E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemModi'den Putin'e sert tepki: Savaşı bitir---

Modi'den Putin'e sert tepki: Savaşı bitir

Modi'den Putin'e sert tepki: Savaşı bitir
17 Eylül 2022 - 10:54 borsagundem.com

Putin'le diyaloğu koparmayan sayılı isimlerden olan Hindistan Başbakanı Modi'nin, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde Rusya lideri Putin'e söylediği sözler adeta soğuk duş etkisi yarattı

Erdoğan: Bölgemizde kalıcı barış istiyoruz

 

Putin'den gelişmekte olan ülkelere ücretsiz gübre sözü

 

Bu hafta bütün dünya Özbekistan’ı yakından takip etti… Zira Şanghay İşbirliği Örgütü’nün Semerkant’ta düzenlenen zirvesine aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan lideri İlham Aliyev gibi isimler katıldı.

Liderler toplantıların arasında ikili görüşmelerde de bulunurken, Batı dünyasının “Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Putin’le diyaloğunu koparmayan sayılı liderlerden biri” olarak tanımladığı Hindistan Başbakanı Modi’nin Rus lidere yönelik sözleri gündem oldu.

“SİZE BUNU TELEFONDA DA SÖYLEDİM”

Özbekistan’da ikili görüşme gerçekleştiren Modi, gıda, gübre ve yakıt güvenliğinin dünyanın en ciddi sorunları olduğunu söylerken, “Günümüz savaş çağı değil ve ben bunu size telefonda da söyledim” ifadesini kullandı. Putin ise Modi’den gelen bu yoruma, “Biz de bunun bir an önce bitmesini istiyoruz” dedi. Modi, dünyanın birlikte ilerleyebilmesi için demokrasi, diplomasi ve diyaloğa ihtiyacı olduğunu da dile getirdi.

Modi’nin sözleri üzerine Putin, “Sizin Ukrayna ile yaşanan anlaşmazlıkta konumunuzu biliyoruz ve sizin endişelerinizi biliyoruz. Hepimiz bunların hepsinin bir an önce bitmesini istiyoruz” ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adıyaman0218 Eylül 2022 11:59

    kamali  harris hindu kökenli ya onun başkanlıkta elini güçlendirmek istiyor. sahip, sahippp, sahip diye abd yalayacak.

  • Bik17 Eylül 2022 21:50

    Modi gibi Putin'e yalakalık yapmayan liderlere ihtiyaç var.

  • baran18 Eylül 2022 10:04

    Amerika ya köpeklik etmeyen muhalefete ihtiyaç var.  Modi İngiliz yalakası!  Dünya beşten büyüktür diyen lidere ihtiyaç var.  Güdük ve hödük tipler olmasa da olur

  • baran17 Eylül 2022 20:12

    İngiliz sömürgesinden kurtulduğunu mu sanıyorsunuz bu Hintlilerin?  Hayır asla!  Daha çok uzun olmayan bir süre önce Pakistan ile neredeyse savaşa girecekti.  Garibim Hintli fareye, yılana öküze maymuna taptırılır. Açlıkta nefesi kokar. Aristokrat sınıf ise başka ülkelerde düğünleri için milyarlarca dolar harcar. Pakistan ise Din bezirganlarının yobazlarının taassubu altında eziliyor. Bunu mezhepçiliğe ve taassuba katalizor olan İngiliz derin devletidir. Kadıyanilik adı altında bir cemaat bütün  ülkeye örümcek ağı gibi yayılmış. Hukuk sistemini ele geçirmişler. C.başkanını Başbakanı rahatlıkla görevden alabiliyorlar. Tıpkı bizdeki fetoş itlerinin yapmak istediği gibi. Maalesef Dünya nın hali pür melali hiç iç açıcı görünmüyor.

  • pazarci17 Eylül 2022 14:50

    kendin pislikten kokuyorsun /pakistana ait olan el koymaya calistigin yerleri bosalt ondan sonra baristan bahset ikiyuzlu pislik

  • IDAM17 Eylül 2022 14:42

    iki yuzlu o cocugu papaz,okadar baris yanlisiysan eger o zaman isgal ettigin Pakistan topraklarini niye birakmiyorsun iki yuzlu p..isine geldimi oyle isini geldimi boyle ,keser misali.herkez keseri kendine dogru yontarmis.....

  • Suriye 17 Eylül 2022 13:36

    Madem çok barış yanlısı Suriye, Irak işgali veya Filistin için de konuşsun. Herkes yakın olduğu bloğa göre konuşur.

  • şeref.4217 Eylül 2022 13:36

    kıvırtmadan bu kadar net konuşmuş kişiye denir dünya lideri diye.helal olsun hindistan başbakanı MODİ ye.

  • Kara s617 Eylül 2022 12:54

    Gerçek lider.helal olsun orda ona kimse bunu söylemeye cesaret edemedi ona.