E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMillet İttifakı'na büyük şok!---

Millet İttifakı'na büyük şok!

Millet İttifakı'na büyük şok!
08 Mayıs 2018 - 08:45 borsagundem.com

Millet Partisi, Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak CHP, SP, İYİ Parti ve DP olmak üzere 4 partiden oluşan Millet İttifakı’na itirazda bulundu

İttifakta geçen ‘millet’ ifadesinin kendi partilerinin adı olduğunu belirten Millet Partisi, Siyasi Partiler Yasası’na göre bu adın ittifak unvanı olarak kullanılamayacağını ileri sürdü.
YSK, Millet Partisi’nin itirazını önümüzdeki günlerde değerlendirerek karara bağlayacak. 

Siyasi Partiler Yasası’nın 'kullanılamayacak parti adları ve işaretler' başlıklı 96. maddesi şu hükmü içeriyor:

Dörtlü ittifakın ismi belli oldu

“Anayasa Mahkemesi’nce temelli kapatılan veya siyasi parti siciline kayıtlı bulunan siyasi partilerin isimleri, amblemleri, rumuzları, rozetleri ve benzeri işaretleri aynen veya iltibasa mahal verecek şekilde başka bir siyasi partice kullanılamayacağı gibi daha önce kurulmuş Türk devletlerine ait topluma mal olmuş bayrak, amblem ve flamalar da siyasi partilerce kullanılamaz. Komünist, anaşist, faşist, teokratik, nasyonal sosyalist, din, dil, ırk, mezhep ve bölge adlarıyla veya aynı anlama gelen adlarla da siyasi parti kurulamaz veya parti adında bu kelimeler kullanılamaz."

YSK’nın ittifaklarla ilgili 26 Nisan tarihli kararında, “İttifak yaparak seçime katılma kararı alan siyasi partiler, ittifak protokolünde, oy pusulasında kullanılacak ittifak unvanını belirleyebilirler. 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’na göre kullanılamayacak unvanlar ittifak adının belirlenmesinde de kullanılamaz. İttfak unvanı dışında işaret, amblem ve logo belirlenemez” deniliyor. (Cumhuriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Beylerbeyi08 Mayıs 2018 23:27

    Misafir rumuzlu arkadaş adamlar sırf seçim öncesu notunu Ağustos yerine alelacale mayısda açıklanması dolardaki hareketlenme sakın o muhalifler için hazırlanmış londra hediyesi olmasın

  • misafir08 Mayıs 2018 22:03

    vatansever rumuzlu arkadaş.piyasalardan haberin varmı.yoksa yurtdışında falanmı yaşıyorsun.

  • vatansever08 Mayıs 2018 19:17

    hepsini doldur sogan cogalinin icine....

  • vatansever08 Mayıs 2018 19:16

    Luzumsuzlar ittifaki...amaclari Ulkenin onunu kesmek,hayatinizda hicbir proje sundunuzmu /urettinizmi bu ulke icin,cene suyu corbadan baska birsey deyilsiniz,ha birde TC yi istemeyenlerin ocagina odun tasiyorsunuz....

  • Mete Alp 08 Mayıs 2018 18:58

    Mübarek "borsa gündem" değilde iktidarın yağ çanağı.Böyle gazetecilik olmaz.Ne oldu "şok" dediğin yazı havada kaldı.Siz de bu başlıkta rezil oldunuz...

  • TROLLER 🐑🐑🐑08 Mayıs 2018 17:44

    MEHMET YILMAZ TROLL OLDUĞUNU ANLADIK. PARA KAZANMAK SENIN DE HAKKIN. LAKİN KİMİ ZAMAN IĞRENÇ OLUYORSUN.

  • Bence. gözlemim08 Mayıs 2018 16:20

    Birileri tir tir titriyor. ittifat kelimesinden bile okadar korkuyolarki, ya kazanırsa ittifat, ya başarırsa diye için için kemiriyor. şimdiden seçimlere girmesinler diye müdehaleler var. Geçektende ittifak onca engellemeye rağmen büyüyo. ben bunu engellemelere, esrarengizliğie bağlıyorum. belki kendilerini ifade etseler, millet aaaa boş bunlar diyecek ama öyle engelleme, ve merak uyandırıyorki neyapacakler, ne edecekler, haberlerde ne çıkacak diye..bekle beklee haberler, konuşmalar bile yok, haberlere inanç güven yok çünku, tarafsız kalmadı gibi.... bu durum psikolojik olarak DİZİ film finali merakı uyandırıyor, ezlienin yanında olan Türk insanıda psikolojik olarak sempati duyuyo. burada sosyolojık durum var. algılamada sorunlar var anketler değişiecek gibi daha fazla.

  • mehmet yılmaz08 Mayıs 2018 11:22

    soroz+fetöş+kraliçe+brüksel lahanası ittifakı.

  • bu dünyadan biri08 Mayıs 2018 11:20

    Basın, işadamları, asker, polis, hakim, savcı, yani ülkenin tüm güçleri Tayyip beyin elinde. Anap, Doğruyol partisi partiler mezarlığında, şimdi sıra MHP yi mezarlığa göndermekte. Bütün bu süreçte tek bir parti ayakta kalabildi. O da Atatürkün ve Atatürkçülerin partisi CHP dir. Kılıçdaroğlunda eksik arayanlar biraz kendi liderlerinin tutarsızlıklarına bakabilseler ülke bu durumlara düşmezdi. Şimdi ne var diyeceklere kafanızı kumdan çıkarın bir bakın diyorum.

  • kk08 Mayıs 2018 15:22

    kk chp yi alevilerle doldurdu türkiye partisi olmaktan çıktı.kk gidici

  • mehmet yılmaz08 Mayıs 2018 13:08

    kılıçtar chp de ATATÜRKÇÜ VE KRİPTO ALEVİ olmayanları tasfiye ettikten sonra partiye pkk ve asala bayrağı asacak.

  • mehmet yılmaz08 Mayıs 2018 11:08

    fetönün,pkknın,sorozun kızı,kraliçenin damadı,merkelin sözcüsü ,asalanın ve brükselin jiletli TÜRKİYE DÜŞMANLARI ittifakı.

  • akl-ıselim08 Mayıs 2018 22:47

    sizin gibi geri kafalılar yüzünden ülke 100 yıl geriye gidecek maalesef:)takım tutar gibi parti tutuyorsunuz ..biraz insan olun vatandaş olun da tarafsız bakın olaylara sonuçta devlet de sensin vatan da millet de..bilmem anlayabildin mi?

  • bu dünyadan biri08 Mayıs 2018 11:39

    Osloda Pkk ile görüşen Akp idi, Fetöye ne istedinizde vermedik diyen Tayyip Bey idi, Sorosçularla ülkeyi pazarlayan Akp idi, Ermenilerden özür dilensin diyen Akp idi, Avrupayla yatıp kalkan, Abd ile dizdize oturan Akp idi. Söylediklerini bir düşünebilsen yazarken utanırsın.

  • Merih08 Mayıs 2018 10:36

    Hayırsızlar ittifakı

  • abdullah08 Mayıs 2018 09:41

    cis dıgıdıg partisi deselerdi sorun olmazdı :D

  • Bika08 Mayıs 2018 10:19

    İlk üç partinin baş harflerini birleştirip, dördüncü partinin amblemini düşünüp ad bulmuşsun. Diğer ittifaka aynısını yaparsan sorun olur