E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlkol, tütün ve akaryakıta gelecek ÖTV zammı ortaya çıktı---

Alkol, tütün ve akaryakıta gelecek ÖTV zammı ortaya çıktı

Alkol, tütün ve akaryakıta gelecek ÖTV zammı ortaya çıktı
03 Ocak 2024 - 10:25 borsagundem.com

Sigara, alkollü içki ve akaryakıtta uygulanacak ÖTV zammı TÜİK'in 6 aylık enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Aralık 2023'te aylık bazda yüzde 2,93, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,14 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 64,77, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 44,22 olarak gerçekleşti.

ÜFE verilerinin açıklanmasıyla birlikte akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine uygulanan ÖTV tutarlarına 6 aylık ÜFE oranında zamlanması bekleniyor. TÜİK 6 aylık ÜFE’nin yüzde 25,60 olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde otomatik zamları uygulayıp uygulamama konusunda yetki bulunuyor. Aksi yönde bir karar alınmazsa otomatik olarak akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine uygulanan ÖTV tutarlarına altı aylık ÜFE oranında zam gelmesi bekleniyor. 

PÜİS: Artış pomba fiyatlarına yansıyacak

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından yapılan açıklamada "Bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 2,31, motorin grubunda 2,17 TL KDV dahil ÖTV artışı meydana geldi, artış pompa fiyatlarına yansıyacak. Bugünden itibaren geçerli olacak şekilde otogaz grubunda 1 TL ÖTV artışı meydana geldi, artış pompa fiyatlarına yansıtılacak" denildi.

Enflasyon aralıkta aylık yüzde 2.93 arttı

 

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

 

Kira zam oranları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )03 Ocak 2024 11:42

    Sağlığınız için iymeyinb tüketmeyin sağlıklı yaşayın.... Peki ya ET : ?? Gut olmayın sağlıklı yaşayın :D pekı ya sütye yoğurt ? vegan olun huzuru nirvanayı doğaya saygıyı öğrenin :D ... Tam siyasetçi olacak adamım.. az çok, çok laf :D  bi rkaçda Cem büyük gibi gazeteci tuttummu her programada zorla soktummu mikserler gibi her gun bir cumlemı tartışsınlar.. en az 20 yıl yönetirim ulkeyi... ama vicdan be.. içim elvermez.. ölümlü dunyada apra için haklara girmeye... kendi halımdeyım.. :D

  • Turkogluturk03 Ocak 2024 11:23

    Alkol ve sigara olmasa vergi toplayamaz bunlar.