E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır'da flaş gelişme---

Mısır'da flaş gelişme

Mısır'da flaş gelişme
17 Ağustos 2013 - 15:57 borsagundem.com

Mısır'da abluka altında El Fetih camii'ne müdahale başladı.

Mısır'da kuşatma altında oldu El Fetih camisindeki göstericiler dışarıdan ateş açıldığını belirttiler. El Fetih Camisi'nden çığlıklar yükseliyor, dışarı çıkmayı başaranlar gözaltına alınıyor
Camiden çıkmayı başaranların "Baltacılar" diye adlandırılan suç gruplarının saldırısına uğradığı bildiriliyor.
Dışarıdan ateş açılan El-Fetih Camisi üzerinde helikopterler uçuyor, içeridekiler ile iletişim kesildi.


ARALARINDA BİR TÜRK DE VAR

Camide bulunan ve Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında durumuyla ilgili uyarıda bulunduğu Metin Turan son olarak saat 14.40 sularında Fetih Camii içinden "Son dakika Cami dışında silah sesleri geliyor ortalık karışıyor Cami önünde Allahu Ekber sesleri" biçiminde bir tweet attı.
Cuma akşamında bu yana Kahire'deki El Fetih Camii'nde bulunan ve polis ateşi dahil çok zor koşullar altında bekleyen göstericilere Mısır güvenlik güçleri müdahale etmişti. Gaz bombalarıyla müdahale edilen Camide TRT muhabiri Metin Turan da mahsur kalmıştı. Turan, Türk basınında telefonla temas kurduğu meslektaşlarına Camii'nin etrafından sadece polis, zırhlı araçlar ve keskin nişancılarla değil "paramiliter" Baltacı takımı mensuplarınca da çevrildiğini, mekandan çıkabilmenin mümkün olmadığını bildirmişti. Metin Turan Cami içinde görüntü alırken birden kapıların kapandığını, iş için geldiği camide kapalı kaldığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)