E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Merkez ne gerekiyorsa yaptı'---

'Merkez ne gerekiyorsa yaptı'

'Merkez ne gerekiyorsa yaptı'
29 Ocak 2014 - 08:12 borsagundem.com

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın almış olduğu ara kararı değerlendirdi

TCMB Para Politikası'nın dün gece yaptığı toplantıdan çıkan kararları değerlediren Goldman Sachs, TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın dün Enflasyon Raporu toplantısında ifade ettiği gibi Banka'nın TL'de değer kaybını durdurmak ve fiyat istikrarını korumak için ne gerekiyorsa yaptığını, açık ve kararlı bir sıkılaştırmaya gittiğini belirtti.
Goldman Sachs, alınan kararların TCMB'nin daha konvansiyonel bir para politikası çerçevesine doğru ilk adımı olduğu değerlendirmesinde bulundu.
TCMB'nin günlük fonlamalarında faiz koridorunun üst sınırı yerine haftalık repo faizini kullanacağını açıklamasının 225 baz puanlık bir faiz artırımı olduğu anlamına geldiğini belirten Goldman Sachs, ancak TCMB'nin olağanüstü günlerde bu fonlama maliyetini 200 baz puan daha yukarı çekme seçeneğini de elinde tuttuğunu vurguladı.
TCMB'nin kararlarının TL'ye kısa veadede destek vereceğini ve kısa vadeli riskleri kontrol altına alacağını öngören Goldman Sachs, uzun vadede ise Fed'in para politikasını normalleştirmeye devam etmesine bağlı olarak güçlü bir parasal ayarlamaya ihtiyaç potansiyelinin devam edebileceğini de belirtti.
Goldman Sachs ayrıca TCMB'nin açıkladığı sıkılaştırmanın yüzde 2 olan 2014 GSYH büyüme tahminleri için aşağı yönlü riskleri artırdığını, cari işlemler açığının ise ilk tahminlerden daha hızlı daralabileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)