E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivMotorine indirim geliyor---

Motorine indirim geliyor

Motorine indirim geliyor
04 Ocak 2024 - 11:01 borsagundem.com

ÖTV zammının ardından bu gece yarısından itibaren motorine indirim geliyor.

Vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. 2023 enflasyonunun belli olması sonrasında, akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 25.6 oranında yükseldi.

Buna göre ÖTV tutarları 95 oktan benzinde 7,52 TL'den 9,45 TL'ye, motorinde 7,05 TL'den 8,86 TL'ye çıktı. 98 oktan benzinin ÖTV tutarı ise litrede 7,88 liradan 9,91 liraya çıktı. 

Bu zamların ardından, sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bu geceden ( 5 Ocak Cuma) itibaren geçerli olmak üzere motorin grubunda 41 kuruş indirim bekleniyor.

Benzinde ise fiyat değişimi olmayacak.

Dün sabah benzine 2,31 TL, motorine 2,17 TL, otogaza 1 TL'lik zam gelmişti.

Alkol, tütün ve akaryakıta gelecek ÖTV zammı ortaya çıktı

 

Enflasyon aralıkta aylık yüzde 2.93 arttı

 

Merkez Bankası enflasyonun sebeplerini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )04 Ocak 2024 11:48

    tırcı amcamız 30 bin tl yakıt aldı. düşünün tır deposu... bu adam devlete kaç para vergi veri ve nereye gitti? sadece 1 depo yakıt... bu toplanan vergiler nerede? peki mtv... kaç mılyon motor , otomobıl vb var. mtv ler nereye gidiyor ? benzın gelırlerı ? ınanılmaz vergi toplanıyor ama hizmete gelınce tok yok... hele trafık cezaları ? ya insan düşününce verdiğimiz vergiler nereye gidiyor ? her ay 5 ile 5 buyuk fabrıka yapar bu vergiler, mılyonlarca iş sahası açılır eee nerede bu paralar ?