E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMustafa Şahin’in bankasına el konuldu---

Mustafa Şahin’in bankasına el konuldu

Mustafa Şahin’in bankasına el konuldu
16 Mart 2023 - 10:30 borsagundem.com

Borsada işlem gören Euro Yatırım Holdingin hakim hissedarı olan Mustafa Şahin’in bankasına el konuldu

Almanya’nın atadığı kayyum, usulsüz işlemler tespit etti. Eurocity Bank’ın yönetim kurulu tamamen değişti. Denetim kurulunun yerine ise Euro Yatırım şirketi adına Mustafa Şahin atandı. Mustafa Şahin, yanı zamanda bankanın patronuydu. Sözcü Gazetesi yazarı Ali Gülen’in haberine göre, tüm bu gelişmelerden sonra Frankfurt merkezli, patronu Mustafa Şahin olan Eurocity Bank’ın lisansı iptal edildi ve tabelaları söküldü.
Bankanın Frankfurt merkezi boşaltıldı ve bankamatikler devre dışı bırakıldı.

DEVLETE BORÇ TAKTI, ÖDEMEDEN KAÇTI

2016 yılında batmak üzere olan Ege Sigorta’ya 26 milyonluk hissesini yasa dışı şekilde satan ve Hazine el koymadan önce şirketin kasasından para çıkartan Mustafa Şahin hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Mustafa Şahin ise eşiyle birlikte Almanya’ya kaçmıştı. Mustafa Şahin, Güvence Hesabına devredilen Ege Sigorta'yı geri almak için 2021 yılında görüşmelere başladı. Ancak 10 milyon adet Euro Yatırım hissesini rehin veren Mustafa Şahin borcunu ödememek için her türlü yönteme başvurunca Hazine ile anlaşamadı ve devlete olan borcunu ödemedi.

 

SPK, Galip Öztürk ve Mustafa Şahin'in şirketlerine ceza kesti

 

Mustafa Şahin'in şirketi Euro Finans Menkul'e ceza

 

SPK'dan Mustafa Şahin hakkında yeni suç duyurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi19 Ekim 2023 15:59

    Biz de böyle kötü niyetli kişilerin ortak veya yönetiminde olduğu şirket hisselerini alarak gelecek bekleyeceğiz ha. Yazıklar olsun , kötü mutlaka yeri gelir yaptığı kötülükle karşı karşıya kalır. Bakalım görelim

  • ALİ KODUŞ16 Mart 2023 17:05

    Bizde olsa adamın bankanın içini önce boşaltması beklenir sonra banka borç ve yükümlülükleri ile devlete geçer devlette tüm borçları kuzu kuzu öder.Baksane Anayasa Mahkemesi  HDP nin  Partilere hazine yardımı paralarına koyduğu blokeyi bile kaldırdı.Diyelim ki yarın HDP yi kapatsalar bu paralar nereden bulacak bu devletler söylermisiniz.

  • Cingoz 16 Mart 2023 14:49

    Bilenler bilir 2012 yilinda bir spk uzmani sigorta sirketinin icini bosalttigina dair resmi ihbar yazisini hazine mustesarligina bildirmisti de 5.000 tl idari para cezasi kesip ustunu kapamislardi.

  • Bir dost 16 Mart 2023 12:30

    Tum mallarini ve yakinlarinin uzerine gecirdigi mallar ve hesaplar kamu mali olsun

  • Ekonomist16 Mart 2023 12:28

    Paralarınızı  Kamu bankaları ve Yaşadığınız ülkede ki para biriminde bulundurun. kamunun garanti ettiği miktarda özelde olabilir. Tasarruflarınız yada korumanız sırasıyla yaşadığınız yerin devlet gözetiminde  1-altın, 2-arsa, 3-gayri menkul 4- Hisse senedi (karlı ve kar dağıtan,  sektörü açık, temel ihtiyaçlarda üretim yapan)  olarak  

  • MEHMET16 Mart 2023 11:49

    Ne güzel dünya borçları tak paraları kaçır  , sonra yurtdışına kaç . Ordakiler de seni iade etmesin.. Saçma sapan dünya

  • Hüseyin18 Mart 2023 09:12

    Önce ahlak ve adalet olacak...