E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiMetaverse’ün dünya ekonomisine katkısı 5 trilyon doları bulacak---

Metaverse’ün dünya ekonomisine katkısı 5 trilyon doları bulacak

Metaverse’ün dünya ekonomisine katkısı 5 trilyon doları bulacak
16 Haziran 2022 - 16:45 borsagundem.com

Metaverse’ün 2030 yılına kadar dünya ekonomisine 5 trilyon dolar kazanç sağlaması bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kullanıcıların sanal gerçeklik sayesinde tamamen çevrimiçi bir ortama daldığı Metaverse teknolojisinin dünya ekonomisine katkısı 5 trilyon doları bulacak. Danışmanlık firması McKinsey & Company, şirketleri ve hükümetleri Metaverse’ün getirdiği fırsatları kaçırmamaları konusunda uyarıyor.

Euractiv’den Mathieu Pollet’nin haberine göre, Facebook’un Meta adını alması ve kurucusu Mark Zuckerberg’in ‘Metaverse’ konusundaki hedeflerini açıklamasının üzerinden sekiz ay geçmesine rağmen, Metaverse çılgınlığı popülerliğini sürdürüyor. Tanımlanması zor olsa da iki boyutlu ekranlara veda edileceği ve kullanıcıların tamamen sanal bir deneyim yaşayacakları Metaverse teknolojisi, internetin de bir sonraki adımı olarak kabul ediliyor.

Devrim niteliğinde

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, Metaverse evreninde verilerin nasıl geliştirileceği henüz tam anlamıyla açıklığa kavuşmamış olsa da, teknolojinin devrim niteliğinde bir etki yaratması öngörülüyor. Metaverse teknolojisi, bir sonraki büyük fırsatı arayan teknoloji şirketlerinin radarına ise çoktan girmiş durumda. Yakında tüketicilerin lüks bir arabayı satın almadan önce Metaverse evreninde test edebileceği, her tür alışverişini yapabileceği bir ortamla karşı karşıya kalabiliriz. Sanal alemde sürüklenirken yeni giysiler deneyebilir, her tür ihtiyacımıza yanıt bulabiliriz. Güzel haber ise bunun için fazla beklemenize gerek olmayabilir.

Metaverse evreninde bir kullanıcının günde ortalama altı saate yakın zaman harcayacağı öngörülüyor.

Günde ortalama 6 saat

ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey & Company tarafından bu hafta Paris’te düzenlenen bir etkinlikte sunulan bir araştırmaya göre, Metaverse’ün 2030 yılına kadar dünya ekonomisine 5 trilyon dolar gibi muazzam bir katkı yapması öngörülüyor. Konu üzerine kafa yoran uzmanlar, Meta veri deposunun göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğunu söylerken, canlı olayların yarısının Metaverse evreninde gerçekleşmesinin tamamen makul bir tahmin olduğunu ifade ediyor. Metaverse evreninde bir kullanıcının günde ortalama altı saate yakın zaman harcayacağı öngörülüyor.

Bu teknolojiden ilk yararlanan ise e-ticaret endüstrisi olacak. Sektörün, 2030 yılına kadar 2 ila 2,6 trilyon dolar arasında bir pazar etkisi yapması bekleniyor. E-ticaret sektörünü 180 ila 270 milyar dolar arasında bir değerle akademik sanal öğrenme pazarı, 144 milyar Dolar ile reklamcılık ve 108 ila 125 milyar dolar arası bir değer ile de oyun sektörleri izliyor.

Yatırımcıları artıyor

McKinsey & Company’nin raporuna göre, halihazırda Metaverse evreninde aktif olan kullanıcıların yüzde 79’unun çevrimiçi deneyimlerini geliştirmek için bir satın alma işlemi yapıyor. Raporda, 2021 yılında Metaverse teknolojisine yapılan 57 milyar dolarlık yatırımın 2022 yılının ilk beş ayında 120 milyar dolara yükseldiğinin altı çiziliyor. Ticari anlamda muazzam fırsatlar sunan Metaverse teknolojisine yatırım yapan şirketler arasında büyük teknoloji şirketleri olduğu vurgulanıyor. Raporda, tüm teknolojik yeniliklerde olduğu gibi erken davranan yatırımcı şirketlerin kalıcı rekabet avantajına sahip olacağı belirtiliyor.

Aşılması gereken zorluklar

Metaverse teknolojisinin bugün var olan bazı sorunları daha da derinleştirebileceğinde ise endişe ediliyor. Bu sorunlar arasında siber zorbalık, dolandırıcılık, nefret söylemi gibi başlıklar yer alıyor. Microsoft Başkan Yardımcısı Charlie Bell, konuyla ilgili olarak yaptığı yakın tarihli bir açıklamada, kimlik bilgilerinin çalınması, ulus devlet casusluğu ve benzeri sorunların hepsinin Metaverse’de de aynı şekilde devam edeceğinin altını çiziyor.

İnfo Yatırım’dan Metaverse daveti! İnfoVerse’de avatarlı tur

 

İşte metaverse ile birlikte gözde olacak meslekler!

 

İnfo Yatırım Metaverse dünyasına InfoVerse ile adım atıyor!

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Geç16 Haziran 2022 18:13

    2006 da bizim ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayıp ilk başta herkesin gelip baktığı ancak zamanla terk edip gittiği kalanlarında genelde emekli veya flörtöz tiplerin olduğu secondlife uygulamasının laciverti yeni bir halt değil.