E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs'tan petrol fiyat tahmini---

Goldman Sachs'tan petrol fiyat tahmini

Goldman Sachs'tan petrol fiyat tahmini
09 Mayıs 2024 - 07:55 borsagundem.com

Goldman Sachs, OPEC+'nın üretimi artırma ihtimalini düşük görürken, petrolünün 75 ila 90 dolar aralığında kalmasını bekliyor.

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, OPEC+'nın haziran ayında gönüllü üretim kısıntılarını kısmen gevşeteceğini açıklamasını artık beklemiyor.

Banka, stokların son zamanlarda yukarı yönlü sürpriz yaptığını ve sonuç olarak modellerinin artık Haziran ayında bir üretim artışı kararı için yalnızca %37'lik bir şans tahmin ettiğini belirtti.

Goldman, Brent ham petrolünün çoğu senaryoda varil başına 75 ila 90 dolar aralığında kalmasını beklediğini ve 2025 yılında ortalama 82 dolar olacağını tahmin ettiğini ifade etti

Wall Street bankası, "OPEC+ iletişimine ilişkin yorumumuz nihai bir karar alınmadığı yönünde olsa da, Suudi ham petrol arzının temmuz ayında günlük 9 milyon varil ile sabit kalmasını bekliyoruz (önceki 9,2 milyon/varil)" diye ekledi.

Petrol, karışık stok verileriyle yükselişte

 

ABD petrol fiyatı tahminini revize etti

 

ABD, stratejik rezervler için 3.3 milyon varil petrol alacak

 

Petrol, İsrail'in saldırı kararı sonrası yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)