E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetaller Çin enflasyon verisi sonrası geri çekildi---

Metaller Çin enflasyon verisi sonrası geri çekildi

Metaller Çin enflasyon verisi sonrası geri çekildi
11 Ocak 2016 - 14:59 borsagundem.com

Metaller dünyanın en büyük metal tüketicisinde talebin yavaşlayacağı endişesiyle geri çekildi

Sanayi metalleri, haftasonu gelen Çin enflasyonun verisinin Aralık ayında hükümetin 2015 hedefinin yarısı düzeyinde gerçekleşmesinin ardından Çin hisse senetlerinin bu yılki en kötü satış dalgasını genişletmesiyle birlikte geri çekildi. Çin piyasasındaki çöküş, ekonomik temellere dayalı olmaktan çok politika uygulamaları kaynaklı sorunlar nedeniyle devam etmekle birlikte, Economist Intelligence Unit'e göre küresel sonuçlar doğuruyor.

Londra Metal Borsası'nda (LME) işlem gören altı ana kontratı takip eden gösterge, geçtiğimiz hafta yüzde 4.3 düşüş kaydederken, küresel madencilik hisselerini içeren endeks, Çin finansal piyasalarında dalgalanmanın ve Çin'deki yavaşlamanın emtia tüketiminde yavaşlamaya neden olacağı yönündeki endişenin etkisiyle, dört yılın en sert düşüşünü gerçekleştirdi. 80 hisse senedini içeren Bloombeg Küresel Madencilik Endeksi düşüşünü dördüncü güne taşıyarak Haziran 2004'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Londra'da “Çin ekonomisi küresel faaliyet ve ticaret için kilit unsur” diyen Economist Intelligence Unit analisti Sebastien Marlier, “Çin alüminyumdan bakıra, çinkodan kalaya veya kömüre emtiadaki küresel talebin yarısını oluşturuyor. Emtia fiyatlarında veya emtia şirketlerinde daha fazla aşağı yönlü baskı beklenebilir” diye görüş bildirdi.

Bakır, kötü gelen Çin enflasyon verisi ardından dünyanın en büyük metal tüketicisinde talebin yavaşlayacağı endişesiyle altı yılın en düşük seviyesine indi. Dünyanın en büyük madencilik şirketi BHP Billiton Ltd. on yılın en düşük seviyesine geriledi. Bakırda üç ay vadeli kontratlar Londra saatiyle 11:13'te tonu 4,407.50 dolar seviyesinden işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika11 Ocak 2016 18:45

    Metal emtia fiyatlarının düşmesi, katma değeri yüksek ürünler üreten metal eşya sektörünün kâr marjının artmasına yarıyor.