E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMoody’s Analytics’in Başekonomisti Zandi: ABD ekonomisi iyi olacak---

Moody’s Analytics’in Başekonomisti Zandi: ABD ekonomisi iyi olacak

Moody’s Analytics’in Başekonomisti Zandi: ABD ekonomisi iyi olacak
25 Aralık 2023 - 02:09 borsagundem.com

Moody’s Analytics’in Başekonomisti Mark Zandi, ekonominin büyümeye devam edeceğini ve aşağı yönlü bir hareketten kaçınacağını dile getirdi. Zandi, ''ABD ekonomisi de iyi olacak diye düşünüyorum'' ifadelerini kullandı

2024 yılında orta halli iyi bir yıl beklediğini dile getiren Moody’s Analytics’in Başekonomisti Mark Zandi, ekonominin büyümeye devam edeceğini ve aşağı yönlü bir hareketten kaçınacağını dile getirdi. Bloomberght'nin haberine göre; Zandi, "2024 iyi bir yıl olacak diye düşünüyorum ve benim bu fikre sahip olmamın sebebi ABD’de tüketicilerin tüketmeye devam etmesi ve bu devam ettiği sürece ABD ekonomisi de iyi olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

Moody’s Analytics Başekonomisti Mark Zandi, yeni yılda ekonominin büyümeye devam edeceğini ve aşağı yönlü hareketten kaçınacağını dile getirdi.

Biraz daha iniş çıkışların yaşandığı bazı periyotların olabileceğini belirten Zandi, "Ama genel olarak 2024 iyi bir yıl olacak diye düşünüyorum ve benim bu fikre sahip olmamın sebebi ABD’de tüketicilerin tüketmeye devam etmesi ve bu devam ettiği sürece ABD ekonomisi de iyi olacak diye düşünüyorum" dedi.

'Fed beklentileri gelecek yıl için nasıl?' sorusana, bankanın doğru patikada ilerlediği yanıtını veren Zandi, enflasyonun kademeli bir şekilde aşağı yönlü geldiğini belirterek, "Hâlâ çok yüksek yani yüzde 2 hedefinin üzerinde ama yine de kademeli olarak doğru yönde hareket ediyor ve trend çizgileri de iyi aslında. Hedef enflasyona ulaşabilmek için bir yandan da büyüme ve gayrimenkul sektörlerinin tehlikeye atıldığını görüyoruz. Ancak bir noktada gelecek yıl bu zamanlarda enflasyon hedefine çok yaklaşmış olacak ve Merkez Bankası ondan önce zaten faiz indirimlerine başlayacak. Bence üç faiz indirimi doğru olabilir" diye konuştu.

Kripto yatırımcılarının 2024'te gözü Fed ve SEC'te

 

Piyasalarda gözler Fed'in favori enflasyon göstergesinde

 

Philadelphia Fed Başkanı Harker: Çok hızlı yapmak zorunda değiliz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)