E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın oldu---

MİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın oldu

MİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın oldu
05 Haziran 2023 - 21:23 borsagundem.com

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yeni başkanı İbrahim Kalın oldu

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yeni başkanı İbrahim Kalın oldu.

Konuyla ilgili açıklama, İletişim Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapıldı. 

Paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır." denildi.

MİT Başkanlığı görevini, 27 Mayıs 2010 tarihinden bu yana Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan yürütüyordu.

İletişim Başkanlığı'nın açıklamasından sonra İbrahim Kalın da Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Türk bayrağı fotoğrafı eklediği paylaşımında Kalın, "Güzel ülkem için durmak yok, yola devam..." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN KİMDİR?

İbrahim Kalın, Erzurum İspirli bir ailenin çocuğu olarak 1971 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarih bölümünde 1992 yılında lisans eğitimini tamamladı.

Yüksek lisans tahsilini İslam düşüncesi ve felsefe alanında Malezya'da tamamladı. George Washington Üniversitesi’nde beşeri bilimler ve mukayeseli felsefe alanında Molla Sadra’nin Bilgi Teorisi ve Anti-Subjektivist bir Epistemolojinin İmkanı başlıklı teziyle 2002 yılında doktor oldu. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi'nde akademik araştırmalar yaptı.

College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi'nde İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine dersler verdi. Toshihiko Izutsu'nın İslam'da Varlık Düşüncesi ve Şazelîyye tarikatının Darkavîyye kolunun kurucusu Mulay el-Arabi ed-Darkavî'nin Bir Mürşidin Mektupları adlı kitabı ile Halil İnalcık'ın "İstanbul: Bir İslâm Şehri" adlı makalesini Türkçeye çevirdi.

2005-2009 yılları arasında Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın kurucu başkanlığını yaptı.2007 yılında İslam ve Batı başlıklı kitabı yayımlandı. Bu çalışmasıyla Türkiye Yazarlar Birliği'nin Fikir Ödülü'nü kazandı. Macmillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam gibi ansiklopedilere katkılarda bulundu.

2014 yılında Akıl ve Erdem, 2015 yılında Varlık ve İdrak, 2016 yılında ise Ben, Öteki ve Ötesi: İslam-Batı İlişkileri Tarihine Giriş başlıklı kitapları yayımlandı.

2011 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevellî heyeti üyeliğine atandı. 2019 yılından itibaren İbn Haldun Üniversitesi’nde İslam felsefesi alanında lisansüstü öğrencilerine dersler vermektedir. Kalın, 29 Mayıs 2020 yılında profesör unvanını almıştır.

2009'da dış politikadan sorumlu başbakan başdanışmanlığı görevine getirildi. Ocak 2010'da kurulan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün ilk koordinatörü oldu.

2012 yılında başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevini üstlendi. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcılığı görevine getirildi.

2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından büyükelçi sıfatı verilerek cumhurbaşkanlığı sözcüsü tayin edildi. 2018 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu başkan vekilliği ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevlerini de yürütmektedir.

İbrahim Kalın, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Orgeneral Musa Avsever, Genelkurmay Başkanlığı'na getirildi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıkladı

 

İş dünyası kabineyi değerlendirdi: Yeni bir heyecan kaynağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran06 Haziran 2023 16:14

    Korkak tecüz ürünü kırma it xyz o kadar korkak ki kendi nikini dahi kullanamıyor.  Bu alçak kaçacak delik arıyor.  Seni kahpe seni.

  • ülke06 Haziran 2023 13:58

    yakışır.kılıçdaorglu gidener kadar erdogan devam eder ülkede

  • baran06 Haziran 2023 13:34

    baran denen soytarı. Ahlaksız ve edepsiz sen hiç aile terbiyesi almadın mı? Herşeyin çakma. Çakma milliyetçi ve tarikat-şeyh artığı. Sen Suriye vatandaşımısın söyle.

  • baran06 Haziran 2023 16:12

    tecavüz ürünü it benim nikimi taklit etmiş.  Köpeği görüyormusunuz nasıl bir kin ve haysiyetsiz alçak olduğu belli. Bu köpekler vatandaşlarımızı da böyle yıllarca aşağıladılar.  Kudur ulan it oğlu it Çatla ulan it oğlu it fetoş köpeği havla kudurana kadar.

  • baran06 Haziran 2023 12:07

    Angus neyinli soytarı hala birilerinin niklerini taklit edip güya kafa karıştıracak.  Bak filmlerdeki İnek  Şaban dan  daha salak bir karaktersin.   Dolayısıyle siyaseten bağımsız objektif düşünme şansın olamayacak kadr zavallısın!  Gelelim Mit in başına getirilen bu zata bunun ne yapacağını zaman gösterecek!  Bizim temennimiz elbette başarılı olmasıdır.  Bu demek değildir ki yapılan yanlışları görmezden geleceğiz.  Her şeyi zaman gösterecek.  Millet ittifakına gelince  Amerikan temsilcisi bir ittifak olduğunu alenen belli etmesine rağmen Cumhur ittifakının % 5 gibi farkla kazanması  hoş bir durum deildir. en az % 15 fark olmalıydı.  Hiç bir kırmızı çizgisi olmayan bu 9 lu çetenin es kaza gelmemesi Türkiye nin büyük tehlike atlattığının çok açık göstergesidir. Bay Kemal en son projesi Zengezur koridorunun es geçen Ermeni dostu

  • baran06 Haziran 2023 16:10

    Sen aşağıdaki tecavüz ürünü it!  O kadar aşağılık  bir itsin ki işin gücün havlamak!  Tam fetoşçu kırma itsin.  Senin gibi alçakların fikri izanı iradesi yok.  Sadece kini ve intikamı ve aşşğılık karakteri olur. Senin gibi itlerin kafasına vura vura anlatsan anlamaz.  Ancak gebermeyi bekleyip kini ile geberirler. Senin kim olduğun bile önemli değil aşşağılık bir itsin hepsi bu.

  • Bokan06 Haziran 2023 12:46

    Abd usaklari sevindi yine. Ah baran ah, az pi.... degilsin

  • AHMET ÖZBILEN06 Haziran 2023 11:37

    Zamanında MHP ve Devlet Bahçeli mecliste bu adam hakkında ülke için tehlikeli diye araştırma istemişti. Hey gidi günler hey. MHP nin milliyetçiliğini sevsinler. Kemal Derviş'e kızap hükümeti bozan Bahçeli hem ingiliz hemde ABD vatandaşı olan ve Londraya teslim olan Şimşek'e sus pus. Gerçek Türk Milliyetçisi bunu yemez.

  • baran06 Haziran 2023 17:05

    Arkacı köpek kes artık delikanlı ol da gerçek nikini kullan.  Bu şerefsiz xyz denen it kafasını kuma sokmuş poposu açıkta kalmış fino köpeği gibi. Güya saklanıyor. Akşama kadar hakaret edecek  bir sebep arıyor.  Soyatı bak biraz adam ol da insan olmas 3 dk. bir nefes al. Kimse Milliyetçiliği de Müslümanlığı da dürrüstlüğü de senden öğrenmeyecek.  Sağa sola hakaret edince puan alacağını sanıyor soytarı.  İnsanlığını kaybetmiş it cehennem odunu olmuş farkında değil.

  • Kola06 Haziran 2023 12:46

    Google a yaz, ingiliz memet diye cikan basliklara tikla. Bahcelinin salyali konusmalari hala meclis tutanaklarinda

  • baran06 Haziran 2023 11:57

    Bununla ilgili tarih ve başlık atar mısın? Yoksa uyduruyor musun görelim?  Yoksa halt tv nin palavralarını oluğu gibi sallıyor musun?

  • baran06 Haziran 2023 09:09

    Artık havasını atacağı bir koltuğu var.

  • AHMET ÖZBİR06 Haziran 2023 08:36

    Artık bol bol saz çalar. MİT artık ABD ye teslim.

  • Pama06 Haziran 2023 07:36

    O kadar oku, et tasavvuf ehliyim deyip saz konseri ver. Sonra iskence, suikast isine gir.

  • E.g.06 Haziran 2023 00:15

    SAZ ÇALIP TÜRKÜ SÖYLEYEN DUYGUSAL İNSANDIR DUYGUSAL BİR İNSAN OPERASYON KARARI NASIL VERSİN ? MİT'E YA EMEKĹİ İSTİHBARAT SUBAYI/EMEKLİ EMNİYET GÖREVLİSİ YA MİT İÇİNDE YETİŞMİŞ BİR KİŞİYE GÖREV VERİLSE DAHA UYGUN OLMAZ MI?

  • Ertan05 Haziran 2023 22:31

    Geçmiş kadrolarda iyiydi ama bu yeni kadrolar daha farklı bir heyecan getirdi.. İbrahim bey çok başarılı bir diplomatti yeni gorevindede başarılı olacağına inanıyoruz.. Allah utandırmasın

  • Koala06 Haziran 2023 07:38

    Yuregin mi hopladi, heyecandan kipir kipir etti? Damadin kaytan biyiklarini biryerlerine suremedin diye mi uzuldun? Al bununkiler kalin, seni heyecanlandirir

  • Büyük dış borç nedeniyle05 Haziran 2023 21:52

    ABD darbe yaptı anlaşılan. Ekonominin başına Şimşek, MİT' in başına Kalın, TBMM' nin  başına Kurtulmuş :) 

  • Keklik06 Haziran 2023 07:40

    Aynen, mehmet simsek ingiliz manda ve himayesi icin atadiklari kayyum. Ekonomi kotu diyenlere fetocu diyorlardi, berati2 nebatiyi savunuyorlardi, kendi elleriyle kovdular bakanliktan

  • Ali İçlises05 Haziran 2023 22:27

    O senin dediğin ancak CHP de olur O nuda feto eliyle kasetle masetle ABD yapar Yani boşununa zırvalama Hepsi milli ve milletin adamı

  • borsacı05 Haziran 2023 21:37

    yakışan bir lider ALLAH yardımcısı olsun.