E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED’in yeni stratejisi boğa piyasasını destekliyor---

FED’in yeni stratejisi boğa piyasasını destekliyor

FED’in yeni stratejisi boğa piyasasını destekliyor
28 Ağustos 2020 - 10:12 borsagundem.com

FED’in yeni stratejisi boğa piyasasını yatırımcılarını heyecanlandırıyor. Wall Street’te boğa piyasası bir önceki güne göre çok daha güçlü hale gelebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell Perşembe günü Jackson Hole’da yaptığı konuşma yatırımcılar tarafından boğa piyasası sinyali olarak karşılandı. ABD merkezli yatırım araştırmaları şirketi MKM Partners’ın Baş Ekonomisti Michael Darda parasal politikalarda hata payının önceki göre çok daha fazla düştüğünü belirtti.

Powell’ın konuşmasında FED’in tam istihdam ve fiyat istikrarı politikalarında tarihi bir değişiklik gözlemlendi. Bu iki hedef FED’in 1977’den bu yana izlediği çifte görev olarak da biliyor. Darda CNBC’ye konuyla ilgili verdiği röportajda FED’in ekonomi iyileşmeyi desteklemek ve %2 enflasyon hedefine ulaşmaya ciddi şekilde odaklandığını söyledi.

Darda FED’ en enflasyon politikalarına ilişkin yaptığı açıklamasında, “Basitçe iş piyasasının daralmış olarak algılandığından enflasyon hedef seviyelerin altında kalırsa dahi sıkılaştırma politikası yapmayacaklar. Bu bizim gördüğümüz en temel fark” dedi.

Ekonomi ve piyasa konusundaki ihtiyatlı görüşleriyle dikkat çeken Darda şu andaysa kendisini yapıcı bir konuma yerleştiriyor. Baş ekonomist güçlü parasal ve mali politikaların iyimserliği desteklediğinin altını çiziyor.

Darda röportajında, “Son üç aylık verilere bakacak olursak, ekonomi Mayıs, Haziran ve Temmuz döneminde beklenenden çok daha hızlı geri dönmeye başladı” ifadelerine yer verdi. Baş ekonomist işgücü piyasası ve satış verilerinin etkisiyle gayrimenkul sektöründe üretimin çok güçlü bir şekilde geri döndüğünü belirtti.

Fed para politikası stratejisinde değişikliğe gitti

Geri dönüş üç yıl sürecek

Ancak Darda işgücü piyasasında korona virüs düşüşünün ardından geri dönüşün yavaşlayacağını da ifadelerine ekledi. Darda iş gücü piyasasının geri dönüşüne ilişkin, “Mükemmel bir V şekli değil. İstihdam açısından düştüğümüz kadar çabuk toparlanamayacağız. Yine de bu verilerin cesaret verici olduğunu söyleyebilirim. İşsizlik başvurularının ağustos ayı ortalamaları temmuz ayının altında seyrediyor. Bu işgücü piyasasının toparlamaya devam ettiği anlamına gelir” sözlerine yer verdi.

Ancak baş ekonomistin istihdam alanında tam anlamıyla geri dönüş öngörüsü bu seneye hatta gelecek seneye ait değil. Beklenenden fazla bir süre gerektiğini belirten Darda üç yıllık bir toparlanma süresi öngörüyor. Darda, “Bu uzun bir süre gibi görünüyor ve gerçekten uzun bir süre. Fakat bir on yıllık kayıp bir zaman değil” dedi.

Buffett ve Soros bankalardan neden vazgeçmiyor?

 

FED ateşle oynuyor

 

Fed piyasa fiyatlamalarında oynaklığı artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)