E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel: Putin, Erdoğan ve Macron ile görüşmek istemedi---

Merkel: Putin, Erdoğan ve Macron ile görüşmek istemedi

Merkel: Putin, Erdoğan ve Macron ile görüşmek istemedi
03 Mart 2020 - 19:40 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, Alman parlamenterlere yaptığı konuşmasında, Rusya lideri Putin'in 4'lü zirveye katılmak istemediğini açıkladı

Muhafazakâr Alman vekillerle bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, İdlib’deki sıcak çatışmayı durdurmak için Rusya lideri Putin’e 4’lü bir zirve teklif ettiğini ancak Putin’in bu zirveye katılmayı reddettiğini belirtti.

Zirveye Erdoğan ve Macron’un da katılmasını isteyen Merkel, Putin’den aldığı red yanıtını açıklarken İdlib’deki mülteci krizini engellemek için bölgede güvenli bölge kurulması gerektiğini de söyledi.

NE OLMUŞTU?

Suriye’nin İdlib kentine saldırılarını artıran Rusya destekli rejim güçlerinin operasyonları sonucunda bir milyona yakın Suriyeli’nin Türkiye sınırına gelmesinin ardından harekete geçen Türkiye, bölgedeki operasyonlarını genişletmişti.

Bölgedeki 12 gözlem noktasından bölgedeki rejim saldırılarını izleyen Türk ordusuna yönelik geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve 34 askerin şehit olduğu saldırı sonrasında, Türkiye de rejim güçlerini hedef alan Bahar Kalkanı adıyla bir harekât başlatımıştı.

Bölgedeki gerilimi azaltmak için önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova’da Putin ile görüşeceği belirtilmişti. Bu gelişmenin ardından ise Avrupa’daki liderler de devreye girerek görüşmelerin 4’lü olarak gerçekleştirilmesi önerisinde bulunmuştu.

Öte yandan Türkiye, Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyelilerin daha fazla engellenmeyeceğini açıklayarak Avrupa’ya uyarıda bulunmuştu. Gelişmeler sonrası birçok Suriyeli’nin Yunanistan-Türkiye sınırına akın ettiği biliniyor. Sınırın sıfır noktasında Yunanistan makamlarının sınırı geçmeye çalışan mültecilere sert şekilde karşılık verdiği haberleri de geliyor. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI04 Mart 2020 07:11

    DÜNYADA FELAKETLERİN SEBEBİ RUSYA VE İRANDIR BU İKİ ÜLKEYE KARŞI BİZDE TEDBİRLİ OLMALIYIZ.

  • halk04 Mart 2020 00:21

    boru hatlarının gaz ve petrol vanalarını kapatın  kimesatacak bakalım  putin kendini uyanık zannediyor  o kadar insan öldü  bir tanesinin vicdanı sızlamadı ne putin  nede esat ın  her ikiside katliam yapıyor   avrupa  bana dokunmayan yaşasın  deyip katliama ses cıkarmıyor 

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$03 Mart 2020 23:32

    putin burda aslında Türkiye ve AB  müslümanları katlederek sıkıştırmaya çalışmaktadır.fakat eğer ab ve Türkiye tam olarak rusya ile ekonomik ilişkileri sıfırlamaya yakın bir tebbir uygulamaya sokar ise rusya bitti demektir çünkü tek geliri petrol fiyatları dibin dibinde.

  • Erol g.03 Mart 2020 21:32

    SİYASETÇİLER TOKALAŞINDA UZLAŞILARAK SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ SANIYORUZ TOPLANTILARDA SORUNLARI ÇÖZME BECERİSİNİ GÖSTERMEDİĞİNİZ SÜRECE TOKALAŞMAYIN Kİ SORUNUN ÇÖZÜLMEDİĞİNİ ANLAYALIM

  • Erkam03 Mart 2020 21:24

    Putin ile anlaşma sağlanacaktır, Ticari ve jeopolitik onemi olan Türkiye yi kaybetmeyi goze alamaz,bist yukselise devam edecektir.

  • kılıç03 Mart 2020 21:18

    nasıl görüşecek bebeklere bomba yagdıran putinde görüşecek yüz kalmamışdır.

  • Başkentli03 Mart 2020 21:16

    Azını hayra aç

  • Sinirli03 Mart 2020 20:48

    Tamam yarın borsa dip