E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeteoroloji'den o iller için sağanak yağış uyarısı---

Meteoroloji'den o iller için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den o iller için sağanak yağış uyarısı
17 Ekim 2023 - 07:06 borsagundem.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Ekim'e ilişkin hava durumu raporunu paylaştı. Artvin, Rize, Trabzon ve İstanbul dahil bir çok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji'nin yeni paylaştığı hava durumu raporuna göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de gece saatlerinde sağanak yağış bekleniyor. 3 il için sarı kodlu uyarı yapılırken hava sıcaklığının 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Ekim'e ilişkin hava durumu raporunu paylaştı. Artvin, Rize ve Trabzon'a sarı kodlu uyarı yapılırken İstanbul dahil çok sayıda il için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış alarmı verildi. Yağışların özellikle gece saatlerinde etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığının 2 ile 4 derece azalacağı tahmin edilirken rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Meteoroloji, Trabzon'un doğu kesimleri ile Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde beklenen sağanak yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağını bildirerek vatandaşlara tedbir çağrısında bulundu.

Bölgelere göre hava durumu

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin batısından başlamak üzere, zamanla bölge genelinin yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı, zamanla kuzeyi çok bulutlu, kuzey kesimlerinin gece saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Ankara, Çankırı ve Eskişehir'in kuzey çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, (Sinop hariç) bölge genelinin yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, (Samsun'un batısı hariç) kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trabzon'un doğusu ile Artvin ve Rize kıyılarında yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava durumu nasıl seyredecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)