E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNetanyahu hakkında suç duyurusu---

Netanyahu hakkında suç duyurusu

Netanyahu hakkında suç duyurusu
14 Kasım 2023 - 21:18 borsagundem.com

Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk ile avukatlar Mücahit Birinci ve Burak Bekiroğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu

Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk ile avukatlar Mücahit Birinci ve Burak Bekiroğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Üç isim, Uluslararası Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundukları dilekçede, yargılanması talep edilen Netanyahu'nun "savaş", "soykırım" ve "insanlığa karşı" tüm dünyanın gözü önünde suç işlediğine vurgu yaptı. 

Netanyahu'nun, bebek, çocuk, kadın ve sivil demeden, Gazze'de yaşayan tüm insanları katletmekte olduğu anlatılan dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Başvurumuza ve talebimize konu kişi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, isnat edilen suçları işlerken, uluslararası müktesebata göre yasaklanan silahları kullanmaktan çekinmemektedir. İşlenmiş olunan suçlar, insanlığın göz yummaması gereken, vicdanı olan her insanın gözyaşı pınarından akan her damlanın taneleri kadar sabit bir biçimde, inkar edilemez şekilde ve korkmadan işlenmektedir."

Netanyahu ve birlikte hareket ettiği kişilerin uluslararası ceza normları çerçevesinde Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından yargılanması gerektiği bildirilen dilekçede, "Bu, insanlığın hukuka olan güveni ve cezasızlık algısının doğmaması için zaruridir. Aksi taktirde, tüm bu olanlara sessiz kalınması, insanlığın hukuka olan inancını zedeleyecek ve Uluslararası Ceza Mahkemesinin tarafsızlığına gölge düşürecektir." ifadeleri kullanıldı.

İsrail saldırıları sonucu Gazze'de ölen ve yaralanın çocukların fotoğraflarının da yer aldığı dilekçeyi kabul eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Netanyahu hakkındaki suç duyurusunu Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

ABD ve İngiltere'den Hamas'a yeni yaptırımlar

 

Fidan, BM Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile görüştü

 

ABD'de Biden ve yönetimine dava

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv15 Kasım 2023 09:08

    bırakın kendinizle didişmeyi insanlık ölüyor insanlık bu ölen masumların utancı bize yererde artar utanıyorum birşeyler yapmaklazım insanlık öldü yaşasın gazze yaşasın filistin 

  • xyz15 Kasım 2023 00:44

    Yunanistan düşmandı sonra Ermenistan oldu şimdi israil düşman. Daha önceleri Mısır ve darbeci Sisi, Kaşıkçı Katili Suudi Arabistan ha unutmadan Fetö finansörü BAE unutmayalım. Bunlar en iyi şekilde düşman yaratır sonrada sarmaş dolaş olurlar.

  • Liberal14 Kasım 2023 23:15

    Adamlar dunyaya kulaklarini tikamis takmiyor..3 soytariyi dinlermi....bunlarda kendilerini nimetten sayiyor saka gibi

  • ferhaqt15 Kasım 2023 07:52

    peki ne yapılsın majesteleri.

  • Ikram gazel14 Kasım 2023 22:14

    Güzel tiyatro oynayın.. gündem ekonomi...milleti uyutmadın..