artıda kapamış oldu. Noel tatili öncesi yaşanan şokun ardından Nasdaq yüzde 21, S&P 500 ise yüzde 18'den fazla kazanç elde ettti. 

Noel tatili dönemini de kapsayan çeyrekte mağaza satışlarında büyük sıçrama olduğunu açıklayan dünyanın en büyük perakende şirketi Walmart'ın hisseleri yüzde 2.2 oranında artarak Dow'un yükselişine öncülük etti. Amazon'un liderliğindeki tüketici hisseleri S&P 500 ve Nasdaq'ın yükselmesinde etken oldu. 

e-ticaret devi Amazon'un hisseleri, Çin biriminin Çin alışveriş sitesi Kaola ile birleşme görüşmelerine başladığını açıklaması sonrası iki günlük kötü gidişine son verdi ve yüzde 1.2 oranında yükseldi. 

Dow Jones Sanayi endeksi günü 8.07 puan ve yüzde 0.03 oranında artışla 25891.32 puan seviyesinde kapadı. S&P 500, 4.16 puan ve yüzde 0.15 oranında artışla gün sonunda 2779.78 puan seviyesine yükseldi. Nasdaq da gün sonunda yüzde 0.19 oranında ve 14.36 puan artışla 7486.77 puana ulaştı. 

FED TUTANAKLARI YAYIMLANACAK

Wall Street yatırımcıları çarşamba günü ABD ile Çin heyetlerinin müzakerelerini takip edecek. Çarşamba günü Fed de, faizi sabit tuttuğu Ocak ayı toplantısının tutanaklarını yayımlayacak. 

 

Borsa İstanbul yatay kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)