E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEkonomilerdeki toparlanma piyasaları desteklemeye devam ediyor---

Ekonomilerdeki toparlanma piyasaları desteklemeye devam ediyor

Ekonomilerdeki toparlanma piyasaları desteklemeye devam ediyor
31 Ağustos 2020 - 08:29 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Jackson Hole sempozyumunda Fed tarafından para politikasına yönelik strateji değişim açıklanırken, Fed’in hedefinin ortalama %2 enflasyon olduğu ancak hedefi geçmesine izin verilebileceğini ifade etmesi risk iştahını küresel piyasalarda bir miktar yükselse de, yükseliş sınırlı kaldı. Ancak coronavirüs aşısı ile ilgili olumlu beklentiler ve ekonomilerdeki toparlanma sinyalleri de piyasaların yukarı yönde devam etmesini desteklemeye devam ediyor. BİST100 endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününe %0,36 oranında artışla 1.112 seviyesinden başladı.

Öğle saatlerine kadar yatay seviyede olan BİST100 endeksine Doğu Akdeniz için Almanya ve AB’den gelen açıklamalar ile sert satışlar geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz'deki gerilimde "Türkiye'nin diyalogdan yana olduğunu" söyleyerek, bölgede "Tek bir kıvılcımın felakete yol açabileceği" uyarısında bulundu.

Almanya Şansöylesi Merkel ise ‘’ Doğu Akdeniz konusunda tüm Avrupa Birliği ülkeleri Yunanistan'ı desteklemekle yükümlüdür’’ dedi. AB Üst Düzey Diplomatı ise ‘’Türkiye'ye sınırlayıcı tedbirler gemiler gibi varlıkları hedef alabilir’’ dedi.

BİST100 endeksi bu haberler akışında günü %0,76 azalışla 1.100 seviyesinden tamamladı.
Bu haftanın iç piyasa gündeminde ise açıklanacak 2Ç20 GSYH verisi ve Ağustos ayı enflasyon verisi olacak. Ayrıca Akdeniz’deki gelişmeler de yakından takip edilecek. BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz. VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Cuma günü 1.236 - 1.265 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.241 uzlaşma fiyatından tamamladı.
Kontrattaki açık pozisyon sayısı 48.713 adet azalarak 173.596 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.251 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.260’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.280 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.225 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.249 ve 1.256 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.232 ve 1.225 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)