E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNaci Görür bir kez daha uyardı: Minimum 7.2... ---

Naci Görür bir kez daha uyardı: Minimum 7.2...

Naci Görür bir kez daha uyardı: Minimum 7.2...
12 Temmuz 2023 - 03:31 borsagundem.com

Prof. Dr. Naci Görür, Adalar ve Kumburgaz fayının ve Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını beklediklerini belirterek "Minimum 7.2 ile 7.6'ya varacak deprem bekliyoruz" dedi.


Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bursa’da Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı’na katıldı.

Marmara ve Bursa’nın deprem riskini değerlendiren Görür, şunları söyledi:

“Dünyada hiçbir ülke bizim kadar depreme hazırlanmamıştır. Kütüphane rafları rapordan geçilmiyor. Depremde ne yapılması gerektiği ile ilgili yüzlerce rapor görürsünüz ancak yapılan şey ne yazık ki oldukça az.

1999 depreminin geleceği 70’li yıllardan belliydi. Uyarılarımızı ne aziz halkımız, ne yerel yönetimler, ne de merkezi hükümet duydu. Elazığ depremi ile alakalı da uyardık. Elazığ bizi alkışladı, deprem vurdu, kimse bir şey yapmadı.

Minimum 7.2 ile 7.6 şiddetinde

Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak deprem bekliyoruz.

Gemlik ve Bursa için birinci derece depremden söz ediliyor, bu iki faydan söz ediyoruz. Sizin için tek tehdit burası değil.”

Adana 4.2'lik deprem ile sallandı

 

AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta deprem!

 

Mehmet Özhaseki: Şehirlerimizi depreme karşı hazırlıklı hale getireceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.12 Temmuz 2023 18:55

    10 eyl 1509 da AMASYA TOKAT SİVAS ÇORUMDA OLAN SİDDETLİ DEPREMDEN 4 GÜN SONRA İSTANBULDA DA AYNI ŞİDDETTE DEPREM OLMUŞ

  • Kaan KILIÇ12 Temmuz 2023 17:33

    Efendim Hatay depreminin çizdiğiniz grafiği değil mi bu?Neyse ,teşekkürler uyardığınız için hocam.

  • Mucise Reis : )12 Temmuz 2023 08:32

    Herne kadar İST depremi beklesekde, denızede olması durumunda guney kısmındaki şehirlerde ciddi etkılenecektır. Aynı son yaşadığımız deprem misali tetıkleme yapablir. sadece İ,stanbul deil, mamara denizi ortasında bakıp etrafına pergel ile bir daire çizmemeiz gerekecek. Bu durumdada çok fazla il etkılenecek. Bu illerde malesef ekıpler, çalışma araçları, vb kesinlikle yetişmeyecek. Öncelikle binaları sağlam yapar isek, köktem çözüm olacak. yoksa 200-300 milyar usd zarar olacak. bu para zarar olmasın şimdiden kullanalım önlem alalım. Belediyelerde  çalışma ekıpmanları dahi yok. Buyuk depremde herkes kendi göbek bağını kesmek zorunda kalacak. ders aldık mı? ev yapmadık hadi, pekı ekıpmanlar belediyeler var mı ? Allah emanet kader diyoruz