E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce CHP rozetini çıkardı---

Muharrem İnce CHP rozetini çıkardı

Muharrem İnce CHP rozetini çıkardı
04 Mayıs 2018 - 10:52 borsagundem.com

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partililere hitap ederken CHP rozetini çıkardı

CHP TBMM Grubu, 24 Haziran'da yapılacak seçimde partinin cumhurbaşkanı adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olmasına oy birliğiyle karar verdi. CHP TBMM Grubu, partinin cumhurbaşkanı aday tanıtım toplantısı öncesinde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Litai Otel'de toplandı. Basına kapalı toplantı yaklaşık yarım saat sürdü. Toplantıda Muharrem İnce'nin oy birliğiyle partinin cumhurbaşkanı adayı olmasına karar verildi. Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan İnce, "Her şey çok güzel olacak" ifadesini kullandı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, "Ben dün mesajı vermiştim. Zamanı gelince demiştim. Siz anlamadınız. Gel- İnce olarak anlamanız gerekiyordu" diye konuştu.

İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

25 Haziran'da Türkiye'nin bütün dağlarında çiçekler açacak. Bunu inanarak söylüyorum. Çünkü bu topraklar demokrasi mücadelesinin verildiği topraklardır. Demokrasimizi güçlendirmek için her türlü mücadeleyi yapacağız.

15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilip 20 Temmuz’da sivil darbeye çevirdiler. O darbeye karşı çıkan tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Bize soruyorlar neden ittifak yapmak istiyorsunuz diye, sıfır baraj için, demokrasi için ittifak istiyoruz. Kutuplaşmaya son verilmesi için ittifak yapmak istiyoruz.

Sıfır baraj ittifakı olursa, her vatandaş gönlünde yatan partiye oy verebilecek. Demokrasiyi geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz. Siyasi partiler ülkenin çıkarları için bir araya gelmelidir. Ülkede kutuplaşmayı engellemek için ittifak istiyoruz. Bu ülkede huzur içinde yaşamak için ittifak istiyoruz. Buradan bu çağrıyı da tüm siyasi partilere yapıyoruz.

ÜLKEDE KUTUPLAŞMAYI ÖNLEMEK İÇİN İTTİFAK İSTİYORUZ

Seçme hakkının önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz. Sıfır baraj ittifakı olursa, her vatandaş gönlünde yatan partiye oy verebilecek. Demokrasiyi geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz. Siyasi partiler ülkenin çıkarları için bir araya gelmelidir. Ülkede kutuplaşmayı engellemek için ittifak istiyoruz. Bu ülkede huzur içinde yaşamak için ittifak istiyoruz. Buradan bu çağrıyı da tüm siyasi partilere yapıyoruz. Söyledim, yeni bir yol ayrımı ile karşı karşıyayız. 21. yüzyıldayız, 20 Temmuz darbesinden sonra kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır. Çünkü yargı bağımsızlığı yoktur. Güçler ayrılığı ilkesi yoktur. Yargı çökmüştür. 80 milyondan toplanan vergilerin nereye gittiğinin hesabını siyasi iktidar vermemektedir. Medya kontrol altındadır, basın özgürlüğü tamamen bitmiştir. Bir grup medya direnmektedir, onlar da her türlü baskı altında.

HERKES SEÇMEN LİSTESİNİ KONTROL ETSİN

25 Haziran'da Türkiye'nin bütün dağlarında çiçekler açsın diyorsak, çağrımdır herkes seçmen listesini kontrol etsin. İkinci görev, bu ülkenin aydınlarına, demokrasiye inananlara çağrımdır. Kimse tatile gidiyim, yaylaya çıkayım dememelidir. Herkes inadına inadına sandıklara gitmelidir. Sorunlarımız, Türkiye bugün bir beka sorunu yaşamaktadır. 5 sorunun aşılması lazım. Birincisi, demokrasi ve halkın iradesini ipotek altından kurtarmak zorundayız.

BEN ERDOĞAN'DAN KIDEMLİYİM

Ben 3 Kasım 2002'de milletvekili oldum, sayın Erdoğan Mart 2003'te oldu. Ben ondan kıdemliyim. 16 yıldır aralıksız milletvekiliyim. Erdoğan tecrübemi sorguluyor. Benim devlet tecrübem daha fazla; ondan 5 ay önce milletvekili oldum; askere gitsek ben çavuş olurum, o onbaşı. Ben ondan 5 ay daha tecrübeliyim.

İlerleyen zamanlarda belli olacak. Meydanlarda ekonomi, dış politika, tarım, eğitim konuşacağız diye bekliyorum. 'Bunları konuşmayacağız, kavga edeceğiz, iftira atacağız' kampanyasına girişeceklerse daniskasını yaparım. Ben meydanlarda entelektüel bir tartışma yapmak istiyorum, ha bunu yapmayacağım diyorsanız…

Ya CHP'ye genel başkan olamadın, Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacaksın diyorlar… Tayyip Erdoğan, Beyoğlu'na belediye başkanı olamadı, Türkiye'ye cumhurbaşkanı oldu. Gül, Erbakan'a karşı aday oldu, kaybetti ama cumhurbaşkanı oldu.

İki derdimiz var, biri 50 artı bir. Bir derdimiz daha var, yönetmek. O da yüzde yüz tarafsız bir şekilde yönetmek. İki de iddiam var: Bir, terör nereden gelirse gelsin, ister PKK, ister IŞİD, ister FETÖ, en kararlı şekilde mücadele edeceğiz. İki, yetimin hakkına göz dikenlere, ihaleye fesat karıştıranlara, terörü destekleyenlere ve bu ülkeyi soyanlarla, Allah’ın huzurunda söz veriyorum, sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Bugün benim doğum günüm. Sevaplarıyla, günahlarıyla 54 yılı geri bıraktım. Şu andan itibaren kendisini vatanına, milletine, bayrağına adayan, aziz milletimizin refahı için çalışacağım.

(Ayakta alkışlattığı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için) Kendisini eleştirmiş karşısına çıkmış birini Cumhurbaşkanı adayı olmak her babayiğidin harcı değildir.

Bir sınav sorularını çaldırmayacağız. İki sandıkta oy çaldırmayacağız. Bugün sınavda soruyu çalan, yarın sandıkta oyu çalar. 50 bin avukat! Hazır olun! Sizi 24 Haziran'da YSK'nın önüne çağırabilirim. Oylarımızı çaldırmayacağız. Ben Cumhurbaşkanı olunca Saray'a mı çıkarım Çankaya'ya mı çıkarım? Sarayı bu ülkenin en akıllı evlatlarına vereceğim, bilim yuvası yapacağım.

Yarın ilk mitingimizi Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda 14.00'te yapıp helalleşiyorum.

SALONDA NELER YAŞANDI?
KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ilk açıklamasında ''Tarih yazacağız'' dedi. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu toplantının ardından Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na geldi. Salona önce gelen İnce ile Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu partilileri selamladı. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin adaylığı açıkladıktan sonra kürsüye davet etti.

MUHARREM İNCE ROZETİNİ ÇIKARDI

Kürsüye çıkan Muharrem İnce, "Tarafsız olacağım, size emanet ediyorum diyerek parti rozetini çıkarttı. İnce, "24 Haziran'da Allah'ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP'lilerin değil, 80 milyonun, herkesin, AK Partililerin, HDP'lilerin, MHP'lilerin, Saadet Partililerin, herkesin cumhurbaşkanı olacağım. Tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmak için rozetimi size emanet ediyorum" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Filato04 Mayıs 2018 20:41

    Demirkan sen çok aşağılıksın

  • Mann04 Mayıs 2018 18:18

    İnce bey rozeti çıkarıp tarafsız cumhur başkanı olcam diyer.valla çok güldüm. Bunlar yeni sistemi anlamamıştır daha.daha eski kafadalar. Alkol bunlara yaramıyor. Biraz az için be

  • helal olsun kılıçdar04 Mayıs 2018 17:09

    koltuk sevdalısı kılıçdaroğlu diyenlere sanırım bu kapak olmuştur. adam partinin genel başkanı olmasına rağmen aday olmadı gerçek demokrasi budur işte tek adamlık değil. ben ne istersem olsun değil. KK'ya ne söylerseniz söyleyin ama bu konuda hakkını yemeyin asıl tebrik kılıçdaroğluna

  • Gerçek 04 Mayıs 2018 15:26

    Siyasal bilgisi sosyoloji bilgisi ekonomik bilgisi genel kültür bilgisi her yönüyle açık ara İle Akp ve İyi parti adayının çok üstünde. Sürekli tutarsız söylem ve davranışlarla sabah başka öğle başka akşam başka ertesi gün başka olmuyor, ilkesiz değil, doğrularının arkasında giden dosdoğru biri. Dileriz başarılı olur.

  • HAYIRLI OLSUN 04 Mayıs 2018 15:20

    SÖZ BİNCE GELİYOR MUHARREM İNCE

  • he he04 Mayıs 2018 14:40

    Asker isimli trol, sanki adaları işgal eden Yunan askeri gibisin. Bence gurur duyman için Mustafa Kemal'in askeri ol.

  • OSMAN04 Mayıs 2018 14:33

    KOMİK YAV...YEMEZLER GECEKONDUYA TAŞINACAKMIŞ...AKLI SIRA HALKÇILIK...YOKSULLUK EDEBİYATI YAPIYOR...TABİKİ KANDIRDIĞI ONUN İÇİN KAR AMA..BAĞIRSADA...ÇIĞIRSADA...ZATEN SİTİLİ BUADAMIN BU ASAR,,,KESER,,,YIKAR SATAR...AMA BUNLAR BU ZAMANDA KALMADI...ADAMA SORORLAR PARTİN SENİ BAŞKAN YAPMADI BİLE..BİZ SENİ C.BAŞKANI NASIL YAPALIM DESE...SESİ KISILIR O..KADAR

  • ZAVALLI TROLLER04 Mayıs 2018 13:28

    MAMASI KESİLMEYECEK MIŞ.Iktidar gidince TROLLER de bitecek. Oğlum MAMA stoku mu yaptınız.

  • Kemal04 Mayıs 2018 12:43

    İNCE Cumhurbaşkanlığı yarısında en çok oyu AKP kalesi konyadan alır nede olsa ençok alkol konyada tüketiliyor Akp kalesinde

  • YEŞİL 😂04 Mayıs 2018 12:33

    TROLLER İYİ CE KIZARMIŞSINIZ .

  • ASKER04 Mayıs 2018 12:29

    bula bula bunu buldunuz bağır oğlum biraz dahabağır ama kazanamazsın icraatın bağırmak.

  • ASKER04 Mayıs 2018 12:23

    yine tutuştunuz gül ü yakacaktınız yaktırmadı.

  • ASKER04 Mayıs 2018 12:22

    nasıl yönettiğinizi belediyelerde görüyorum.az kaldı bu seçimdede hüsrana uğrayacaksınız.ke mal ın askerleri.ATATÜRKÜ kullanamayacaksınız.

  • koray04 Mayıs 2018 12:20

    kendi ayağına kursun sıkmıştır, cumhuru kazanamayacağını kendide biliyor kılıçdaroğluda, böylece milletvekilide olamayacağı için artık parti genel başkanlığına ikide bir ben de varım diyemeyecek

  • ASKER04 Mayıs 2018 12:18

    mama kesilmeyecek, senin mamada yok açlıktan ekmek arayacaksın sen.

  • k204 Mayıs 2018 12:09

    tatar ramazan avluda.pıçağı çıkarıca çıkarcılar sağa sola kaçıyor adam tek başına ortada kalıyor.............öyle olacaksınız pıçak çıkınca..........

  • ZAVALLI TROLLER 04 Mayıs 2018 11:52

    Troller saldırıya geçmiş. KİMYALARI İYİCE BOZULMUŞ .Onlar da haklı MAMALARI kesilecek çünkü.

  • Sdk04 Mayıs 2018 12:28

    Aç tavuk kendini darı ambarında sanarmış her seçim aynı nakarat 25 haziran sabahı tersten görürsün artık...

  • İbrahim04 Mayıs 2018 11:49

    Ahkam kesen Kılıçdaroğlu aday olan ince... kalkmış birde iftira atılacaksa alasını atarım diyor Bu nasıl aday Al birini vur diğerine ülkem siyasetine yazık ediyorlar

  • demirkan 04 Mayıs 2018 11:47

    ŞOVMEN. CHP SENİ GENEL BAŞKANLIĞA LAYİK GÖRMEDİ. B CUMHUR BAŞKANLIĞINA NASIL LAYİK GÖRDÜ HAYRET. DEVLET YÖNETE EKSİN.SEN KENDİNDEMİSİN?.

  • GEÇME KAPAK 😂04 Mayıs 2018 12:25

    İZMİR' E BELEDİYE BAŞKANI OLAMAYAN KIŞI ÜLKEYE BAŞBAKAN OLDU.

  • demirkan 04 Mayıs 2018 11:35

    REİSİN İŞİ KOLAYLAŞTI. İLK TURDA 0/55 HAYIRLI OLSUN REİS. VATAN SENDEN DAHA ÇOK HİZMET BEKLİYOR. DURMAK YOK YOLA DEVAM.

  • mehmet yılmaz04 Mayıs 2018 11:20

    chp nin arka bahçesi iş bankasının sözde ekonomisti faizin,doların,enflasyonun yüksekliğinden faydalanmanın hikayelerinden sonra HIDIRLEZ çocuğunun şarkılarını yayınlamaya başladı ,daha sonrada sorozun tesev elemanı kemalı başkan adayını açıkladı.

  • tarik.04 Mayıs 2018 11:16

    siz ancak kendi secmeninizi ve kendinizi kandirirsiniz,secimden sonra cildirmayinda...?

  • oğuz04 Mayıs 2018 11:13

    İnce kazanamazsa ki kazanma şansı ok düşük siyasi hayatı biter.kk bir taşla iki kuş vurdu.hem cumhurbaşkanı adayını buldu hemde parti içindeki en güçlü rakibini ekarte etmiş oldu.

  • Ahmet Köroğlu 04 Mayıs 2018 11:10

    Helal olsun ayakta alkışlıyorum

  • demirkan 04 Mayıs 2018 11:49

    SENDEN BAŞKA KİMSE. ALKIŞLAMAZ ZATEN.

  • demirkan 04 Mayıs 2018 11:32

    CHP DEN ANCAK BU KADAR ADAM ÇIKAR.

  • alp04 Mayıs 2018 11:10

    öyle sistem şimdi çıkart sonra tak...yooook..49 günlük siyasi hayatın var...KAZANDIN-DEVAM...KAZANAMADIN...HAYDI GÜLE GÜLE...SİSTEM ÇOK GÜZEL OLDU BEYLER... ÖYLE 30-40 YIL SİYASET DEVRİ BİTTİ....DEVLETİN ÜSTÜNE ASALAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

  • demirkan 04 Mayıs 2018 11:31

    ASABİ ÇILGIN BİR ADAMA ÜLKEYİ TESLİM ET. DELİ ŞAÇMASI.

  • seçmen04 Mayıs 2018 11:10

    erdoğan dan daha iyi bir aday olduğu kesin.. hayırlı olsun...

  • Emekli vatansever04 Mayıs 2018 11:00

    Bravo İnce. İşte gerçek demokrasi böyle olmalı. Partili Cumhurbaşkanı her zaman taraflı davranır. Devletin önemli kurumlarının başına da liyakati olmayan kişileri getirirse şimdi karşılaştığımız ekonomik kriz gelir. Dolar 4.26, Euro 5.10 TL

  • gobel6604 Mayıs 2018 12:00

    Vatansever başlık atmanıza gerek yok, vatan sever olduğunuzu çok belli ediyorsunuz. Doların 4,26 olmasında CHP'NİN, İncenin rolüyok mu?, omecliste tuzluk mu?, İnce Doları düşürecek icraatini açıkladı; Külliyeyi kullanmayıp gecekonduya taşınacakmış, büyük icraat.