E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilyarder Cooperman: Piyasalarda iyileşmenin üç tehdidi var---

Milyarder Cooperman: Piyasalarda iyileşmenin üç tehdidi var

Milyarder Cooperman: Piyasalarda iyileşmenin üç tehdidi var
01 Eylül 2020 - 12:37 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Leon Cooperman borsalar için kötümser bir tahminde bulundu. Piyasaların getirisinin “uzun süre etkileyici olmayacağını” söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı Leon Cooperman borsalar için kötümser bir tahminde bulunarak, piyasaların gelecekteki getirilerinin “uzun bir süre etkileyici olmayacağını” söyledi. Değerlerin, piyasalar “birçok talep aldığı için” çok yüksek olduğunu da ekledi.

Cooperman, SPAC ve IPO’nun yaşadığı ani artışı da dile getirerek piyasalarda büyük bir mutluluğun sinyallerini aldığı konusunda uyardı.

Ünlü yatırımcı “piyasaların bir güvenlik sınırı yok” dedi ve değerlemelerin zaman içinde, yatırımcılar bu yılın kazançlarının büyük bir bölümünün devlet desteği sayesinde oluştuğunu anladığında düşmesini beklediğini söyledi.

Wall Street’te birçok kişi Fed’in düşük faiz stratejisinden memnun olsa da, Cooperman merkez bankasının sıfır faiz oranı stratejisini yalnızca “ekonomide işler iyi gitmediği için” sürdürdüğünü söyledi.

Şimdilerde yaşanan rallinin büyük bir bölümünün nedeninin Fed’in ekonomik teşvikleri, meclisin borçlanarak yaptığı harcamalar olduğunu belirtti. Aynı zamanda bu kadar talep çekerken, piyasaların uzun vadede durağan dönüşler yaşayacağını ekledi.

Piyasaların bugünlerdeki en büyük üç endişesi, Cooperman’a göre, son dönemde “tadı kaçan" ABD ve Çin ilişkileri, meclisin ekonomik teşvik paketini açıklamakta gecikmesi ve yaklaşan başkanlık seçimleriyle ilgili büyük “belirsizlik.”

Cooperman aynı zamanda hisse bölünmesinden sonra Apple ve Tesla hisseleri alan yatırımcıları eleştirdi: “Herkes bölünmenin değer yaratmayacağını bilmeli.”

“2020 yılına gelindiğinde istihdam iyi durumdaydı ancak yine de bir trilyon dolar bütçe açığı veriyorduk” dedi. “Ve şimdi bunun üzerine daha da fazla borç ekleniyor. Böylelikle muhafazakar bir görüşe sahip olduğumu açıklamalıyım.”

Cooperman CNBC’ye verdiği röportajda, gelecek kasımda yapılacak seçimlerde kime oy vereceğinden emin olmadığını söyledi. Ancak, “bu seçim, fikrime göre piyasaların uzun vadeli görünümü için belirleyici olacak” dedi. Trump’ı “kısıtlı bir karakteri ancak iyi ekonomik fikirleri olan bir adam, ancak söylemleri ayrıştırıcı” diyerek tanımladı. Joe Biden hakkındaysa, “tam olarak nasıl bir duruş sergileyeceğini bilmediğim, düzgün karakterli bir adam” dedi.

Forbes’un tahminlerine göre Cooperman’ın serveti 2,5 milyar dolar. Wall Street efsanelerinden biri olan uzman yatırımcı, 1991 yılında Omega Advisors isimli yatırım şirketini kurmuştu.

FED’in yeni stratejisi boğa piyasasını destekliyor

 

Ekonomilerdeki toparlanma piyasaları desteklemeye devam ediyor

 

Borsalar ABD seçimlerine nasıl tepki verecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT01 Eylül 2020 17:28

    HAYDİ BE ORDAN MORUK SEN BU SERVETİNİ NEDEN YAPTIN BORSALARDAN YAPMADIM MI.BEN ALAYIM SİZLER ALMAYIN DİYORSUN.YEMEZLER.

  • Bika01 Eylül 2020 13:30

    Uzman yatırımcı olduğundan 2.5 milyar dolar servet yapmış, BIST'te yatırım uzmanları kendileri para kazanamıyor ki sürekli aracı kurum değiştiriyorlar,  önerdikleri hisselerle servet yapan KY olsun. Ayının ensesi neden kalın olduğunu bilirse KY, uzman yatırımcı olmalı ve  yatırım uzmanlarına yem olmamalı.