E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2008 krizi kahininden resesyon yorumu---

2008 krizi kahininden resesyon yorumu

2008 krizi kahininden resesyon yorumu
02 Ocak 2023 - 11:09 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Michael Burry, Twitter'dan yaptığı açıklamalarda ABD'nin resesyonda olduğunu ifade etti.

Scion Asset Management'ın kurucusu Michael Burry, ABD'de enflasyonun zirveye ulaştığını ancak devam eden süreçte hükümetin teşviklerine tepki olarak muhtemelen yeniden toparlanacağını söyledi.

Burry, pazar günü geç saatlerde Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Enflasyon zirve yaptı. Ancak bu enflasyon döngüsünün son çıkışı değil. 2023'ün ikinci yarısında TÜFE'nin daha düşük hatta muhtemelen negatife döneceğini göreceğiz ve ABD bütün tanımlar gereği resesyona girmiş bulunuyor. Fed faiz artışlarını kesecek ve hükümet teşviklere başlayacak. Ve bir enflasyon artışı daha yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Eylül ayında Burry, "henüz dibe vurmadık" diyerek borsayı önümüzdeki dönemde daha fazla sıkıntı beklediği konusunda uyarıda bulunmuştu. Ünlü yatırımcının şirketi geçen yılın ikinci çeyreğinde bir şirket haricinde tüm hisse senetlerini elinden çıkarmıştı.

Fed Başkanı Jerome Powell da geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada merkez bankasının gösterge oranını 50 baz puan yükselttikten sonar enflasyonla mücadelede sona yakın olmadıklarını vurgulamıştı.

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

ABD'de enflasyon göstergesi ekimde yavaşladı

 

3.1'lik büyüme ABD'de resesyon endişesini gideremedi

 

ABD'de resesyon sinyali: Getiri eğrisi 12 yılın en ters haline döndü

 

Goldman Sachs ABD'de resesyon olasılığını yorumladı

 

Citigroup: ABD'de resesyona hazır olun

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)