E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMoskova'daki saldırılarda DEAŞ iddiası---

Moskova'daki saldırılarda DEAŞ iddiası

Moskova'daki saldırılarda DEAŞ iddiası
23 Mart 2024 - 00:55 borsagundem.com

AFP haber ajansına göre saldırının DEAŞ tarafından üstlenildiği iddia edildi. Saldırılarda 40 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda saldırı düzenlendi. AFP haber ajansı saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğini iddia etti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ilk belirlemelere göre 40 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

Rus Federal Güvenlik Servisi, ilk verilere göre, Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 40 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişi yaralandığını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen terör saldırısına ilişkin "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." dedi.

ETKİNLİKLER İPTAL VERDİ

Olay yerine 50'den fazla ambulans ekibi ve acil servis görevlisi sevk edilirken, başkent Moskova'da havalimanlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, hafta sonu Moskova'da tüm halka açık etkinliklerin iptal edildiğini kaydetti.

Acil Durumlar Bakanlığı Genel Müdürlüğü'nden TASS'a yapılan açıklamaya göre, binadaki yangını söndürmek için Moskova Havacılık Merkezi'nden helikopterler olay yerine gönderildi. Tass ajansı, alevler içindeki binasının çatısının çöktüğünü duyurdu.

Yangınla mücadele çalışmalarına 320'den fazla kişi ve 130'dan fazla araç katılırken, üç helikopterden yanan binanın üzerine su atıldığı görüldü.

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov terör saldırısını ele almak için bir görev gücü kurduklarını duyurdu.

Terör saldırısının ardından Moskova metrosunda da yolcular sıkı güvenlik aramasından geçiriliyor.

BAZI ÜLKELER VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği, 8 Mart'ta başkent Moskova'daki vatandaşlarına kalabalıktan uzak durma uyarısında bulunmuştu.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinden 8 Mart'ta yapılan yazılı açıklamada, ABD vatandaşlarından 48 saat boyunca Moskova'da kalabalık alanlardan uzak durmaları istenerek, "aşırılık yanlılarının" buraları hedef alma planları olduğu kaydedilmişti.

ABD'nin ardından İngiltere, Almanya, İsveç, Letonya, Çekya, Kanada ve Güney Kore'nin Moskova büyükelçilikleri Rusya'daki vatandaşlarına dikkatli olmaları uyarısında bulunmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarının Rusya'ya seyahat etmemelerini "şiddetle" tavsiye etmişti.

İsveç, bölgedeki güvenlik durumunun kötüleştiğini savunarak, Rusya'daki vatandaşlarının uluslararası medya ve büyükelçiliklerden gelen haberleri izlemelerini tavsiyesinde bulunmuştu.

Çekya'nın Moskova Büyükelçiliği de "aşırılıkçı grupların olası saldırılarına ilişkin ortaya çıkan raporlar nedeniyle" Rusya'daki vatandaşlarının dikkatli olmasını istemişti.

Birçok ülke, Rusya'daki saldırıyı kınadı

 

Yılbaşı gecesi eylem hazırlığında olan DEAŞ üyelerine operasyon

 

Saldırı hazırlığında olan DEAŞ'ın sözde sorumlusu Halep'te yakalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali24 Mart 2024 21:53

    Deaş bir haçlı ordusudur. Türk Ordusuyla da kimse başa çıkamaz.

  • baran24 Mart 2024 11:53

    Amerika İsrail İngiltere denen pislik topluluğu Rusya ile Türkiye nin arasını açmak için  başka yollar da deneyecektir. Türkiye de daeş, fetoş pkk dan başka kullanabileceği bir chp kaldı. 

  • xyz25 Mart 2024 10:46

    Evet CHP ermenistan Azerbeycan saldırınca bizde azerbeycan silah verdik bazı millet vekillerinin rahatsız olduklarını beyanlarına basından öğrendik.Ayrıca chp bir gün olsun savaş uçağı , helikopter hava savunma sistemleri silah sanayı otomotiv üretmemiz petrol ve doğalgaz çıkartamızdan hiç bir gün sevinmediler bile.Ayrıca ABD, AB, rusya pkk ypg fetö mü bize saldıracak acilen S 400 geri verin, bizim ırak ta suriye de libya da africa da ne işimizi var demişler idi.

  • vatandaş25 Mart 2024 08:37

    Bu kadar rus hayranlığınız da ilginç. Ermenileri kullanarak yıllarca azeri kardeşlerimiz katlettiren kimdi? CHP miydi? Osmanlı zamanından bahsetmiyorum bile. Doğu da yaptıkları ortada.

  • Artur25 Mart 2024 08:10

    Aynen, hala CHP yi bir parti olarak görenler var.

  • Baran24 Mart 2024 11:13

    Mahir Kaynak tan bir alıntı  HİÇ BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DEVLET KURMAK İÇİN KURULMAZ. HEPSİDE BÜYÜK İSRAİLİ KURMAK İÇİN KURULUR.

  • borsacı24 Mart 2024 09:03

    terör örgütleri maşadır istihbarat agları vasıtası ile çok iyi kullanıyor.kafasına sıkıyor tekrar kim yaptıysa kınıyorum deyip temize çıkıyor alenen abd bu işde uzman israile silah veriyor filistine kumanya atıyor kalleş bu namertler..

  • Artur24 Mart 2024 01:36

    Madem deaş, işid, el kaide vs dindar, neden israilde yok.

  • baran24 Mart 2024 11:50

    Ne dindar onların dini kendinden menkul.  Kuran da haksız yere insan öldürmek haramdır.  Fitne çıkarmak ise cinayetten de sakıncalı ve haram görülmüştür.  Çünkü fitne sebebi ile daha çok kan döküelcektir.  Neyse biraz öğren bu konuları.

  • Mucise Reis : )23 Mart 2024 21:57

    Tamamda DEAŞ kimin emri ile hareket etmekte ve sahibi kim israil abd  ingiltere ve fransa olduğunu yorumcular söylemektedir.Peki bu işin sonucu nereye varacak.Bence rusya bu ülkeler den hesabını istesin vermezler ise hepsini haritadan silsin.

  • Baran23 Mart 2024 21:26

    Daeş i  Obama zamanında Cia kurdurttuğunu Trump  açıkça söyledi zaten. Böylece Müslümanları da töhmet altında kalmaktan kurtarmış oldu. Yoksa buradaki Amerikan köpekleri hala hükümeti suçluyor olacaklardı. Onlar da malum zaten.

  • Berber Bekri 23 Mart 2024 18:19

    Ulen benmiyim Berber burada atıp tutanlar mı? Deaş üstlenmiş hala deaş ın işi değil diyenler var...yemin mi etsin ne deyince inanacaksınız ?

  • Berber makasa bakma.. onu tutana bak...25 Mart 2024 00:18

    Her sakallıyı Müslüman sanarsan çok yanılırsın... Her kemalisti Türk sanarsan yanılırsın Her Kürdü pkk sanarsın yanılırsın

  • ase5323 Mart 2024 17:53

    ne alaka. deaş dediğin abd. müslumanlikla en ufak bir ilişkisi olsa deaşın israile saldırır

  • xyz23 Mart 2024 15:27

    PKK ve YPG nin yapmadığı ne malum.Deaş ve PKK  YPG abd kurduğu söylenmektedir.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA23 Mart 2024 15:27

    Ben rusya nın yerinde olsam suriye deki deaş ve pkk bir kaç nükleer silah atar kökünü kurutur idim.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI23 Mart 2024 15:26

    ABD israil veya ab ülkeleri bunu yapamazlar yapsalar idi haritada hiç bir devlet kalmaz idi o yüzden kurdukları terör örğütlerini kullandırarak ve dünya yı aptal yerine koyarak olaylar yapılmaktadır fakat bir gün büyük bedelini hepimiz ödeyeceğiz.

  • pazarci23 Mart 2024 15:21

    deasida pkksida amerikan ve yardimcilarinin tohumu.iraki kimyasal silah bahanesiyle bitirdiler.suriyeyi deas var diye.dikkat edin israil denen it surusunun etrafini temizleme operasyonu.Allah,in Izniyle,birgun gelecek amerikanin icat etmis oldugu pkk surusude bir kazik gibi amerikanin kicina girecek.Allah,in Gazabi,Musluman/Turk dusmanlarinin uzerine olsun.Amiin, 

  • Ali23 Mart 2024 12:09

    Masum sivilleri silahsız insanları vurmak şerefsizlik kahpeliktir

  • Mucise Reis : (23 Mart 2024 10:45

    ilk izlediğimde o görüntüleri deaş dedim.  elde ak47 yürüyüor ateş ediyor. bir tane boş şarşötleri toplayan sıtında kişi ve mermi dolduran yardımcı sahada gezer gibi tem olarak çalışıyorlar. Aklıma ilk gelen ülkemizde bir eğlence mekanına girip sağa sola ateşler eden o zat geldi. aynı tarz eylem ve çok benzer yapı. bunları besleyenlerden biride rusya idi. buda bir gerçek. orta doğuya yaptıkları her yatırım büyük devletlerın belasıda olacak böyle. 

  • xyz23 Mart 2024 13:21

    Atıyosun, her zamanki gibi.

  • Yorum23 Mart 2024 10:38

    ABD bunu bilmeyecek ne var bu işi deaş a yaptırmasın sebebi var Rusya içinde ikinci bir cephe açmak ruslar ın %20 si Müslüman ayrıyeten kazakistandan azerbeycandan türkmenistandankırgız tacik ve dünyanın diğer taraflarından gelip yaşayan Müslümanlar var hıristiyanlarla yaudileri muslümanlarla karşı karşıya getirmek istiyor Rusya köklü bir devlettir buna kesin karşılık verir özellikle çok parçalı abd de bunu yapmak zor olmaz

  • fafa23 Mart 2024 09:32

    Amerika bu işleri iyi bilir,kızdığı ülkeye göre teröristi hazır!

  • Mrt olk23 Mart 2024 09:03

    Bencede ABDAEŞ kesin!

  • baran23 Mart 2024 08:38

    Daeş ve Pkk bunlar parasını kim verirse kullanılan köpekler. En çok ta Amerika. 

  • Yuri BOYKA23 Mart 2024 08:24

    Bir Rus ata sözü derki.Ayı'ya taş atarsan olacaklara da razı olmalısın.

  • pazarci23 Mart 2024 06:55

    bazi ulkeler ulkelerini uyarmismis..onlar nerden biliyordu bu olaylarin olacagina.zaman zaman TC ysanan/organize edilen olaylarin aynisi....

  • Tufan23 Mart 2024 06:30

    İtrail sıkıştı. Ne yapacaklardı? Müslümanların terörist!! olduğunu dünyaya tekrardan hatırlatmaları gerekiyordu. Hop deaş kartını attılar ortaya. Bak bizde vu teröristleri ve çocuklarını öldürüyoruz biz cici itraili destekleyin diyecekler.

  • Temel23 Mart 2024 04:22

    Bizde yedik

  • Zühtü tan23 Mart 2024 03:08

    Deaş İn kim kurdu ve kim kullanmakta abd deniliyor o zaman olay gayet açık

  • Fht23 Mart 2024 01:25

    Deaş yaptıysa demek ki abd yaptırmıştır.