E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıStagflasyon emtia fiyatlarını nasıl etkiler?---

Stagflasyon emtia fiyatlarını nasıl etkiler?

Stagflasyon emtia fiyatlarını nasıl etkiler?
10 Mayıs 2024 - 08:28 borsagundem.com

"ABD’nin enflasyonu yenmesi öngörülenden daha fazla zaman alacak" endişesi ile stagflasyon gündemde. Analistler, enflasyon artınca, emtia fiyatlarının da artacağı görüşünde.

ABD’nin 2023’ü resesyon olmadan atlatmasının ardından Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) verdiği olumlu 2024 mesajları piyasaları rahatlatmıştı.

Dünya'dan Emre Ergül'ün haberine göre, yılın ilk ayında çıkan raporlar, ABD’nin enflasyonu yenmesinin düşünülenden daha zor olacağı, yüzde 2’lik enflasyon hedefine daha zor ulaşacağı fikri piyasalarda baş gösterirken stagflasyon endişeleri de artış gösterdi. Bazı emtia ürünlerinin fiyatlarında yukarı yönde kıpırdanmalar yaşandı.Peki stagflasyon ortamı, emtia piyasalarını nasıl etkileyecek? 

"Enflasyon arttığında emtia fiyatları da artar"

Küresel foreks haberleriyle tanınan uluslararası haber sitesi Fxempire’a bir yazı kaleme alan analist Phil Carr şu iadeleri kullandı:

“Enflasyon arttığında, emtia fiyatları da artar. İlk çeyrekte ekonomik büyüme beklenmedik bir şekilde yavaşladı ve yıllık bazda sadece yüzde 1.6 arttı. Mevcut durum beni şu soruya itiyor: Stagflasyon geliyor mu? Yoksa zaten burada mı?" 

Platinde 10 yılın en büyük arz açığı bekleniyor

 

Emtia piyasasında yön arayışı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)